Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2231 tot 2235
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

Onderzoeksbureau verwacht $2.000,- eind 2012

Uit een rapport van GFMS Limited, het onderzoeksbureau voor goud en zilver van Thompson Reuters, blijkt dat de GOUDPRIJS mogelijk door kan stijgen naar de $2.000,- per troy ounce (31,1 gram). GFMS verwacht dat dit nieuwe recordniveau aan het einde van 2012 of in het begin van 2013 op de borden zal staan. Philip Klapwijk, analist bij GFMS, laat Reuters weten dat er door de schuldenproblemen nog steeds kans is op meer kwanititatieve verruiming in Europa en in Amerika en dat de centrale banken hun reserves veilig in goud willen hebben staan.

[...]

Bron: WealtWire.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

Goud/Platina ratio doet stijgende GOUDPRIJS vermoeden!

Hoewel dit natuurlijk ver gezocht is, dient zich hier natuurlijk wel een interessante mogelijkheid aan:

Goud zal gaan stijgen omdat de koers van de Goud/Platina ratio hetzelfde patroon aflegt als het patroon van de zilverprijs.

Als de goud/platina-ratio het patroon van de zilverprijs zal blijven volgen, wat het al maanden doet, dan ligt er een aardige goudstijging in het verschiet!

Er van uit gaande dat de prijs van platina niet als een puddnig in elkaar zal storten!

There is an interesting pattern developing on the Gold/Platinum Ratio. This pattern is similar to a previous pattern on the silver chart. Below, is a graphic which features the Gold/Platinum Ratio chart (top) as well as the silver chart (bottom) (charts courtesy of stockcharts.com):

[grafieken + ...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

De GOUDPRIJS stabiliseert na goede start begin 2012

De prijs van goud is na een goede start begin 2012 gestabiliseerd. De GOUDPRIJS begon 2012 op een koers van 1598 dollar per troy ounce, en ging eind februari bijna door de 1800 dollar per troy ounce grens heen, toen de GOUDPRIJS het voorlopige hoogtepunt van 2012 bereikte van 1781 dollar per troy ounce.

In Maart en April is de GOUDPRIJS gedaald naar een koers van 1635 dollar per troy ounce. Goud is de afgelopen maand rond deze koers blijven steken, mede door het gebrek aan sterke impulsen om de GOUDPRIJS te laten stijgen of dalen. Er zijn berichten uit de markt dat de GOUDPRIJS iets verder zal dalen, omdat de vraag naar goud stagneert. Mocht de onrust in de wereldwijde economie toenemen is het ook goed mogelijk dat de prijs van goud op zal gaan lopen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Het goud glittert voor mijnbouwstudenten

[...]

De reden voor de uitstekende startervoorwaarden, en daarmee de populariteit, is de stijgende GOUDPRIJS van de afgelopen jaren. Toen de GOUDPRIJS in de jaren ’90 rond de $350 schommelde was de mijnbouw niet erg populair en verkozen studenten andere richtingen. Hierdoor is er momenteel een tekort aan experts op mijnbouw gebied die midden in hun carrière zitten. Over een jaar of 10 zal dit probleem nog groter worden omdat dan veel “senior” werknemers met pensioen zullen gaan. Aangezien het grootste deel dat momenteel in de industrie werkt 50 jaar of ouder is zal dit een groot probleem worden, aldus Nick Eastwood (directeur bij MinSouth).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

Centrale banken kunnen bodem onder GOUDPRIJS leggen

De GOUDPRIJS is 2012 op wankele voet begonnen, waarbij het vooralsnog onduidelijk is of al in de komende maanden op een come-back van de GOUDPRIJS moet worden gerekend. Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, is van mening dat de centrale banken een bodem onder de GOUDPRIJS kunnen leggen.

Volgens Goldman Sachs kunnen die dit jaar 600 ton goud gaan aankopen. Dat is de grootste hoeveelheid sinds minstens 1970. Volgens Day kan de GOUDPRIJS in de komende 12 maanden gaan herstellen tot minstens 1940 dollar per troy ounce.

Hij sluit een nieuwe recordjacht bovendien niet a priori uit. De Indische goudimport vanaf in het vierde kwartaal vorig jaar fors gedaald, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door de Bombay Bullion Association. De import daalde met 56% tot nog 125 ton. Daardoor bleef de stijging van de import op jaarbasis beperkt tot 8,40%. President Prithviraj Kothari van de BBA wijtte de daling van de import aan het gecombineerd effect van recordprijzen en hoge rentevoeten in India.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$