Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2236 tot 2240
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Iraanse boycot goed voor de GOUDPRIJS

China zoekt een manier om de Amerikaanse sancties rond Iran te omzeilen. China is uiteraard geïnteresseerd in de Iraanse olie. Het Amerikaanse NDAA (National Defense Authorization Act) gaat in op 28 juni en heeft de bedoeling Iran te isoleren door ze uit te sluiten van het Amerikaans financieel systeem. Met andere woorden, iedereen die Iran met dollars betaald, zal op alle mogelijke manieren geboycot worden.

Uitzonderingen zijn toegestaan, maar voor China lijkt dit niet het geval te zijn. China heeft in het verleden al uitzonderingen gekregen bij sancties tegen Iran. Ondertussen is China de grootste handelspartner en investeerder geworden in Iran waardoor de Amerikanen moeilijk dit door de vingers kunnen zien.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

GOUDPRIJS kan nog geruime tijd consolideren, daarna kan prijs fors stijgen

Ook vandaag valt er rond het goud weinig of niets te melden, voor een troy ounce goud wordt momenteel ongeveer 1640 dollar betaald. Het is inderdaad opvallend rustig op de goudmarkt. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op.

Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in goud. Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van goud. De goudgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Technische analyse: trend rond goud

Zal de GOUDPRIJS een nieuw record zetten? De dalende Dow Jones-index en de zwakke euro-dollarkoers geven aanleiding te denken van wel, maar technische analisten zien een andere plaatje.

Darlyl Guppy schrijft op CNBC.com dat hij een weerstandsniveau ziet op 1800 dollar per troy ounce. Dit is een sterk weerstandsniveau sinds november 2011 gebleken en dat was opnieuw het geval in februari 2012.

Daarnaast is er volgens hem sprake van een uptrend sinds mei 2010 en is een zogenoemde breakout niet te verwachten.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Hoe zit dat nu met die marges bij goudmijnen?

We krijgen regelmatig de opmerking te horen dat, alhoewel de goudprijzen in de lift zitten, het kostenplaatje voor de goudmijnen ook stevig oploopt door hogere olie, koper, …

Uiteraard speelt een hogere inputkost een belangrijke factor bij goudmijnaandelen, maar wellicht vergeten vele beleggers dat een resultatenrekening van een goudproducent een onvervalst hefboom biedt op de prijs van goud.

Lees; alhoewel de kosten stijgen, klimt de GOUDPRIJS sneller. Het resultaat is een hefboom voor de winstmarge!

Bovenstaande grafiek zegt voldoende: de gemiddelde marge voor de goudmijnsector wordt almaar groter.

U begrijpt wel waarom de waardering van de sector op een absoluut dieptepunt zit.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

Rapport van de World Gold Council over Q1

Gisteren presenteerde de World Gold Council haar rapport over het eerste kwartaal van 2012. In het rapport staan de ontwikkelingen die de GOUDPRIJS de afgelopen 3 maanden heeft doorgemaakt. Het rapport benoemt een aantal onderwerpen die de afgelopen periode een invloed hadden op de prijs van het edelmetaal. Voorbeelden hiervan zijn de Amerikaanse economie, de zorgen over een groeivertraging in China, de ontwikkeling van de Europese schuldencrisis en de 3-jaars LTRO leningen die de ECB in februari opnieuw verstrekte aan banken.

Netto steeg de GOUDPRIJS gedurende de eerste drie maanden van dit jaar met 8,6%, uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Dat was aanmerkelijk beter dan de gemiddelde koersstijging van 4,5% per kwartaal gedurende de afgelopen tien jaar. Het algemene beleggers sentiment was overigens erg goed in de eerste 3 maanden van het jaar. Zo presteerden een aantal aandelenkoersen nog beter dan het edelmetaal, Brent ruwe olie was de beste belegging met een rendement van ongeveer 14% in 3 maanden tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$