Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2236 tot 2240
Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

China importeert in de eerste twee maanden van het jaar massaal goud uit Hong Kong

China heeft in februari dit jaar 40.000 kilo aan goud geïmporteerd van Hong Kong. Vorig jaar bedroeg de goudimport uit Hong Kong 3.115 kilo, dit betekent 13 keer weinig als dit jaar. In de eerste twee maanden van dit jaar bedroeg de Chinese goudimport uit Hong Kong 72.617 kilogram, vorig jaar was dat in dezelfde periode slechts 10.564 kilogram. De totale Chinese goudimport is de afgelopen jaren overigens voor ongeveer de helft afkomstig vanuit Hong Kong.

Een reden voor deze relatief grote hoeveelheid is de dip van de GOUDPRIJS aan het begin van het jaar. Daarnaast had het begin van het Chinese nieuwe jaar en de stijgende inkomens in het land ook een positieve invloed op de goudimport. Tevens is de vrees voor stijgende inflatie groot en bestaat er de grote kans dat de vastgoedbubbel  in China op springen staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Wat gebeurt er met de Goudmijnen?

Na de sluiting in de VS overschouwden we de ravage op de beurs. Het ziet er overigens niet goed uit voor traditionele aandelen in de komende periode.

We hadden aanvankelijk weinig zin om naar de slotstand van de HUI index te kijken, een verzameling van goudmijnaandelen. We weten namelijk dat dit segment altijd flink in de klappen deelt, zelfs als de GOUDPRIJS omhoog schiet zoals vandaag het geval is.

We konden onze ogen amper geloven toen we zagen dat de goudmijnaandelen de handelssessie afsloten met een stijging van maar liefst 1,2 procent (versus een daling van 1,7 procent voor de S&P 500).

Dit patroon hebben we al maanden, zoniet jaren, niet meer gezien. Het zegt volgens ons veel over wat er komen gaat voor de goudmijnsector.

Vele fondsbeheerders waren ronduit negatief over goudmijnaandelen. Zelfs diverse goudexperts haakten in de jongste weken af met het langdurige achterblijven van de sector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Verkoop goudmunten heeft geen invloed op de GOUDPRIJS

Dr. Constantin Gurdgiev, een non executive lid van het GoldCore Investment comité heeft een analyse gemaakt over de verkoop van US Mint muntverkopen. Hij analyseerde data die teruggaan tot 1987. Zijn conclusie is dat er geen paniek is en geen bubbel op de goudmarkt van de muntverkopen. Muntverkopen hebben zelfs totaal geen invloed op de GOUDPRIJS.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 9 april 2012

Context en afleiding: een middel om de GOUDPRIJS te drukken

Waarom de mensheid moeite heeft “waarde” juist in te schatten...

Ik las zojuist een zeer recent geplaatst artikel waaruit een grote les getrokken kan worden. De strekking is universeel wat wil zeggen dat het ruim toegepast kan worden in het dagelijks leven. Dit is basis materiaal dat bij de opvoeding behoort, maar helaas, de opvoeding wordt al voor het grootste gedeelte verzorgd door de Main Stream Media – het beest dat de wereld beheerst middels radio, tv, internet en niet te vergeten de overige brainwash-kanalen zoals billboards, folders en ga maar door. Het artikel motiveert naar vrij, open en ruim te gaan denken, ofwel: “open minded thinging”, en vooral alert zijn en je geest niet te laten vertroebelen door “massa informatie bombardementen” dat onze kijk op waarden kompleet verstoort – iets dat juist de bedoeling is van de “heersers” van ons systeem. Want stel je voor dat we er achter komen! Een systeem in zijn huidige vorm zal een revolutie geenszins kunnen verdragen.

Hier komt iets wat mij toch wel zeer verbaast.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 9 april 2012

Casey Research over de relatie tussen rente en goud

Velen zullen beweren dat de GOUDPRIJS moeilijk te waarderen is, omdat goud geen cashflows genereert en altijd hetzelfde blijft. Toch stijgt de GOUDPRIJS al elf jaar op rij, met dubbele cijfers. Krijgt u al hoogtevrees? Dan raden we u aan om de volgende analyse van Casey Research erbij te pakken.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$