Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2241 tot 2245
Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Import van goud in India kan in Q1 met 60% zijn gedaald

India is de belangrijkste consument van goud in de wereld, maar de interesse van de Indiërs voor goud is momenteel minder groot dan in normale omstandigheden het geval is. Dat heeft te maken met de verhoging van de importbelasting op goud, belasting die in één klap werd verdubbeld.

In het vierde kwartaal van vorig jaar werd al een vertraging van de vraag naar goud in India merkbaar. De GOUDPRIJS bereikte toen uitgedrukt in rupee een nieuwe recordkoers. Traditioneel is de tweede helft van het jaar de periode met de sterkste vraag naar goud, onder andere vanwege het traditionele seizoen van de huwelijken en vanwege het feit dat dan een aantal feestdagen wordt gevierd.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Goudmijners weer interessant?

U weet waarschijnlijk al dat ik al jaren vast ben op goud. Het is erg volatiel en omgeven door technische factoren:

Maar elke minicrash bleek keer op keer weer een koopmoment. Met goud nog steeds stevig in een opwaartse (seculiere) trend is het misschien tijd om naar goudmijners te gaan kijken. Wat is er veranderd?

Normaal zouden goudmijnbedrijven een stijgende koers moeten laten zien bij een stijging van de GOUDPRIJS. Maar dat is al een tijdje niet het geval. Sterker nog, in 2011 is de sector op de beurzen bruutweg ingestort. Veel van deze bedrijven zijn te koop voor tussen de 7 en 10 keer de winst.

Natuurlijk is een belegging in deze bedrijven niet hetzelfde als een belegging in goud, want de risico’s bij het delven naar goud zijn niet gering:

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

S&P 500 levert beste prestatie af ten opzichte van goud sinds 1998

S&P 500 levert beste prestatie af ten opzichte van goud sinds 1998

Dat de Standard & Poor’s 500 Index een sterk kwartaal achter de rug heeft, wordt aangetoond door een vergelijking te maken met de prestaties van het goud tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Het verschil in prestaties tussen de index en het edelmetaal zijn in 14 jaar niet zo groot geweest.

De S&P 500 steeg over het eerste kwartaal met 12%, of 5,30% meer dan de stijging van de GOUDPRIJS. Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat de risicobereidheid bij de beleggers opnieuw is toegenomen.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Met goud kan het alle kanten op | IEXProfs.nl

Is de GOUDPRIJS over zijn piek heen? Dat is de vraag die beleggers ’s nachts wakker houdt, waar beleggingsgoeroes niet over ophouden te discussiëren en waar Barry Ritholtz op zijn blog openlijk het hoofd over breekt. Het is een vraag van 8,4 biljoen dollar, en de finance wizard heeft geen idee. “Ik kan goud niet anders waarderen dan met de laatste prijs,” geeft hij toe. 

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Goud en zilver op weg naar nieuwe recordniveaus

De edelmetalen halen niet langer de voorpagina’s van de financiële pers, maar dat wil niet zeggen dat de prijsevolutie bij goud, zilver, platina enzovoort door de analisten niet op de voet wordt gevolgd. Sommige analisten blijven zelfs uitermate positief voor de edelmetalen.

Charles Nenner, stichter van CharlesNenner.com, heeft ondanks verschillende technische verkoopsignalen voor zowel goud als zilver toch opnieuw appetijt gekregen in goud en zilver. Nenner bouwde zijn posities in goud af toen de GOUDPRIJS vorig jaar steeg tot boven 1900 dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$