Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2246 tot 2250
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Goud in consolidatiefase - Edelmetaal-Info

De hoeveelheid berichtjes in – zelfs de lokale – media over goud verstommen. GOUDPRIJS zakt wat weg, elke stijging wordt weer te niet gedaan. Zelfs aan het aantal bezoekers op deze website kun je het zien: goud is even uit de gratie. Goud gaat hand in hand met gewone aandelen omhoog of omlaag, maar net wat vaker omlaag dus. Speculanten, hedgefunds en de angsthazen verlaten het toneel. Er valt weer geld te verdienen met de 'gewone' bullmarket.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Chris Martenson over manipulatie van de GOUDPRIJS

Chris Martenson is van mening dat de GOUDPRIJS wordt gemanipuleerd, omdat goud een belangrijke barometer is voor ons geldsysteem. Een hoge GOUDPRIJS geeft aan dat er minder vertrouwen is in het ongedekte geldsysteem, dat op niets anders dan een misplaatst vertrouwen gebaseerd is.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Goud en zilver lijden kleine verliezen vandaag

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,67% op $1650,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,45% op €1243,36 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,16% op $31,99 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,01% op €24,11 per troy ounce.

Nadat goud en zilver gisteren  na Nederlandse handelstijd naar beneden doken beleven beide edelmetalen vandaag een relatief rustige dag met weinig volatiliteit en noteren beiden een kleine min. Deze verliezen zijn kleiner dan die van de meeste internationale beurzen die vandaag een min van 1% en groter konden noteren. Het negatieve sentiment van vandaag werd veroorzaakt door het nieuws dat het vertrouwen van producenten en consumenten in maart afgenomen is en dat de OESO met sombere voorspellingen voor de Europese economie kwam. Het feit dat de GOUDPRIJS vandaag sterker gedaald is dan de zilverprijs is zeer opvallend, het is vrijwel altijd zilver dat meer volatiliteit toont.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD: eerst nog een terugval of is de bodem al geplaatst in 2012?

Vele beleggers worstelen met de bovenstaande vraag. Gaat de prijs van goud nog eens (flink) terugvallen of hebben we de bodem voor 2012 al geplaatst?

Onderstaande grafiek van Jim Bianco (via BR) laat de stijging van de GOUDPRIJS zien met daarbij de procentuele correcties. Wat opvalt is dat de bodem in het verleden telkens werd geplaatst als de procentuele daling de grens van -20% overschreed.

Met de recente terugval van -18,5 procent hebben we net de magische grens van min 20 procent gemist. Dit vergroot de kans dat we ons mogen verwachten aan een bijkomende correctie.

Uiteraard, met al het negatieve sentiment omtrent goud, lijkt het niet ondenkbaar dat de bodem voor 2012 alweer geplaatst is. Het grafisch patroon lijkt dit gegevens alvast te bevestigen.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Correctie bij het goud is gezonde consolidatie binnen opwaartse trend

Steeds meer beleggers nemen afscheid van goud. Vooral de teleurstelling begint volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen zwaar te wegen. Zoals altijd stapt de grootste groep belegger op het einde van een stijging in, waarna de correctie volgt en de twijfel toeslaat.

Bovendien horen we steeds meer kritische geluiden over goud van de professionals. De gekende critici klinken wat luider, terwijl enkele langetermijn 'stieren' voorlopig geen nieuwe doorbraak van de GOUDPRIJS meer zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$