Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2256 tot 2260
Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

S&P 500 levert beste prestatie af ten opzichte van goud sinds 1998

S&P 500 levert beste prestatie af ten opzichte van goud sinds 1998

Dat de Standard & Poor’s 500 Index een sterk kwartaal achter de rug heeft, wordt aangetoond door een vergelijking te maken met de prestaties van het goud tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Het verschil in prestaties tussen de index en het edelmetaal zijn in 14 jaar niet zo groot geweest.

De S&P 500 steeg over het eerste kwartaal met 12%, of 5,30% meer dan de stijging van de GOUDPRIJS. Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat de risicobereidheid bij de beleggers opnieuw is toegenomen.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Met goud kan het alle kanten op | IEXProfs.nl

Is de GOUDPRIJS over zijn piek heen? Dat is de vraag die beleggers ’s nachts wakker houdt, waar beleggingsgoeroes niet over ophouden te discussiëren en waar Barry Ritholtz op zijn blog openlijk het hoofd over breekt. Het is een vraag van 8,4 biljoen dollar, en de finance wizard heeft geen idee. “Ik kan goud niet anders waarderen dan met de laatste prijs,” geeft hij toe. 

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Goud en zilver op weg naar nieuwe recordniveaus

De edelmetalen halen niet langer de voorpagina’s van de financiële pers, maar dat wil niet zeggen dat de prijsevolutie bij goud, zilver, platina enzovoort door de analisten niet op de voet wordt gevolgd. Sommige analisten blijven zelfs uitermate positief voor de edelmetalen.

Charles Nenner, stichter van CharlesNenner.com, heeft ondanks verschillende technische verkoopsignalen voor zowel goud als zilver toch opnieuw appetijt gekregen in goud en zilver. Nenner bouwde zijn posities in goud af toen de GOUDPRIJS vorig jaar steeg tot boven 1900 dollar.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Goud in consolidatiefase - Edelmetaal-Info

De hoeveelheid berichtjes in – zelfs de lokale – media over goud verstommen. GOUDPRIJS zakt wat weg, elke stijging wordt weer te niet gedaan. Zelfs aan het aantal bezoekers op deze website kun je het zien: goud is even uit de gratie. Goud gaat hand in hand met gewone aandelen omhoog of omlaag, maar net wat vaker omlaag dus. Speculanten, hedgefunds en de angsthazen verlaten het toneel. Er valt weer geld te verdienen met de 'gewone' bullmarket.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Chris Martenson over manipulatie van de GOUDPRIJS

Chris Martenson is van mening dat de GOUDPRIJS wordt gemanipuleerd, omdat goud een belangrijke barometer is voor ons geldsysteem. Een hoge GOUDPRIJS geeft aan dat er minder vertrouwen is in het ongedekte geldsysteem, dat op niets anders dan een misplaatst vertrouwen gebaseerd is.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$