Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2256 tot 2260
Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Sterk gedaalde interesse voor goud kan prijs nog lager duwen

Goud blijkt in de afgelopen weken veel van zijn aantrekkingskracht te hebben verloren. Over de afgelopen tien jaar is de GOUDPRIJS verzevenvoudigd.

In 2001 kostte een troy ounce goud 253 dollar, om in september van vorig jaar een piek te bereiken op 1921,30 dollar.

Sindsdien is de GOUDPRIJS er echter niet meer in geslaagd om nieuwe recordniveaus te bereiken.

Sommige beleggers dreigen hun geduld met het goud te verliezen, wat zich af en toe verklaart in een forse terugval. De optimisten laten zich echter niet ontmoedigen, zij zijn van mening dat de zwakte bij het goud van tijdelijke aard zal zijn.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: zondag 25 maart 2012

Schroders: goud wordt weer duurder | IEXProfs.nl

Fed voorzitter Ben Bernanke is optimistischer dan verwacht. Beleggers concludeerden dat een derde ronde van kwantitatieve versoepeling er niet snel aan zit te komen, en dat zorgde dat de GOUDPRIJS met 4% daalde. Volgens Schroders is kwantitatieve versoepeling echter onvermijdelijk wanneer de economie in de komende drie jaar toch minder sterk blijkt, aangezien de rente al bijna op nul staat en de tekorten in de VS hoog zijn.

Er bestaan nog steeds een aantal belangrijke risico’s voor de markt: een Europese recessie, vertraging in de VS door lagere overheidsuitgaven, een vertraging van de Chinese economie en lagere vastgoedprijzen en de instabiliteit in Syrië en de nucleaire ambities en verkiezingen in Iran die het risico op conflicten verhogen.

Op de lange termijn betaalt investeren in energie uit vanwege de stijgende vraag in opkomende markten.

Als de kwantitatieve versoepeling in verschillende landen wordt hervat, stijgt de GOUDPRIJS weer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

TA op de GOUDPRIJS

Goud is sinds haar laagtepunt in 2008 met 180 % gestegen ten opzichte van het hoogtepunt van vorig jaar. Sinds de zomer van 2011 heeft zich een correctie ingezet die nu al 7 maanden duurt. Niets ongewoon, maar wel de moeite om het technisch plaatje eens te bekijken.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

Pensioenfonds eist 10 miljoen van DNB

Het pensioenfonds had in 2008 in goud belegd, maar de Nederlandsche Bank wilde dat het fonds een deel van het goud verkocht. Nu de GOUDPRIJS enorm is gestegen, moet het pensioenfonds daarvoor gecompenseerd worden.

Rob Danen, bestuurslid van het Pensioenfonds Verenigde Glasfabrieken legde vrijdagochtend in BNR Paul van Liempt uit waarom: "Omdat uit de uitspraak van de rechter blijkt dat DNB onvoldoende heeft onderbouwd dat wij ons goudbelang moesten afbouwen. Wij hadden 13 procent in grondstoffen in goud belegd en moesten dat terugbrengen naar 3 procent."

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Nico Pantelis: “Aardverschuivingen bij de goudmijnen”

Zo geweldig als het jaar van start ging voor goud, zo zwak handelt de goudmarkt in de jongste dagen en weken. De appetijt bij beleggers naar het gele edelmetaal is stevig geslonken nu de GOUDPRIJS in een consolidatiefase zit. Speculanten verlaten de goudarena. Hedge funds bouwen hun trading posities af en schroeven hun prijsverwachtingen neerwaarts bij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$