Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2266 tot 2270
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

Shortposities bij Goud Majors stijgen met bijna 40 procent!

In de afgelopen weken kregen we regelmatig de vraag van abonnees: wat scheelt er toch met de goudmijnsector?

Een terechte vraag aangezien de GOUDPRIJS torenhoog noteert (wat momenteel leidt tot een winstexplosie bij de goudproducenten) en de sector hun dividenden met rasse schreden optrekt.

Ook wij, die al jaren op de professionele beursvloer rondlopen, hebben dit soort onlogische prijsactie zelden gezien. Bovendien wijzen onze modellen op depressie-waarderingen!

Dan moet er iets anders aan de hand zijn. Er moet een technische reden aan de basis van de ondermaatse koersbewegingen liggen.

We graven daarom eens dieper naar de kopen en verkopen bij enkele Majors uit de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

GOUDPRIJS en zilverprijs kunnen verder dalen

Goud en zilver maakten de afgelopen maandag een bodem. Volgens de goud/zilver-ratio is het niet meer dan een tijdelijke bodem.

Vaak wordt gekeken naar de goud/zilver-ratio om te bepalen of zilver duur of goedkoop is vanuit historisch perspectief. Zie hier de grafiek sinds 1969 waarin we zien dat de ratio sinds begin jaren ’90 een lichte dalende trend vertoont.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 15 maart 2012

Instapmoment goud

De GOUDPRIJS heeft sinds de top van USD 1.915 in september vorig jaar een forse correctie doorgemaakt en testte daarbij het voormalige uitbraakniveau van USD 1.550. Eind januari werd rond de USD 1.660 de correctie afgerond boven de dalende toppenlijn. Hierna werd de eerdere top van USD 1.800 getest wat, zoals verwacht, voor een nieuwe terugval zorgde. Goud nadert nu een belangrijke steunzone. De bovenkant hiervan ligt bij de sinds 2010 stijgende langetermijnbodemlijn van USD 1.610.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Waarom goudmijnen kopen?

De meeste ratio’s wijzen voor de sector op een unieke periode voor goudmijnaandelen. Enkele de crash van 2008 bood tot op heden nog wat betere koopjes aan. Een daarvan is de XAU/goud ratio zoals te zien is op onderstaande grafiek. We hebben zelden zoveel maal de XAU index (verzameling goudmijnaandelen) kunnen kopen met een ounce goud.

Meer nog, er is sprake van een ruime overschrijding van de +2 standaarddeviatie. Oftewel, de huidige situatie kwam in 95% van de tijd nooit voor! Aan de huidige GOUDPRIJS impliceert dit een koersdoel voor de XAU van 400 indexpunten: een verdubbeling vanaf het huidige niveau!

Bron: GoudVergelijker.nl
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Technische Analyse: Dead Cross in de maak?

De GOUDPRIJS is dinsdag tot onder de $1.700,- per troy ounce gedaald. Als we technisch naar de grafiek van de GOUDPRIJS kijken is er mogelijk een ‘dead cross’ in de maak. De dead cross is de tegenhanger van de golden cross. Deze technische indicatoren hebben te maken met de voortschrijdende gemiddelden, ofwel ‘moving averages’. De dead cross is over het algemeen een verkoop signaal, terwijl de golden cross normaliter aangeeft dat het een goed moment is om te kopen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$