Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2276 tot 2280
Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Bear&Bull Blog : Vergeten mijnen

Laten we nog eens het mooie woord 'conundrum' gebruiken: het is al jaren een conundrum dat goudmijnaandelen ter plaatse trappelen, terwijl de goudkoers een mooie vlucht nam. Het verschijnsel is niet nieuw, het is in de voorbije weken enkel feller geworden.

Raar is dat. Zo'n stijgende GOUDPRIJS doet toch de kassa rinkelen bij Barrick Gold, Gold Fields, Newmont Mining en de andere? Zij delven het goud en mogen het extra duur verkopen. Natuurlijk is dat voordelig.

Vanwaar dan de achterstand? We geven enkele mogelijke verklaringen. Om te beginnen is goud eindig. Dat groeit en bloeit niet, en opgehaald goud wordt niet door vers goud vervangen. De delvers moeten dus in almaar moeilijker omstandigheden gaan graven. Ze vinden minder, hun productiviteit zakt en hun kosten stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 maart 2012

Centrale banken worden goldbugs

5 jaar geleden vormden juwelen 2/3e van de goudvraag, nu is dat gezakt naar minder dan de helft. Vooral de centrale banken maken hun opmars als echte goldbugs. De trendwijziging begon in 2010 en versnelde in 2011. De vraag naar goud als investering nam in 2011 ook toe ten opzichte van 2010.

Met de huidige berichtgeving en mondiale situatie, zal deze trend zich in 2012 verder zetten. De vraag naar goud als investering en door de centrale banken zal een sterke bodem onder de GOUDPRIJS leggen.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 5 maart 2012

GOUDPRIJS val van vorige week

De val van de GOUDPRIJS gelijk met de speech van Ben Bernanke was geen toeval.

Het bleek dat de grote banken perfect in lijn met de speech de markt overvoerden met verkooporders.

Verkooporders vanuit nieuwe shortposities die daarmee werden ingenomen.

De GOUDPRIJS daalde 100 dollar per ounce en daarmee was hun opzet weer geslaagd.

Ik schreef al vaker dat speculanten in de goudmarkt geen rol hebben omdat je niet moet speculeren in een markt waarin enkele grote partijen een enorme invoed hebben.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

Biflatie Bulletin: Griekenland loopt verder leeg

Na de flash crash van woensdag zijn goud en zilver de klap nog niet te boven gekomen. Vrijdagavond noteerde de GOUDPRIJS rond de $1.710,- per troy ounce en de zilverprijs koerst op moment van schrijven rond de $34,70 per troy ounce. Over de marktreactie van woensdag 29 februari worden steeds meer vraagtekens gezet. Zo blijkt dat er deze desbetreffende middag voor ruim 20.000 aan futurecontracten zilver werd gedumpt op de markt. Deze contracten hebben een onderliggende waarde van 225 miljoen ounces zilver, goed voor 20% van de jaarlijkse productie.

Ondanks dat het in Griekenland steeds slechter gaat, is de verwachting van inkoopmanagers in de rest van Europa wel licht positiever geworden. Landen in het noorden van Europa zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn licht positiever en hierdoor komt het indexcijfer boven het omslagpunt van 50 uit. Andere kant landen, zoals Ierland, Spanje en Italiƫ zijn nog enigszins negatief over de toekomst. Wel verbeterde de onderliggende trend van deze landen zoals te zien is in de grafiek. Het totaal van de gehele EU blijft op 49.0 en is dus licht negatief.

Bron: allesoverbeleggen.com
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Beleggen in goud

Goud wordt al vanaf de 26ste eeuw voor Christus op speciale waarde geschat. Ook de tegenwoordige beleggers beginnen dat door te krijgen. Het edelmetaal is nog nooit zo op waarde geschat als tegenwoordig. De GOUDPRIJS is sinds 2000 exponentieel aan het stijgen, en het lijkt er niet op dat het plafond in zicht is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$