Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2281 tot 2285
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Is Duitse repatriatie van goud wel mogelijk?

Nu de Griekse demonen even bezworen lijken, wordt de roep naar audits betreffende goudvoorraden van de Westerse landen luider en luider. Zo ook in Duitsland waar de laatste audit al dateert van 2007. De audit van 2010 werd overgeslagen. Indien de Duitsers hun goud willen terughalen zoals Hugo Chavez van Venezuela deed, kan dit grote gevolgen hebben op de GOUDPRIJS. Als repatriatie al mogelijk is!

Traders hebben een vermoeden dat de repatriatie van 99 ton Venezolaans goud een stijging van 25 % van de GOUDPRIJS heeft veroorzaakt tijdens de zomer van 2011. Londen had het al moeilijk om 99 ton goud bij elkaar te krijgen, laat staan 2.000 ton.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Marc Faber waarschuwt voor confiscatie

Volgens Marc Faber bestaat de kans dat de Amerikaanse overheid ooit zal overgaan tot confiscatie van privaat goud. Hij vertelt er wel bij dat hij nog steeds elke maand goud koopt, maar hij raadt aan om dit buiten Amerika te bewaren.

“Like in 1933, gold will be purchased back by the government” because eventually the financial mess will be so bad that gold prices “will go ballistic, and the government will take away something from a minority, and not many people own gold.” aldus Marc Faber.

Eens de GOUDPRIJS door zijn dak gaat, is een confiscatie een gemakkelijke oplossing voor de overheid, en het is al ooit eerder gebeurd. Zeg dus nooit dat het niet kan gebeuren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Kyle Bass: “Vergis u niet, goud heeft nog een zeer lange weg te gaan!”

Topstrateeg Kyle Bass windt er geen doekjes om: alle ingrediënten zijn vandaag aanwezig voor een veel hogere GOUDPRIJS. De creatie van geld uit het niets door de centrale bank blijft uiteindelijk niet ongestraft.

Let wel, Kyle Bass is geen voorstander van een nieuwe goudstandaard, maar hij adviseert beleggers wel om veel fysiek goud in te slaan!

Bron: beurz.com
Geplaatst: vrijdag 9 maart 2012

Hoe zit dat met goud? | BeurZ Nieuws

Nu de koers van het goud in een week tijd met meer dan $100 per ounce gedaald is , komen er wat reacties binnen.

Had ik dat niet kunnen voorzien? Is het nu over met de stijging van de GOUDPRIJS? Is het niet allemaal één grote klere bende?

- Misschien wel. Ik heb het niet willen voorzien, want mij boeit de dagkoers van goud niet. Ik koop goud omdat ik er op dit moment meer vertrouwen in heb dan in Euro’s. Waarom? Vorige week werden er ruim 700 miljard euro’s door de ECB bijverzonnen. Euro’s die echt uit het niets gecreëerd werden. Wil ik Euro’s hebben terwijl achter mijn rug de ECB ze gewoon uit lucht aan het creëren is? Mijn antwoord is neen. Maar wat dan wel? Aandelen gingen ook zwaar onderuit. Heel wat aandelen zijn in enkele dagen tussen de 5 en 10% gedaald. Dat is regelmatig nog erger dan de goud daling! Juist goede bedrijven zagen hun aandelenkoers fors dalen.

Goud en zilver wil ik wel hebben, want hoewel de koers nu omlaag gemanipuleerd wordt, is het fundamentele verhaal rond goud en zilver niet veranderd. Ik kan nu alleen goedkoper bij kopen, hetgeen ik dus weer heb gedaan en ga doen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 9 maart 2012

Revolutionair!: Nieuwe website voor de inkoop van goud en zilver

Op onze vernieuwde website, Inkoopedelmetaal.nl, kunt u terecht voor het verkopen van goud en zilver. U kunt op deze website de huidige biedprijzen terugvinden, gebaseerd op de huidige goudkoers en zilverkoers. De vernieuwde website werkt als een zogenaamde "omgekeerde webshop"; u kunt de gewenste producten aanklikken en direct ter verkoop aanbieden.

Inkoopedelmetaal.nl hanteert voor een groot aantal producten biedgaranties. Ongeacht de hoogte van de GOUDPRIJS en/of het volume aan goud dat u ter verkoop aanbiedt, Inkoopedelmetaal.nl is altijd in staat om uw aangeboden goud in te kopen tegen de vermelde prijs.

Het ECN (Edelmetaal Centrum Nederland) is een coöperatie tussen toonaangevende spelers op het gebied van fysieke inkoop en verkoop van edelmetalen, waaronder The Silver Mountain, AmsterdamGold.com, Inkoop Edelmetaal en BesteGOUDPRIJS.nl. Deze bundeling van krachten biedt een hoge mate van efficiëntie, specialisme en ervaring.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$