Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2281 tot 2285
Bron: allesoverbeleggen.com
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Beleggen in goud

Goud wordt al vanaf de 26ste eeuw voor Christus op speciale waarde geschat. Ook de tegenwoordige beleggers beginnen dat door te krijgen. Het edelmetaal is nog nooit zo op waarde geschat als tegenwoordig. De GOUDPRIJS is sinds 2000 exponentieel aan het stijgen, en het lijkt er niet op dat het plafond in zicht is.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Manische prijsval GOUDPRIJS, is bodem nu bereikt?

Woensdag vond er een forse prijsval plaats bij de GOUDPRIJS, waarbij een troy ounce goud in de loop van de sessie 100 dollar goedkoper werd. Voor zo’n troy ounce werd op een bepaald moment nog minder dan 1700 dollar betaald.

Aanleiding voor de correctie bij het goud waren signalen dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig geen verdere verruiming van de monetaire politiek plant.

In reactie op dit bericht steeg de koers van de dollar met 0,80%. In de afgelopen weken was er een duidelijke correlatie tussen de GOUDPRIJS en de dollar merkbaar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Biflatie Bulletin: Flash crash edelmetaal

Terwijl Bernanke sprak daalde de prijs van goud en zilver flink. Een opvallende beweging, die na de stijging van dinsdag niet verwacht werd. Dinsdag steeg de GOUDPRIJS namelijk richting $1.786,- per troy ounce, terwijl de zilverprijs naar $37,- per troy ounce steeg. Woensdag keerde de beweging weer helemaal om en daalde de prijs van goud en zilver met respectievelijk 4,0% en 6,0%. Hiermee blijkt maar weer eens hoe volatiel de edelmetalenmarkt is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012

ALERT: Goud-Zilver Ratio onder 50x!

De Goud/Zilver ratio zakte opnieuw onder de psychologische meerjarige steunlijn op 50x! Dit betekent dat de prijs van zilver weer beduidend beter presteert dan de GOUDPRIJS.

Dit wordt bovendien bevestigd door de daling van de RSI indicator…

Beleggers nemen hier best acte van, want het kan een nieuwe (stevige) rally inluiden voor de zilverprijs. We zien zilver op korte termijn stijgen richting de eerste weerstand op 40 dollar per ounce!

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012

Stem: Goud uit de portefeuille?

Het lijkt erop dat de turbo long op de GOUDPRIJS komende vrijdag verkocht zal worden uit de Kopen of Verkopen 2012-portefeuille. Dat blijkt uit een tussenstand van de enquête onder bezoekers van Belegger.nl en Beursduivel.be. De uitslag staat echter nog niet vast: tot en met vrijdagochtend 9.15 uur kan nog gestemd worden: wat wilt u verkopen en verkopen?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$