Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2286 tot 2290
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 26 februari 2012

Waarom goud nog vele jaren zal blijven stijgen

De GOUDPRIJS zit al ruim 11 jaar in de lift en is in die periode van $290,- per troy ounce naar een recordprijs van $1.895,- per troy ounce (in de zomer van 2011) gestegen. Eind februari 2012 koerst de prijs het gele edelmetaal rond de $1.775,- per 31,1 gram, slechts $120,- verwijderd van de all time high. Vrijwel alle macro-economische aspecten schetsen een rooskleurig beeld voor de GOUDPRIJS.

Zo hebben we anno 2012 te maken met een stijgende vraag naar goud vanuit India en China, maar ook is er een permanente valuta-oorlog aan de gang, met de nodige geldcreatie om de valuta’s ‘goedkoper’ te maken. Hierdoor wordt de export gestimuleerd. Tevens wordt de schuldencrisis in Europa ‘ opgelost‘ met het kwijtschelden van schulden, het geven van nieuwe bailouts en de ontwikkeling van nieuwe permanente noodfondsen, zoals het European Stability Mechanism (ESM). Als klap op de vuurpijl zullen de geopolitieke spanningen in 2012 naar alle waarschijnlijkheid blijven toenemen. Iran houdt de gemoederen afgelopen weken bezig, wat overigens een direct effect heeft op de olieprijs.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

Venezuela begint samen met China aan een enorm goudproject

Venezuela zal zijn enorme Las Cristinas goud project in samenwerking met de Chinese staats investeringsmaatschappij CITIC ontwikkelen, dit maakte president Hugo Chavez afgelopen vrijdag bekend. De overheid heeft vorig jaar het Canadese bedrijf Crystallex International geen vergunning verleent om het lange onrustige mijnproject ten zuiden van de Orinoco rivier te ontwikkelen. De Russisch-Canadese mijnbouwer Rusoro had gehoopt om samen met Venezuela de grootste goudvoorraad van Latijns Amerika te runnen. Las Cristinas heeft een geschatte reserve van 17 miljoen troy ounces aan goud, bij de huidige GOUDPRIJS van $1770 is dat goed voor ruim $30 miljard.

In een ontmoeting met Chinese investeerders, bevestigde Chavez “een overeenkomst met CITIC voor de gezamenlijke ontwikkeling van Las Cristinas.” Hij gaf niet meer details. Chavez, die sprak op zijn laatste vergadering voor het vliegen naar Cuba voor de behandeling van kanker, heeft Venezuela steeds nauwere banden met China gekweekt op het gebied van zakelijke en politieke vlak tijdens zijn 13 jaar lange dominantie als Zuid-Amerikaanse OPEC-lid.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012

Vijf vragen over goud als belegging

Weinig beleggingscategorieën zijn zo controversieel als goud. De ene stroming zegt dat goud net zoveel waard is als de gek ervoor geeft, omdat goud geen inkomen genereert. De gold bugs zien goud als de enige echte bescherming tegen de ontwaarding van 'fiatgeld'. Rond fysiek goud is vooral sinds het uitbreken van de crisis een industrie ontstaan en de GOUDPRIJS loopt sinds januari ook weer flink op. Maar hoe zit het met goud als belegging?

Bron: IEXprofs
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

IEXProfs: Goud blijft gewild

Het afgelopen jaar was opnieuw indrukwekkend wat de vraag naar goud betrof. Het World Gold Council verwacht ook voor 2012 dat er genoeg opwaarts potentieel voor goud voorhanden is. Vorig jaar werd de GOUDPRIJS vooral gedreven door een toenemende vraag van de kant van beleggers. Verder profiteerde goud van de hoge inflatiecijfers in een aantal landen en de zwakke prestaties van andere beleggingscategorieën.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

GOUDPRIJS omhoog door Griekse deal

Goud is de dag goed begonnen met een stijging tot een GOUDPRIJS van 1741 dollar per troy ounce. De belangrijkste stimulans voor de prijs van goud is het officieel bekend maken van de deal tussen Europa en Griekenland om de schuldenproblematiek aan te pakken. De GOUDPRIJS startte de dinsdag op 1734 dollar per troy ounce en heeft een stijging doorgemaakt van 7 dollar tot de huidige stand van 1741 dollar troy ounce. Het hoogtepunt in de ochtend lag op een goudkoers van 1743 dollar per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$