Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2286 tot 2290
Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 9 maart 2012

Revolutionair!: Nieuwe website voor de inkoop van goud en zilver

Op onze vernieuwde website, Inkoopedelmetaal.nl, kunt u terecht voor het verkopen van goud en zilver. U kunt op deze website de huidige biedprijzen terugvinden, gebaseerd op de huidige goudkoers en zilverkoers. De vernieuwde website werkt als een zogenaamde "omgekeerde webshop"; u kunt de gewenste producten aanklikken en direct ter verkoop aanbieden.

Inkoopedelmetaal.nl hanteert voor een groot aantal producten biedgaranties. Ongeacht de hoogte van de GOUDPRIJS en/of het volume aan goud dat u ter verkoop aanbiedt, Inkoopedelmetaal.nl is altijd in staat om uw aangeboden goud in te kopen tegen de vermelde prijs.

Het ECN (Edelmetaal Centrum Nederland) is een coöperatie tussen toonaangevende spelers op het gebied van fysieke inkoop en verkoop van edelmetalen, waaronder The Silver Mountain, AmsterdamGold.com, Inkoop Edelmetaal en BesteGOUDPRIJS.nl. Deze bundeling van krachten biedt een hoge mate van efficiëntie, specialisme en ervaring.

Bron: blog.nl
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

Een “einde-van-de-wereld”-trade

(hiermee wordt bedoeld when all else fails…buy this, in ‘t Nederlands : dit is of zijn Armageddon trades. De wereld vergaat – nou ja, niet écht hoor – dus àlles daalt in waarde behalve…goud, inderdaad)

De volledige naam is FactorShares 2x Gold Bull/S&P500 Bear. Ergens in het komende jaar zal de situatie omslaan : dan zou die S&P terug fel moeten dalen en de GOUDPRIJS…heel waarschijnlijk…stijgen, het zal van de koers van de dollar afhangen… Dàn zal FSG opnieuw terug heel goed presteren.

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Bear&Bull Blog : Vergeten mijnen

Laten we nog eens het mooie woord 'conundrum' gebruiken: het is al jaren een conundrum dat goudmijnaandelen ter plaatse trappelen, terwijl de goudkoers een mooie vlucht nam. Het verschijnsel is niet nieuw, het is in de voorbije weken enkel feller geworden.

Raar is dat. Zo'n stijgende GOUDPRIJS doet toch de kassa rinkelen bij Barrick Gold, Gold Fields, Newmont Mining en de andere? Zij delven het goud en mogen het extra duur verkopen. Natuurlijk is dat voordelig.

Vanwaar dan de achterstand? We geven enkele mogelijke verklaringen. Om te beginnen is goud eindig. Dat groeit en bloeit niet, en opgehaald goud wordt niet door vers goud vervangen. De delvers moeten dus in almaar moeilijker omstandigheden gaan graven. Ze vinden minder, hun productiviteit zakt en hun kosten stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 maart 2012

Centrale banken worden goldbugs

5 jaar geleden vormden juwelen 2/3e van de goudvraag, nu is dat gezakt naar minder dan de helft. Vooral de centrale banken maken hun opmars als echte goldbugs. De trendwijziging begon in 2010 en versnelde in 2011. De vraag naar goud als investering nam in 2011 ook toe ten opzichte van 2010.

Met de huidige berichtgeving en mondiale situatie, zal deze trend zich in 2012 verder zetten. De vraag naar goud als investering en door de centrale banken zal een sterke bodem onder de GOUDPRIJS leggen.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 5 maart 2012

GOUDPRIJS val van vorige week

De val van de GOUDPRIJS gelijk met de speech van Ben Bernanke was geen toeval.

Het bleek dat de grote banken perfect in lijn met de speech de markt overvoerden met verkooporders.

Verkooporders vanuit nieuwe shortposities die daarmee werden ingenomen.

De GOUDPRIJS daalde 100 dollar per ounce en daarmee was hun opzet weer geslaagd.

Ik schreef al vaker dat speculanten in de goudmarkt geen rol hebben omdat je niet moet speculeren in een markt waarin enkele grote partijen een enorme invoed hebben.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$