Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2291 tot 2295
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

Biflatie Bulletin: Griekenland loopt verder leeg

Na de flash crash van woensdag zijn goud en zilver de klap nog niet te boven gekomen. Vrijdagavond noteerde de GOUDPRIJS rond de $1.710,- per troy ounce en de zilverprijs koerst op moment van schrijven rond de $34,70 per troy ounce. Over de marktreactie van woensdag 29 februari worden steeds meer vraagtekens gezet. Zo blijkt dat er deze desbetreffende middag voor ruim 20.000 aan futurecontracten zilver werd gedumpt op de markt. Deze contracten hebben een onderliggende waarde van 225 miljoen ounces zilver, goed voor 20% van de jaarlijkse productie.

Ondanks dat het in Griekenland steeds slechter gaat, is de verwachting van inkoopmanagers in de rest van Europa wel licht positiever geworden. Landen in het noorden van Europa zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn licht positiever en hierdoor komt het indexcijfer boven het omslagpunt van 50 uit. Andere kant landen, zoals Ierland, Spanje en Italië zijn nog enigszins negatief over de toekomst. Wel verbeterde de onderliggende trend van deze landen zoals te zien is in de grafiek. Het totaal van de gehele EU blijft op 49.0 en is dus licht negatief.

Bron: allesoverbeleggen.com
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Beleggen in goud

Goud wordt al vanaf de 26ste eeuw voor Christus op speciale waarde geschat. Ook de tegenwoordige beleggers beginnen dat door te krijgen. Het edelmetaal is nog nooit zo op waarde geschat als tegenwoordig. De GOUDPRIJS is sinds 2000 exponentieel aan het stijgen, en het lijkt er niet op dat het plafond in zicht is.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Manische prijsval GOUDPRIJS, is bodem nu bereikt?

Woensdag vond er een forse prijsval plaats bij de GOUDPRIJS, waarbij een troy ounce goud in de loop van de sessie 100 dollar goedkoper werd. Voor zo’n troy ounce werd op een bepaald moment nog minder dan 1700 dollar betaald.

Aanleiding voor de correctie bij het goud waren signalen dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig geen verdere verruiming van de monetaire politiek plant.

In reactie op dit bericht steeg de koers van de dollar met 0,80%. In de afgelopen weken was er een duidelijke correlatie tussen de GOUDPRIJS en de dollar merkbaar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Biflatie Bulletin: Flash crash edelmetaal

Terwijl Bernanke sprak daalde de prijs van goud en zilver flink. Een opvallende beweging, die na de stijging van dinsdag niet verwacht werd. Dinsdag steeg de GOUDPRIJS namelijk richting $1.786,- per troy ounce, terwijl de zilverprijs naar $37,- per troy ounce steeg. Woensdag keerde de beweging weer helemaal om en daalde de prijs van goud en zilver met respectievelijk 4,0% en 6,0%. Hiermee blijkt maar weer eens hoe volatiel de edelmetalenmarkt is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012

ALERT: Goud-Zilver Ratio onder 50x!

De Goud/Zilver ratio zakte opnieuw onder de psychologische meerjarige steunlijn op 50x! Dit betekent dat de prijs van zilver weer beduidend beter presteert dan de GOUDPRIJS.

Dit wordt bovendien bevestigd door de daling van de RSI indicator…

Beleggers nemen hier best acte van, want het kan een nieuwe (stevige) rally inluiden voor de zilverprijs. We zien zilver op korte termijn stijgen richting de eerste weerstand op 40 dollar per ounce!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$