Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2301 tot 2305
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 4 februari 2012

Verhoging schuldplafond positief voor GOUDPRIJS

Met een tekort van ruim 15,3 biljoen dollar en een begrotingstekort van bijna 1.600 miljard dollar per jaar is Amerika de grootste schuldenaar ter wereld op dit moment. Terwijl beleidsmakers het probleem niet erkennen en het drukken van geld de enige oplossing is waar men op dit moment mee kan komen, is het de vraag wat deze maatregelen van geldcreatie met de GOUDPRIJS doet.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 februari 2012

Goudinkopers in Italie doen goede zaken: veel mensen verkopen hun goud

De GOUDPRIJS is de laatste jaren behoorlijk hard gestegen, met als gevolg dat steeds meer mensen het interessant vinden om hun oude gouden sieraden en munten komen omruilen voor briefgeld. In Italië wordt ongeveer een kwart van het goud verkocht door mensen die in financiële problemen zitten.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Beste start voor GOUDPRIJS sinds 1980

De GOUDPRIJS heeft de beste start gehad sinds 1980. Op 1 januari startte de GOUDPRIJS op 1600 dollar per troy ounce, om eind januari ruim 10% hoger te staan op een prijs van goud van 1743 dollar per troy ounce. De hele maand januari waren er tegenvallende berichten welke de goudprijzen hebben opgedreven. Zo is de import van goud door China nog nooit zo hoog geweest, heeft Iran te maken met een olieboycot waardoor zij goud zijn gaan accepteren als valide betaalmiddel en heeft de FED het opmerkelijke besluit genomen om de rente tot en met 2014 op 0 procent te houden, zodat de economie draaiende blijft.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

De rol van de geldpers op de Goudkoers

Door het drukken van extra dollars komt de dollarkoers onder druk te staan. 20 jaar onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer de dollar daalt, de GOUDPRIJS verder oploopt. Onderstaande grafiek van de afgelopen twintig jaar laat zien dat wanneer de dollarkoers onder druk komt te staan, de goudkoers oploopt. Bij een sterke dollar zien we de goudkoers dalen:

[grafiek + ... ...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

Analisten verwachten dat GOUDPRIJS verder stijgt

De GOUDPRIJS is de afgelopen week met ruim 4% gestegen en op maandbasis staat het geelkleurige edelmetaal al zo’n 12% in de plus. Mister Ben Bernanke was de voornaamste verantwoordelijke voor deze prijsstijging. Woensdag 25 januari liet Bernanke namelijk weten dat de Federal Reserve de rente in Verenigde Staten tot 2015 op een historisch laag niveau zal handhaven. Ook liet hij doorschemeren dat QE3 wellicht in de pijpleiding zit, indien de economische omstandigheden niet verder verbeteren.


Al met al zijn dit positieve geluiden voor edelmetalen. De prijs van goud en zilver steeg dan ook fors na de Fed- bijeenkomst. Er moesten waarschijnlijk veel short posities worden omgedraaid. Hetzelfde beeld was te zien in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. De euro steeg flink na de woorden van ‘Helicopter Ben’ en is inmiddels gestegen tot boven de $1.32. Een troy ounce goud kost momenteel $1.737,- per troy ounce (31,1 gram)

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$