Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2301 tot 2305
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

GOUDPRIJS omhoog door Griekse deal

Goud is de dag goed begonnen met een stijging tot een GOUDPRIJS van 1741 dollar per troy ounce. De belangrijkste stimulans voor de prijs van goud is het officieel bekend maken van de deal tussen Europa en Griekenland om de schuldenproblematiek aan te pakken. De GOUDPRIJS startte de dinsdag op 1734 dollar per troy ounce en heeft een stijging doorgemaakt van 7 dollar tot de huidige stand van 1741 dollar troy ounce. Het hoogtepunt in de ochtend lag op een goudkoers van 1743 dollar per troy ounce.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 20 februari 2012

Goud en euro hand in hand omhoog

Het lijkt erop dat er een akoord gaat komen tussen Europa en Griekenland waarmee de schulden problemen van het land kunnen worden opgelost. In navolging van dit nieuws is de euro gaan stijgen en is ook de GOUDPRIJS meegegaan in de opwaartse beweging. De prijs van goud begon de dag met een koers van 1722 dollar per troy en staat op dit moment op een prijs 1733 dollar per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 februari 2012

Nico Pantelis: “Goud schiet na de zomer omhoog, boven 1900 dollar per ounce!”

Pantelis verwacht dat de GOUDPRIJS tot de zomer gestaag zullen oplopen, waarna het echte prijsgeweld kan losbarsten. Naast de gebruikelijke technische factoren (seizoensaankopen, festiviteiten Azië, …), verwacht hij tevens een herverkiezing van president Obama in de VS.

Dit zal Ben Bernanke steviger in het zadel zetten bij de Fed, met alle gevolgen van dien voor het monetaire beleid… en dus de prijs van goud!

Nico Pantelis (Slim Beleggen) was te gast bij Belegger.nl voor een interview over de prijs van goud in 2012.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Goud is nog steeds goedkoop

Express.be doet in dit artikel linkverwijzingen naar zowel Beurs.com alsook Slim Beleggen.net.

De verhouding tussen de GOUDPRIJS en de balansen van de centrale banken, de ECB en de FED, toont duidelijk aan dat de GOUDPRIJS nog steeds zwaar ondergewaardeerd is ten opzichte van de geldhoeveelheid gecreëerd door die centrale banken. De GOUDPRIJS is namelijk een indicatie van de waarde van het fiat geld en hoe meer geld gecreëerd wordt, hoe minder dat geld waard wordt (inflatie). Zoals ik verder in deze column aangeef, ziet het er niet naar uit dat de ongebreidelde geldcreatie snel zal ophouden:

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

Vraag naar goud zal enorm toenemen

Januari was een positieve beursmaand. En dat is een goed teken voor de rest van het jaar. Ik las deze week dat de beurs sinds 1950 in totaal 38 keer goed presteerde in januari. En dat in 34 van die 38 gevallen daarna ook het gehele beursjaar positief was. Het is uiteraard geen wetenschap, maar toch goed te weten in combinatie met mijn analyse dat het ongebreidelde geld printen dit jaar voor hogere aandelenkoersen gaan zorgen.

Met dank aan Bernanke en Draghi presteerden zilver en goud het allerbeste in januari. Zilver steeg met 20% en de GOUDPRIJS steeg 11%. Bernanke's boodschap dat hij de rente tot minimaal eind 2014 op bijna nul zal houden, is duidelijk. Voor het slimme geld is die boodschap: koop goud en zilver!

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$