EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 2306 tot 2310 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: maandag 9 april 2012

Casey Research over de relatie tussen rente en goud

Velen zullen beweren dat de GOUDPRIJS moeilijk te waarderen is, omdat goud geen cashflows genereert en altijd hetzelfde blijft. Toch stijgt de GOUDPRIJS al elf jaar op rij, met dubbele cijfers. Krijgt u al hoogtevrees? Dan raden we u aan om de volgende analyse van Casey Research erbij te pakken.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 4 april 2012

TA: GOUDPRIJS noteert rond interessant niveau

Woensdag kleuren de borden op de wereldwijde financiële markten rood. Dit komt mede door eurocommissaris Olli Rhen, die woensdag liet weten dat Portugal wellicht meer financiële steun nodig heeft. De kans op een nieuwe bailout is één mogelijkheden en daar zijn de beleggers niet blij mee. Portugal kreeg in 2011 al een bailout van 78 miljard euro van de EU en het IMF, maar deze miljarden zijn wellicht niet voldoende geweest, aldus Rehn.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 april 2012

Societe Generale: GOUDPRIJS zal komende tijd stijgen dankzij QE3

Vorige week kwam uit een rapport van Societe Generale naar voren dat een nieuwe ronde van monetaire veruiming (Quantitative Easing) door de Fed voorlopig niet uit te sluiten is. De bank blijft dan ook bullish over de GOUDPRIJS in de toekomst, mede daarom vindt het hoofd van de research afdeling op metaal gebied de GOUDPRIJS van nu een mooi instapmoment. De voornaamste reden voor deze stelling is de Amerikaanse economie die volgens Societe Generale de komende maanden verassend zal afzwakken. Dit zal voor de fed een reden zijn om de geldpers weer aan te zetten. Hierop volgend verwacht Societe Generale een toenemende inflatie in en kleinere rentes in Amerika.

Lees verder op Goud.com
Geplaatst op: dinsdag 3 april 2012

Import van goud in India kan in Q1 met 60% zijn gedaald

India is de belangrijkste consument van goud in de wereld, maar de interesse van de Indiërs voor goud is momenteel minder groot dan in normale omstandigheden het geval is. Dat heeft te maken met de verhoging van de importbelasting op goud, belasting die in één klap werd verdubbeld.

India is de belangrijkste consument van goud in de wereld, maar de interesse van de Indiërs voor goud is momenteel minder groot dan in normale omstandigheden het geval is. Dat heeft te maken met de verhoging van de importbelasting op goud, belasting die in één klap werd verdubbeld.

In het vierde kwartaal van vorig jaar werd al een vertraging van de vraag naar goud in India merkbaar. De GOUDPRIJS bereikte toen uitgedrukt in rupee een nieuwe recordkoers. Traditioneel is de tweede helft van het jaar de periode met de sterkste vraag naar goud, onder andere vanwege het traditionele seizoen van de huwelijken en vanwege het feit dat dan een aantal feestdagen wordt gevierd.

Lees verder op knack.be
Geplaatst op: dinsdag 3 april 2012

Goudmijners weer interessant?

U weet waarschijnlijk al dat ik al jaren vast ben op goud. Het is erg volatiel en omgeven door technische factoren:

U weet waarschijnlijk al dat ik al jaren vast ben op goud. Het is erg volatiel en omgeven door technische factoren:

Maar elke minicrash bleek keer op keer weer een koopmoment. Met goud nog steeds stevig in een opwaartse (seculiere) trend is het misschien tijd om naar goudmijners te gaan kijken. Wat is er veranderd?

Normaal zouden goudmijnbedrijven een stijgende koers moeten laten zien bij een stijging van de GOUDPRIJS. Maar dat is al een tijdje niet het geval. Sterker nog, in 2011 is de sector op de beurzen bruutweg ingestort. Veel van deze bedrijven zijn te koop voor tussen de 7 en 10 keer de winst.

Natuurlijk is een belegging in deze bedrijven niet hetzelfde als een belegging in goud, want de risico’s bij het delven naar goud zijn niet gering:

Lees verder op iex.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs