Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2306 tot 2310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Er is wel degelijk een verband tussen goud en geldhoeveelheid

De laatste 40 jaar hebben de Westerse overheden hun best gedaan om de rol van goud in het monetaire system te onderdrukken. Maar de rol van goud is nooit uitgespeeld geraakt en vandaag de dag lijkt goud zijn rol van scherprechter weer in te nemen. Goud kan uiteindelijk niet met een druk op de knop bijgemaakt worden.

Uit een rapport van The World Gold Council blijkt dat er wel degelijk een verband bestaat tussen de geldhoeveelheid en de impact op goud. Een verandering van de geldhoeveelheid in Amerika verhoudt zich tot de GOUDPRIJS van 1 op 0,9, in Europa en India is dit 1 op 0,7 en 0,5. Met andere woorden, stijgt de geldhoeveelheid met 1 %, stijgt de GOUDPRIJS in dollar met 0,9 %, in euro met 0,7% en in roepie met 0,5%. Er is een vertragingseffect op de GOUDPRIJS van 6 maanden.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Besluit FED lanceert GOUDPRIJS

De FED heeft vandaag aangekondigd dat de rente tot 2014 op nul procent blijft staan, waardoor de GOUDPRIJS vandaag met een dikke plus de dag uitging. De prijs van goud stond aan de start van de handelsdag op een koers van 1665 dollar per troy ounce. In de middag maakte de FED een rente besluit bekend, waardoor de GOUDPRIJS een stijging inzette naar het hoogste punt van de dag op 1711 dollar per troy ounce.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

Gaat goud de 2000 dollar doorbreken?

De GOUDPRIJS is de afgelopen jaren sterk gestegen. Wie in 2008 een troy ounce goud kocht betaalde 800 dollar. Voor dezelfde troy ounce moet nu ongeveer 1670 dollar worden betaald. Bij de start van de opmars van goud in 2008 riepen veel investeerders dat goud tot grote hoogte zou gaan stijgen. Een goudkoers van 2000 dollar per troy ounce zou volgens Jim Rogers ‘zeker’ gehaald gaan worden, en andere investeerders riepen zelfs dat een koers 2500 dollar te bereiken moest zijn.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Nieuw bewijs in vermeende manipulatie GOUDPRIJS: De long-short strategie

Verschillende insiders zijn ervan overtuigd dat er manipulatie is in de goud- en zilvermarkt. Grote banken zouden door hun sterk geconcentreerde shortpositie in staat zijn de prijzen van het edelmetaal te onderdrukken. Dit zou gebeuren voorafgaand aan nieuwe economische data en bij 'options expiry'.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Goud: terug in de lange termijntrend

De prijs van het goud heeft de daling verteert en heeft de positieven lange termijntrend weer ingezet. Goud corrigeerde meer dan $ 250 van zijn piek in augustus 2011. De stijging van de GOUDPRIJS heeft zich versnelt de laatste jaren zoals te zien is op onderstaande grafiek. De nieuwe prijsstijging na de correctie past perfect in het lange termijnkanaal en bevestigd de versnelde opwaartse prijs voor het gele edelmetaal.

[grafiek]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$