Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2316 tot 2320
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

Analisten verwachten dat GOUDPRIJS verder stijgt

De GOUDPRIJS is de afgelopen week met ruim 4% gestegen en op maandbasis staat het geelkleurige edelmetaal al zo’n 12% in de plus. Mister Ben Bernanke was de voornaamste verantwoordelijke voor deze prijsstijging. Woensdag 25 januari liet Bernanke namelijk weten dat de Federal Reserve de rente in Verenigde Staten tot 2015 op een historisch laag niveau zal handhaven. Ook liet hij doorschemeren dat QE3 wellicht in de pijpleiding zit, indien de economische omstandigheden niet verder verbeteren.


Al met al zijn dit positieve geluiden voor edelmetalen. De prijs van goud en zilver steeg dan ook fors na de Fed- bijeenkomst. Er moesten waarschijnlijk veel short posities worden omgedraaid. Hetzelfde beeld was te zien in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. De euro steeg flink na de woorden van ‘Helicopter Ben’ en is inmiddels gestegen tot boven de $1.32. Een troy ounce goud kost momenteel $1.737,- per troy ounce (31,1 gram)

[...]

Bron: theSilverMoutain.nl
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

ADV: Tijdelijke aanbieding: goudbaren vanaf 1% boven GOUDPRIJS

Wij hebben recentelijk een grote partij goudbaren ingekocht en zijn daardoor tijdelijk in staat tegen extra scherpe prijzen goud te leveren. Tot eind januari zijn de goudbaren vanaf 100 gram leverbaar tegen een gereduceerd tarief. Onderstaande prijsstelling is van toepassing zolang de voorraad strekt, het betreft in alle gevallen nieuw gegoten gouden baren van Umicore. Alle prijzen zijn inclusief baarkosten.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Er is wel degelijk een verband tussen goud en geldhoeveelheid

De laatste 40 jaar hebben de Westerse overheden hun best gedaan om de rol van goud in het monetaire system te onderdrukken. Maar de rol van goud is nooit uitgespeeld geraakt en vandaag de dag lijkt goud zijn rol van scherprechter weer in te nemen. Goud kan uiteindelijk niet met een druk op de knop bijgemaakt worden.

Uit een rapport van The World Gold Council blijkt dat er wel degelijk een verband bestaat tussen de geldhoeveelheid en de impact op goud. Een verandering van de geldhoeveelheid in Amerika verhoudt zich tot de GOUDPRIJS van 1 op 0,9, in Europa en India is dit 1 op 0,7 en 0,5. Met andere woorden, stijgt de geldhoeveelheid met 1 %, stijgt de GOUDPRIJS in dollar met 0,9 %, in euro met 0,7% en in roepie met 0,5%. Er is een vertragingseffect op de GOUDPRIJS van 6 maanden.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Besluit FED lanceert GOUDPRIJS

De FED heeft vandaag aangekondigd dat de rente tot 2014 op nul procent blijft staan, waardoor de GOUDPRIJS vandaag met een dikke plus de dag uitging. De prijs van goud stond aan de start van de handelsdag op een koers van 1665 dollar per troy ounce. In de middag maakte de FED een rente besluit bekend, waardoor de GOUDPRIJS een stijging inzette naar het hoogste punt van de dag op 1711 dollar per troy ounce.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

Gaat goud de 2000 dollar doorbreken?

De GOUDPRIJS is de afgelopen jaren sterk gestegen. Wie in 2008 een troy ounce goud kocht betaalde 800 dollar. Voor dezelfde troy ounce moet nu ongeveer 1670 dollar worden betaald. Bij de start van de opmars van goud in 2008 riepen veel investeerders dat goud tot grote hoogte zou gaan stijgen. Een goudkoers van 2000 dollar per troy ounce zou volgens Jim Rogers ‘zeker’ gehaald gaan worden, en andere investeerders riepen zelfs dat een koers 2500 dollar te bereiken moest zijn.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$