Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2321 tot 2325
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

Hoe hoog kan de GOUDPRIJS gaan na 2011?

Van de huidige miljarden die gecreëerd worden, wordt er nog maar heel weinig geïnvesteerd in de goud- en zilvermarkt. Tot op vandaag hebben de meeste Amerikanen nog vertrouwen in hun regering. Alles komt goed denken ze daar. Maar zoals je in Europa kan zien, kan het allemaal snel omkeren.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

China moet meer goud kopen

De Chinese centrale bank, People's Bank of China (PBOC), ziet de recente correctie van de GOUDPRIJS als een goede mogelijkheid om hun goudvoorraden te vergroten.

Het hoofd van de onderzoeksafdeling van de Chinese centrale bank, Zhang Jianhua, stelde in een artikel dat de Chinese overheid prijscorrecties in de goudmarkt moet aangrijpen om meer aankopen te doen. “De Chinese overheid moet haar buitenlandse valutareserves verder optimaliseren en op relatief lage prijzen goud kopen”, aldus Zhang.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

ALERT: RSI-record voor Dow/Goud ratio!

De laatste grafiek die we u voor 2011 presenteren, is mogelijk de meest explosieve van het jaar.

De Dow/Goud ratio (Dow Jones index uitgedrukt in goudtermen) zit al enkele weken in een opwaartse trend. De ratio veerde zo snel op dat de RSI indicator zwaar oververhit is geraakt.

De RSI liep zo hard op dat we getuige zijn van een recordstand voor de momentum indicator, op 81 punten!

[must see grafiek]

Alles boven 70 voor de RSI wijst op een extreme situatie. De indicator staat dus op het punt om een forse neerwaartse correctie te ondergaan.

In het verleden dook de Dow/Goud ratio (na een extreem hoge RSI-stand) naar beneden met 25 tot 50%. Dit komt vandaag overeen met een stand tussen 4 en 6 voor de Dow/Goud ratio: een nieuw dieptepunt.

Of de Dow Jones zal crashen, of de GOUDPRIJS gaat exploderen, daar kunnen we enkel naar gissen. Het verleden wijst uit dat het in de meeste gevallen een combinatie wordt.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

China verscherpt regels goudhandel

De GOUDPRIJS staat dinsdag om 14.00 uur bijna 1% in de min, net boven de $1.590,- per troy ounce.

De GOUDPRIJS daalt onder andere door interessant nieuws uit China. De Chinese centrale bank liet namelijk weten dat de regulering van de Chinese edelmetalenmarkt zal worden aangescherpt. Momenteel zijn de enige twee Chinese exchanges waarin goud en zilver kan worden gehandeld de Shanghai Gold Exchange en de Shanghai Futures Exchange. Dit wil de centrale bank zo houden en zet dus een streep door de diensten en werkzaamheden van nieuwe handelsplatformen die worden opgezet in China. Dit is hoe ZeroHedge het formuleert: ‘Exchanging gold away from the all-seeing eye of government will not be tolerated’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

De 10 landen met de hoogste goudreserves

Nu de GOUDPRIJS het een beetje laat afweten de laatste tijd, zijn er misschien landen die zich afvragen of het niet tijd is om een deel van hun goudreserves te verkopen. De meeste landen echter houden hun goud als een strategische reserve bij, of verhogen ze nog.

Het valt op dat goud bij de niet Westerse land nog maar een klein deel van hun reserves uit maakt en dat juist deze landen van plan zijn om dat percentage nog fors op te trekken.

[1 - 10]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$