Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2585 artikelen gevonden. Artikel 2321 tot 2325
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 november 2011

Voortzetten kwantitatieve verruiming positief voor GOUDPRIJS

Volgens de goud enquête van Kitco News zal de GOUDPRIJS komende week verder stijgen. In Kitco News’ Gold Survey liet 87,5% van de respondenten weten dat hij of zij verwacht dat het gele edelmetaal in waarde toe zal nemen. Afgelopen week fluctueerde de prijs van goud sterk, na nieuwe onrust over een referendum in Griekenland, de onverwachte renteverlaging van de Europese Centrale bank en nieuwe berichten van Helicopter Ben over de Amerikaanse economie.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 4 november 2011

GOUDPRIJS stijgt naar hoogste punt in 6 weken

De GOUDPRIJS is donderdag 3 november naar het hoogste punt in de afgelopen zes weken gestegen. Door aanhoudende onzekerheid over de situatie in Griekenland en een verlaging van de rente door de ECB steeg de prijs van het gele edelmetaal met 1,5%. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) goud is donderdagavond $1765,- ofwel €1275.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 november 2011

De onderwaardering van mijnaandelen

Goudmijnaandelen zouden moeten profiteren van hun hefboomeffect bij stijgende goudprijzen. De vaste kosten blijven redelijk stabiel zodat een stijgende GOUDPRIJS een hefboom heeft op de cash flow en winstcijfers.

[...]

Als je kijkt naar de HUI index, zie je dat deze mooi samen bewoog met de GOUDPRIJS tussen 2005 en 2008. Sinds de crisis van 2008 loopt de HUI index achter de feiten aan ten opzicht van goud. Er zijn 3 mogelijke correcties: a) goud daalt, b) HUI stijgt, c) combinatie van beide.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 1 november 2011

GOUDPRIJS kan naar $2.200 stijgen in 2013

Het Zuid-Afrikaanse goudmijnbedrijf AngloGold Ashanti verwacht dat de prijs van goud in 2012 en 2013 zal blijven stijgen. Volgens Mark Cutifani, hoofd van AngloGold, is de stijging van de afgelopen jaren zeker geen bubbel, maar een gevolg van de toenemende vraag naar het gele edelmetaal.Volgens AngloGold Ashanti zijn de werkzaamheden met de huidige GOUDPRIJS net aan kostendekkend.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Goud en zilver onderuit na interventie Japanse overheid

De Japanse overheid heeft in de nacht van zondag op maandag haar munt een enorme koersval bezorgd. Maandag nacht rond 02:20 begon de Yen enorm in waarde af te nemen ten opzichte van andere valuta’s en met name de dollar. Maar liefst 5 tot 6 biljoen Japanse yens werden even in de verkoop gegooid.

De dollarindex reageerde direct door met een hele punt de lucht in de schieten van 75 punten naar ruim 76 punten. De dollar is inmiddels 78 yen waard nadat de dollar op het laagste niveau sinds jaren heeft gestaan ten opzichte van de yen. Kort voor de interventies kon de dollar nog voor slechts 75,32 yens gekocht worden.

Japan hoopt met deze brutale actie in de race naar de bodem de export weer te stimuleren.

Het bijeffect was dat goud – de antidollar – flink naar beneden koerste, en zilver in zijn val meenam. 1 Ounce zilver werd ineens een dollar goedkoper. Een troy ounce goud daalde af van 1745 dollar naar 1705 dollar. Inmiddels staat de GOUDPRIJS weer op 1720 en zilver op 34,35 dollar – herstellende dus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$