Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2321 tot 2325
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

China verscherpt regels goudhandel

De GOUDPRIJS staat dinsdag om 14.00 uur bijna 1% in de min, net boven de $1.590,- per troy ounce.

De GOUDPRIJS daalt onder andere door interessant nieuws uit China. De Chinese centrale bank liet namelijk weten dat de regulering van de Chinese edelmetalenmarkt zal worden aangescherpt. Momenteel zijn de enige twee Chinese exchanges waarin goud en zilver kan worden gehandeld de Shanghai Gold Exchange en de Shanghai Futures Exchange. Dit wil de centrale bank zo houden en zet dus een streep door de diensten en werkzaamheden van nieuwe handelsplatformen die worden opgezet in China. Dit is hoe ZeroHedge het formuleert: ‘Exchanging gold away from the all-seeing eye of government will not be tolerated’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

De 10 landen met de hoogste goudreserves

Nu de GOUDPRIJS het een beetje laat afweten de laatste tijd, zijn er misschien landen die zich afvragen of het niet tijd is om een deel van hun goudreserves te verkopen. De meeste landen echter houden hun goud als een strategische reserve bij, of verhogen ze nog.

Het valt op dat goud bij de niet Westerse land nog maar een klein deel van hun reserves uit maakt en dat juist deze landen van plan zijn om dat percentage nog fors op te trekken.

[1 - 10]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 25 december 2011

GOUDPRIJS zal in de komende drie maanden door de $1500 zakken

Volgens een recente enquête die Reuters heeft afgenomen bij een aantal hedge fund managers, economen en handelaren zal de GOUDPRIJS in de komende drie maanden nog verder dalen. Volgens de ondervraagden zal de GOUDPRIJS nog zakken tot onder de $1500, een niveau dat we in juli voor het laatst zagen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 24 december 2011

Pro's en contra's over de GOUDPRIJS

De lange termijn vooruitzichten voor goud blijven positief, de crisis lijkt verre van over waardoor er nog veel geld geprint moet worden. Goud heeft ook de manie-fase nog niet bereikt. Dit heeft een positieve invloed op de GOUDPRIJS. Op korte termijn staat er echter nogal wat druk op het goud.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Daling GOUDPRIJS door failliet MF Global

[...]

Het failliet van MF Global heeft aan het licht gebracht wat er altijd al werd vermoed, dat er veel zaken niet kloppen. Het failliet van MF Global zal niet het laatste zijn van een broker in termijncontracten en zo zal de markt beetje bij beetje gezuiverd worden zodat de sterke vraag naar fysiek goud de bovenhand zal krijgen op de prijsbepaling.

Er bestaan een factor 10 meer papieren termijn contracten dan fysiek edelmetaal. MF Global heeft bijvoorbeeld voor 1 miljard dollar fondsen van de rekeningen van klanten gebruikt om hier zelf posities in Europese staatsobligaties mee in te nemen. Ook heeft MF Global het onderliggende edelmetaal dat eigendom is van klanten gebruikt als onderpand voor leningen om meer fondsen te creëren om zelf mee te speculeren.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$