Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2321 tot 2325
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Nieuw bewijs in vermeende manipulatie GOUDPRIJS: De long-short strategie

Verschillende insiders zijn ervan overtuigd dat er manipulatie is in de goud- en zilvermarkt. Grote banken zouden door hun sterk geconcentreerde shortpositie in staat zijn de prijzen van het edelmetaal te onderdrukken. Dit zou gebeuren voorafgaand aan nieuwe economische data en bij 'options expiry'.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Goud: terug in de lange termijntrend

De prijs van het goud heeft de daling verteert en heeft de positieven lange termijntrend weer ingezet. Goud corrigeerde meer dan $ 250 van zijn piek in augustus 2011. De stijging van de GOUDPRIJS heeft zich versnelt de laatste jaren zoals te zien is op onderstaande grafiek. De nieuwe prijsstijging na de correctie past perfect in het lange termijnkanaal en bevestigd de versnelde opwaartse prijs voor het gele edelmetaal.

[grafiek]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Wereldbank laat GOUDPRIJS dalen

De GOUDPRIJS is vandaag gedaald tot een goudkoers van 1652 dollar per troy ounce. Goud begon de dag met een prijs van 1657 dollar per troy ounce, maar door de berichten van de Wereld Bank is de GOUDPRIJS gedurende de dag in een daling terecht gekomen, waarbij de laagste prijs van goud vandaag 1642 dollar per troy ounce was.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zaterdag 14 januari 2012

Goud positief de week uit

De afgelopen week is de GOUDPRIJS gestegen met 1% naar een goudkoers van 1637 dollar per troy ounce. De prijs van goud was begin deze week 1609 dollar per troy ounce en behaalde op donderdag het hoogtepunt van 1661 dollar per troy ounce. Belangrijkste redenen voor het stijgen van de GOUDPRIJS zijn de aanhoudende problemen in Europa en de berichten vanuit de Verenigde Staten na aanleiding van het beige boek van de FED.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 januari 2012

De prijs van goud... sinds 1265!

We lezen zelden iets over de prijs van goud in de vorige eeuwen. Meestal beperkt het zich tot de prijs onder Amerikaanse goudstandaard tegen 35 dollar/ounce in het begin van 1900.

Maar goud heeft alle munten uit het verleden overleeft. Goud bestond al duizenden jaren vooraleer de Amerikaanse dollar is uitgevonden.

De langste prijsgrafiek dateert vanaf 1265, uitgedrukt in Britse pond. (via ZH)

[afbeelding]

Zoals te zien zitten met de huidige GOUDPRIJS in pond nog altijd niet aan de recordprijzen rond 1500.

Wat eveneens opvalt, is dat de prijs van goud omhoog schiet sinds de wereldreservemunt, de Amerikaanse dollar, ontkoppeld werd van goud in 1971 door president Richard Nixon.

Daarenboven bestonden er in het verleden geen vehikels zoals ETF’s om goud te kopen, merkt Goldman Sachs op.

Gezien de globale schuldenberg vandaag een veelvoud is van de vorige eeuwen, mogen we ons in de komende jaren aan nieuwe recordprijzen voor goud verwachten uitgedrukt in pond, dollar, euro, …Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$