Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 2326 tot 2330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2011

Recordmarges voor goudmijnen

Het verschil in waardering tussen de GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen loopt op. Terwijl de GOUDPRIJS op een behoorlijk hoog niveau blijft, blijven de aandelen van goudmijnen achter. Als je de HUI (referentiekader voor een grote verzameling van goudmijnaandelen) vergelijkt met de GOUDPRIJS, zie je dat de goudmijnaandelen het in 2011 steeds slechter doen dan de fysieke GOUDPRIJS. De verhouding staat bijna op het laagste niveau sinds februari 2009.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2011

Goud blijft veilige investering

De ontwikkeling van de GOUDPRIJS wijst niet op het bestaan van een goudbubbel. Dit zei goudspecialiste Paula Buija van investeringsfonds Schroders dinsdag.

De GOUDPRIJS ligt als gevolg van speculatie weliswaar kunstmatig hoog, zo gaf Buija toe, maar er zijn op dit moment geen veilige alternatieven voor beleggingen in goud. ,,Beleggers kunnen nergens anders heen met hun geld. De Zwitserse frank is geen veilige haven meer en de yen binnenkort waarschijnlijk ook niet meer. En ook de aandelenbeurzen vertonen nog geen spoor van herstel.''

Bron: 9News
Geplaatst: zondag 9 oktober 2011

GOUDPRIJS in 2012 richting $2.200

Gold price forecasts for 2012 remain bullish after unusual volatility in August and September, with some analysts tipping an eye-catching $US2,200 per fine ounce.

The price of gold, the usual hedge during extreme financial turmoil, fell 15 per cent from peak to trough in the past two months, Ross Norman, chief executive of London-based bullion broker Sharps Pixley said.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

HUI-Goud ratio niet meer zo laag sinds maart 2009

Het kan verkeren! Een maand geleden konden we u melden dat de HUI index was uitgebroken.

Maar door al het verkoopgeweld van de jongste weken, probeert de HUI index (goudmijnaandelen) opnieuw steun te vinden rond 500 punten. Dat terwijl de GOUDPRIJS amper iets van z’n ‘glans’ heeft ingeleverd.

Het zorgt ervoor dat de verhouding tussen goud en goudmijnaandelen compleet uit elkaar loopt. De HUI-Goud ratio is vandaag aanbeland op het laagste niveau sinds maart 2009.

Bron: MoneyTalk
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

GFMS ziet GOUDPRIJS oplopen tot minstens $2.000 in 2011

Gold Fields Mineral Services (GFMS) publiceerde een tussentijdse update van de World Gold Survey 2011.

De instelling ziet de GOUDPRIJS dit jaar nog oplopen naar minstens 2.000 dollar per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$