Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2326 tot 2330
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Dennis Gartman: "Beleggers verschuiven goudwinsten mogelijk naar goudmijnen"

Dennis Gartman, you love him or you hate him! De veelbesproken trader kreeg recent kritiek te verwerken van de goldbugs toen hij negatief werd voor goud.

Gartman zet dit misverstand meteen recht: hij is niet negatief, maar eerder neutraal voor de GOUDPRIJS, na maandenlang positief te zijn geweest voor het gele edelmetaal.

Vandaag ziet Dennis Gartman meer potentieel ontstaan bij de goudmijnaandelen. Professionele beleggers vluchten uit goud futures na het MF Global debacle. De vrijgekomen kapitalen moeten opnieuw aan het werk. Goudmijnaandelen maken een goede kans als ‘vervanging’, maar het is nog wat vroeg voor Gartman. De traders zitten klaar…

Beluister hier het volledige interview met Dennis Gartman!

[podcast]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 december 2011

Goudmijnaandelen slachtoffer van Goud ETF's!

Terwijl de prijs van goud in de afgelopen jaren maar bleef stijgen, bleef de goudmijnsector er vlak bij liggen. Een belangrijke reden voor het achterblijven van de goudmijnaandelen op de GOUDPRIJS is de massale opkomst van Goud ETF’s, met op kop de mastodont GLD.

Ze hebben een belangrijk deel van het investeringskapitaal voor de sector opgeslokt.

[grafiek]

Goldman Sachs geeft er de volgende verklaring aan...

[ZeroHedge]

Niet enkel de prijzen van de goudmijnaandelen zijn ontkoppelt aan de evolutie van goud. Ook de waarderingen zakken steeds dieper weg. De goudmijnsector is in decennia niet meer zo goedkoop geweest!

[grafiek]

Maar er zijn meer redenen waarom de goudmijnaandelen ondermaats presteren en waarom ze zo goedkoop zijn geworden.

[... ...]

Bron: FTM.nl
Geplaatst: maandag 19 december 2011

Gehakt voor je goudstaaf

Onrust op de goud en zilvermarkt. Dat je met goud en zilver in de vorm van waardepapier niet zeker meer bent, weten we sinds woensdag. Maar is nu ook de fysieke goudmarkt geen veilige vluchtheuvel meer?

Goud had de moderne verzekering tegen de economische crisis moeten zijn. Deze week donderde de prijs echter onder de 1.600 dollar per ounce en kregen goudsnuivers pas echt koorts.

De belangrijkste reden van de daling van de GOUDPRIJS is het besluit van de Amerikaanse centrale bank geen geld meer te drukken. Maar een andere reden is het dalend vertrouwen in de papiermarkt.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 19 december 2011

Hoera, de crisis is voorbij

Hoera, de crisis is voorbij. Althans als je de GOUDPRIJS mag geloven. Immers is de gedachte een hoge GOUDPRIJS geeft aan dat het niet best gaat, dus we moeten helemaal niet blij zijn met een hoge GOUDPRIJS. Mijn stelling is dat we blij moeten zijn met een reële GOUDPRIJS. En waar die ligt, geen idee. Maar zolang er nog ongedekt fiatgeld berust op vertrouwen bestaat, moet de GOUDPRIJS wel omhoog om reëel genoemd te worden.

Dus de crisis is voorbij. Volgens mij moet de echte (systeem-)crisis nog beginnen. Goud gaat momenteel hand-in-hand met zilver en alle andere aandelen, bunds, ETF’s enz naar beneden, althans de longposities. Maar dat zijn allemaal schermutselingen die er bij horen. Voor hen die de goudmarkt al een tijdje volgt geen onbekend terrein, ondanks dat het keer op keer weer onnavolgbaar lijkt te zijn.

[...]

Bron: IEX Profs
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Goudmarkt wordt gemanipuleerd

Voor het eerst gebruikt Jon Nadler, senioranalist metalen bij Kitco, het woord ‘manipulatie’ in een artikel. De aanleiding vormt het bereiken van de laagste GOUDPRIJS in twee maanden tijd, en hoe de wereld volgens Nadler wordt ‘gemanipuleerd’ door de propaganda die de grondstoffenmarkt bezoedelt.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$