Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2331 tot 2335
Bron: FTM.nl
Geplaatst: maandag 19 december 2011

Gehakt voor je goudstaaf

Onrust op de goud en zilvermarkt. Dat je met goud en zilver in de vorm van waardepapier niet zeker meer bent, weten we sinds woensdag. Maar is nu ook de fysieke goudmarkt geen veilige vluchtheuvel meer?

Goud had de moderne verzekering tegen de economische crisis moeten zijn. Deze week donderde de prijs echter onder de 1.600 dollar per ounce en kregen goudsnuivers pas echt koorts.

De belangrijkste reden van de daling van de GOUDPRIJS is het besluit van de Amerikaanse centrale bank geen geld meer te drukken. Maar een andere reden is het dalend vertrouwen in de papiermarkt.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 19 december 2011

Hoera, de crisis is voorbij

Hoera, de crisis is voorbij. Althans als je de GOUDPRIJS mag geloven. Immers is de gedachte een hoge GOUDPRIJS geeft aan dat het niet best gaat, dus we moeten helemaal niet blij zijn met een hoge GOUDPRIJS. Mijn stelling is dat we blij moeten zijn met een reële GOUDPRIJS. En waar die ligt, geen idee. Maar zolang er nog ongedekt fiatgeld berust op vertrouwen bestaat, moet de GOUDPRIJS wel omhoog om reëel genoemd te worden.

Dus de crisis is voorbij. Volgens mij moet de echte (systeem-)crisis nog beginnen. Goud gaat momenteel hand-in-hand met zilver en alle andere aandelen, bunds, ETF’s enz naar beneden, althans de longposities. Maar dat zijn allemaal schermutselingen die er bij horen. Voor hen die de goudmarkt al een tijdje volgt geen onbekend terrein, ondanks dat het keer op keer weer onnavolgbaar lijkt te zijn.

[...]

Bron: IEX Profs
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Goudmarkt wordt gemanipuleerd

Voor het eerst gebruikt Jon Nadler, senioranalist metalen bij Kitco, het woord ‘manipulatie’ in een artikel. De aanleiding vormt het bereiken van de laagste GOUDPRIJS in twee maanden tijd, en hoe de wereld volgens Nadler wordt ‘gemanipuleerd’ door de propaganda die de grondstoffenmarkt bezoedelt.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Goud heeft de langste rit OOIT boven z'n 200-daags gemiddelde erop zitten!

Vandaag dipte de prijs van goud voor het eerste sedert lange tijd onder z’n 200-daags gemiddelde, met name door de kracht van de US dollar.

Onderzoek wijst uit dat goud de langste rit ooit erop heeft zitten boven z’n 200-daags gemiddelde, meer bepaalde 732 handelsdagen.

Het was een geweldige rit boven de 200MA vanaf januari van 2009. De prijs staat 88% hoger sinds de uitbraak!

[grafiek]

Tijdens de seculaire bull market (+10 jaar) dook de GOUDPRIJS diverse malen onder het 200-daags gemiddelde, maar dat was nooit een lang leven beschoren, hooguit enkele weken!

Enkel de crashperiode van 2008 vormde hierop de uitzondering, toen goud een half jaar onder z’n 200MA handelde.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Chinese invoer van goud uit Hong Kong: +4000%!

Terwijl traders wereldwijd hun papieren goudposities liquideren, waardoor de GOUDPRIJS vandaag onder druk staat, voeren de Chinezen ongeziene hoeveelheden fysiek goud in van het buitenland!

De Chinese invoer van goud via Hong Kong steeg van oktober tot november 2011 met 50%, maar jaar-op-jaar stond import van 85,7 ton goud gelijk aan een stijging van +4000%!

[FT]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$