Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2341 tot 2345
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 22 november 2011

Griekenland koopt 100 kilo goud ondanks crisis

De goudaankopen van alle Centrale Banken zijn op een rij gezet voor Slim Beleggen. Duidelijk wordt dat opkomende economieën als Mexico, Thailand en Rusland grote hoeveelheden goud hebben ingekocht. Door de vele inkoop is de GOUDPRIJS de afgelopen periode ook flink opgelopen.

Het opvallende aan het rapport van het IMF is dat Griekenland in 2011 ook ruim 100 kilo goud heeft ingekocht. Dit is opmerkelijk te noemen aangezien Griekenland economisch aan de grond zit. Toch heeft Griekenland het voor elkaar gekregen om voor ruim $410.000 aan goud te kopen zonder dat het IMF hier Griekenland voor de op de vingers heeft getikt.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2011

GOUDPRIJS in 12 maanden tijd met 30% gestegen

De GOUDPRIJS per kilo is de afgelopen 12 maanden met 30% gestegen naar een GOUDPRIJS van $40910 per kilo. Door de slechte economische vooruitzichten in Europa en de alsmaar stijgende dollarkoers is de GOUDPRIJS in een jaar tijd flink opgelopen, waardoor investeerders in goud een rendement van $9000 dollar haalden op iedere kilo goud.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDPRIJS per gram daalt door goede productiecijfers

Ondanks de slechte economische vooruitzichten voor Europa (wat een stijging van de GOUDPRIJS per gram zou moeten veroorzaken) is de GOUDPRIJS per gram vandaag gedaald met 1,25% naar €41,81. De daling is te verklaren door uitgekomen productiecijfers uit de Verenigde Staten. De productiecijfers vielen hoger uit dan analisten hadden verwacht waardoor de indruk wordt gewekt dat de Amerikaanse economie weer op gang begint te komen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDPRIJS bereikt nieuw record in Indiase Roepies

De GOUDPRIJS staat in euro's en Amerikaanse dollars nog iets onder de oude records van een paar maand geleden, maar in India wordt momenteel al wel een recordprijs voor het edelmetaal betaald. De belangstelling onder de Indiërs om goud en zilver te kopen is er echter niet minder om.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Outlook zilver blijft positief in 2011 en 2012

Vrijdag lieten we al weten dat GFMS, de edelmetalen research afdeling van Thomson Reuters, verwacht dat de GOUDPRIJS in de overige zes weken van 2011 richting de $2.000,- zou stijgen. GFMS komt nu ook met een outlook van de zilverprijs, zo lezen wij op Mineweb. De investeringen in zilver bereiken naar verwachting dit jaar een nieuw record. In het rapport ‘The Silver Investment Market-An Update, November 2011′, staat dat de outlook van de zilverprijs nog altijd bullish is. Met andere woorden, het opwaarts potentieel is groot. De zilverprijs kan volgens het rapport in het laatste kwartaal van 2011 stijgen naar $40,- per troy ounce (31,1 gram).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$