Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2587 artikelen gevonden. Artikel 2341 tot 2345
Bron: MoneyTalk
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

GFMS ziet GOUDPRIJS oplopen tot minstens $2.000 in 2011

Gold Fields Mineral Services (GFMS) publiceerde een tussentijdse update van de World Gold Survey 2011.

De instelling ziet de GOUDPRIJS dit jaar nog oplopen naar minstens 2.000 dollar per troy ounce.

Bron: IBTimes
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Goldman Sachs: GOUDPRIJS later dit jaar naar $1860

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft dinsdag laten weten dat het verwacht dat de GOUDPRIJS later dit jaar en in 2012 verder zal stijgen.

De investeringsbank hanteert een target van $1.860,- voor een troy ounce goud.

'We expect gold prices will continue to be driven in large measure by the evolution of U.S. real interest rates and with our U.S. economic outlook pointing for continued low levels of U.S. real rates in 2012', aldus Goldman

Bron: BeursVisie.eu
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Was correctie in GOUDPRIJS overdreven?

De GOUDPRIJS heeft ditmaal zijn rol van veilige vluchthaven niet kunnen waarmaken. De beleggers verkochten vooral in de twee laatste dagen van vorige week blindelings alles en nog wat. Mark Hulbert, stichter van Hulbert Financial Digest, ziet nochtans geen redenen om de posities in goud in sneltreinvaart af te bouwen. Integendeel zelfs, het inflatiegevaar is in de afgelopen maanden zelfs toegenomen.

 Niet alleen de VS en Europa drukken in snel tempo geld. De Japanse regering zal in de komende jaren veel meer geld moeten uitgeven dan waar ze op had gerekend. Niet alleen moet het land heropgebouw worden, ook zal de koers van de yen worden ondersteund.

Bron: de Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Belegger verwacht stijging GOUDPRIJS

[...]

Over de GOUDPRIJS is meer eenduidigheid: een zeer ruime meerderheid van zowel de particuliere als institutionele beleggers verwacht dat deze de komende maanden zal stijgen tot boven de $1900 per troy ounce (circa 31,1 gram).

Dit blijkt uit de maandelijkse beleggingbarometer waarmee de Amsterdamse vermogensbeheerder en institutioneel broker OHV de stemming in de financiële markten bij haar klanten meet.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 september 2011

GOUDPRIJS stabiliseert door fysieke vraag

Na de zware verliezen vorige week en de maandag, is de GOUDPRIJS gestabiliseerd rond de $ 1.625. De daling van $ 120 op maandag heeft enkele zwakke handen uit de markt geschud, maar toonde een weerstandsniveau rond het 200-daags gemiddelde door de grote vraag naar fysiek goud.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$