Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2341 tot 2345
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zaterdag 26 november 2011

Merkel laat GOUDPRIJS dalen

Volgens persbureau Reuters is de GOUDPRIJS vandaag gedaald door het aanhoudende slechte nieuws over de dure obligaties in Europa. Door de dure obligaties en het aandringen van Merkel om Europese staatsobligaties in te voeren brengt de GOUDPRIJS in een daling.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: vrijdag 25 november 2011

Inflatie noodzakelijk voor 'rally' op goud

Volgens Kitco zal de GOUDPRIJS niet meer in hetzelfde tempo stijgen als de afgelopen periode. Reden hiervoor is dat volgens deskundigen inflatie een belangrijke reden is waarom de GOUDPRIJS zo nu en dan snelle stijgingen vertoond.

Door de politieke en economische hervormingen in Europa en de drang van de ECB om de inflatie te beteugelen, zal de GOUDPRIJS wellicht minder hard gaan stijgen dan analisten zullen verwachten. Wij denken echter dat de hervormingen binnen Europa op de korte termijn niet zullen resultaten in een daling in de inflatie, en daarmee een minder sterke toename van de goudkoers.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

De vraag naar goud blijft stijgen

De aankoop van goud is in het 3e kwartaal 2011 weer fors gestegen. Dit geeft verder aan dat goud een belangrijk indekkingmiddel is tegen de huidige financiële crisis.

In het derde kwartaal van 2011 zijn aankopen door investeerders en centrale banken sterk gestegen. De verkoop van goud voor sieraden is gedaald. Zowel centrale banken en investeerders zien de rol van goud in het financiële systeem verder toenemen. De hogere GOUDPRIJS doet de vraag naar sieraden dalen, alsook de dalende koopkracht.

De vraag door investeerders steeg met 33%, die van de centrale banken met 600%, dit is het hoogste niveau sinds 1970.

De vraag naar goud baren en munten steeg met 29 %, in Europa zelfs met 100%.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 22 november 2011

Griekenland koopt 100 kilo goud ondanks crisis

De goudaankopen van alle Centrale Banken zijn op een rij gezet voor Slim Beleggen. Duidelijk wordt dat opkomende economieën als Mexico, Thailand en Rusland grote hoeveelheden goud hebben ingekocht. Door de vele inkoop is de GOUDPRIJS de afgelopen periode ook flink opgelopen.

Het opvallende aan het rapport van het IMF is dat Griekenland in 2011 ook ruim 100 kilo goud heeft ingekocht. Dit is opmerkelijk te noemen aangezien Griekenland economisch aan de grond zit. Toch heeft Griekenland het voor elkaar gekregen om voor ruim $410.000 aan goud te kopen zonder dat het IMF hier Griekenland voor de op de vingers heeft getikt.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2011

GOUDPRIJS in 12 maanden tijd met 30% gestegen

De GOUDPRIJS per kilo is de afgelopen 12 maanden met 30% gestegen naar een GOUDPRIJS van $40910 per kilo. Door de slechte economische vooruitzichten in Europa en de alsmaar stijgende dollarkoers is de GOUDPRIJS in een jaar tijd flink opgelopen, waardoor investeerders in goud een rendement van $9000 dollar haalden op iedere kilo goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$