EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 2356 tot 2360
Geplaatst op: zaterdag 24 december 2011

Pro's en contra's over de GOUDPRIJS

De lange termijn vooruitzichten voor goud blijven positief, de crisis lijkt verre van over waardoor er nog veel geld geprint moet worden. Goud heeft ook de manie-fase nog niet bereikt. Dit heeft een positieve invloed op de GOUDPRIJS. Op korte termijn staat er echter nogal wat druk op het goud.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 21 december 2011

Daling GOUDPRIJS door failliet MF Global

[...]

Het failliet van MF Global heeft aan het licht gebracht wat er altijd al werd vermoed, dat er veel zaken niet kloppen. Het failliet van MF Global zal niet het laatste zijn van een broker in termijncontracten en zo zal de markt beetje bij beetje gezuiverd worden zodat de sterke vraag naar fysiek goud de bovenhand zal krijgen op de prijsbepaling.

Er bestaan een factor 10 meer papieren termijn contracten dan fysiek edelmetaal. MF Global heeft bijvoorbeeld voor 1 miljard dollar fondsen van de rekeningen van klanten gebruikt om hier zelf posities in Europese staatsobligaties mee in te nemen. Ook heeft MF Global het onderliggende edelmetaal dat eigendom is van klanten gebruikt als onderpand voor leningen om meer fondsen te creëren om zelf mee te speculeren.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 21 december 2011

Dennis Gartman: "Beleggers verschuiven goudwinsten mogelijk naar goudmijnen"

Dennis Gartman, you love him or you hate him! De veelbesproken trader kreeg recent kritiek te verwerken van de goldbugs toen hij negatief werd voor goud.

Dennis Gartman, you love him or you hate him! De veelbesproken trader kreeg recent kritiek te verwerken van de goldbugs toen hij negatief werd voor goud.

Gartman zet dit misverstand meteen recht: hij is niet negatief, maar eerder neutraal voor de GOUDPRIJS, na maandenlang positief te zijn geweest voor het gele edelmetaal.

Vandaag ziet Dennis Gartman meer potentieel ontstaan bij de goudmijnaandelen. Professionele beleggers vluchten uit goud futures na het MF Global debacle. De vrijgekomen kapitalen moeten opnieuw aan het werk. Goudmijnaandelen maken een goede kans als ‘vervanging’, maar het is nog wat vroeg voor Gartman. De traders zitten klaar…

Beluister hier het volledige interview met Dennis Gartman!

[podcast]

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 20 december 2011

Goudmijnaandelen slachtoffer van Goud ETF's!

Terwijl de prijs van goud in de afgelopen jaren maar bleef stijgen, bleef de goudmijnsector er vlak bij liggen. Een belangrijke reden voor het achterblijven van de goudmijnaandelen op de GOUDPRIJS is de massale opkomst van Goud ETF’s, met op kop de mastodont GLD.

Ze hebben een belangrijk deel van het investeringskapitaal voor de sector opgeslokt.

[grafiek]

Goldman Sachs geeft er de volgende verklaring aan...

[ZeroHedge]

Niet enkel de prijzen van de goudmijnaandelen zijn ontkoppelt aan de evolutie van goud. Ook de waarderingen zakken steeds dieper weg. De goudmijnsector is in decennia niet meer zo goedkoop geweest!

[grafiek]

Maar er zijn meer redenen waarom de goudmijnaandelen ondermaats presteren en waarom ze zo goedkoop zijn geworden.

[... ...]

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: maandag 19 december 2011

Gehakt voor je goudstaaf

Onrust op de goud en zilvermarkt. Dat je met goud en zilver in de vorm van waardepapier niet zeker meer bent, weten we sinds woensdag. Maar is nu ook de fysieke goudmarkt geen veilige vluchtheuvel meer?

Onrust op de goud en zilvermarkt. Dat je met goud en zilver in de vorm van waardepapier niet zeker meer bent, weten we sinds woensdag. Maar is nu ook de fysieke goudmarkt geen veilige vluchtheuvel meer?

Goud had de moderne verzekering tegen de economische crisis moeten zijn. Deze week donderde de prijs echter onder de 1.600 dollar per ounce en kregen goudsnuivers pas echt koorts.

De belangrijkste reden van de daling van de GOUDPRIJS is het besluit van de Amerikaanse centrale bank geen geld meer te drukken. Maar een andere reden is het dalend vertrouwen in de papiermarkt.

[...]

Lees verder op FTM.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs