Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2361 tot 2365
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 november 2011

Chinezen kochten massaal goud op correctie van september!

Chinese investeerders hebben goed geprofiteerd van de duikeling van de GOUDPRIJS in september. In deze maand importeerde het land een recordhoeveelheid van 56,9 ton goud. Dat is het zesvoudige van dezelfde maand vorig jaar en bijna de helft van de totale goudimport over 2010.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 november 2011

Voortzetten kwantitatieve verruiming positief voor GOUDPRIJS

Volgens de goud enquête van Kitco News zal de GOUDPRIJS komende week verder stijgen. In Kitco News’ Gold Survey liet 87,5% van de respondenten weten dat hij of zij verwacht dat het gele edelmetaal in waarde toe zal nemen. Afgelopen week fluctueerde de prijs van goud sterk, na nieuwe onrust over een referendum in Griekenland, de onverwachte renteverlaging van de Europese Centrale bank en nieuwe berichten van Helicopter Ben over de Amerikaanse economie.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 4 november 2011

GOUDPRIJS stijgt naar hoogste punt in 6 weken

De GOUDPRIJS is donderdag 3 november naar het hoogste punt in de afgelopen zes weken gestegen. Door aanhoudende onzekerheid over de situatie in Griekenland en een verlaging van de rente door de ECB steeg de prijs van het gele edelmetaal met 1,5%. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) goud is donderdagavond $1765,- ofwel €1275.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 november 2011

De onderwaardering van mijnaandelen

Goudmijnaandelen zouden moeten profiteren van hun hefboomeffect bij stijgende goudprijzen. De vaste kosten blijven redelijk stabiel zodat een stijgende GOUDPRIJS een hefboom heeft op de cash flow en winstcijfers.

[...]

Als je kijkt naar de HUI index, zie je dat deze mooi samen bewoog met de GOUDPRIJS tussen 2005 en 2008. Sinds de crisis van 2008 loopt de HUI index achter de feiten aan ten opzicht van goud. Er zijn 3 mogelijke correcties: a) goud daalt, b) HUI stijgt, c) combinatie van beide.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 1 november 2011

GOUDPRIJS kan naar $2.200 stijgen in 2013

Het Zuid-Afrikaanse goudmijnbedrijf AngloGold Ashanti verwacht dat de prijs van goud in 2012 en 2013 zal blijven stijgen. Volgens Mark Cutifani, hoofd van AngloGold, is de stijging van de afgelopen jaren zeker geen bubbel, maar een gevolg van de toenemende vraag naar het gele edelmetaal.Volgens AngloGold Ashanti zijn de werkzaamheden met de huidige GOUDPRIJS net aan kostendekkend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$