Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 2366 tot 2370
Bron: Gewoon-Nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 16 september 2011

Goud onderuit na aankoop dollars ECB

De interventie van de ECB om voor de komende drie maanden te zorgen dat de Europese banken over voldoende dollars beschikken heeft de GOUDPRIJS doen dalen naar $ 1.762,68 per ounce.  Alleen deze week al daalde de prijs voor dit edelmetaal met 4,7%, de grootste daling sinds februari 2009. Deze actie van de ECB is gecoördineerd in samenwerking met de Federal Reserve, de Bank of England, de Bank of Japan en de Zwitserse Nationale Bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 september 2011

Beurzen in Azië gaan hoger, GOUDPRIJS daalt

De beurzen in Azië zijn, in navolging van hun Europese en Amerikaanse collega's, hoger afgesloten. Het nieuws dat de centrale banken dollars ter beschikking zullen stellen van de eurozone, doet de vrees voor een nieuwe schuldencrisis afnemen.

Bron: US Markets
Geplaatst: zaterdag 10 september 2011

Greenspan: goud is GEEN bubbel en de euro gaat ten onder

Alan Greenspan, nooit verlegen om te provoceren, laat zich bijzonder somber uit over de toekomst van de euro. De markten schrikken en dat doet de euro geen goed. En de pijlsnel stijgende GOUDPRIJS vindt hij normaal.

Onlangs (22 augustus 2011) was hij spreker op een symposium in Washington. Bij deze gelegenheid verkondigde hij dat volgens hem de euro op de rand van de ondergang staat.

Hij zei duidelijk (en duidelijkheid was niet altijd zijn sterkste kant) dat de euro zal ineenstorten en dat daardoor vele Europese grootbanken in de problemen zullen komen. In de nasleep van deze situatie zal de Europese economie verzwakken, wat dan weer negatieve gevolgen gaat hebben op de aandelenkoersen en dus ook op de winsten van beleggers in de VS.

[...]

Trouwens, toen op 22 augustus de eerder genoemde 1.900 dollar op de scoreborden verscheen, vond Greenspan dit niet verwonderlijk en voegde eraan toe, dat volgens hem er voor goud geen sprake is van een zeepbel. Met andere woorden: de prijsstijging is normaal en er is nog ruimte voor een hoger prijsniveau.  

Bron: Beurs Box
Geplaatst: woensdag 7 september 2011

GOUDPRIJS blijft maar stijgen

In de discussie over goud hebben we het vaak over de stijging van de GOUDPRIJS. Is dat echter wel terecht?

Als we even uitgaan van het feit dat goud geld is, is het dan niet eerlijker te spreken over de daling van de euro en de dollar?

Kan je immers veel meer kopen met het goud (en zilver)?

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

GOUDPRIJS stijgt opnieuw over grens van 1.900 dollar

De GOUDPRIJS is vandaag, voor het eerst in bijna twee weken, opnieuw over de grens van 1.900 dollar gestegen. De onzekerheid op de financiële markten en de beurzen zorgt voor een nieuwe opstoot van goudkoorts. De prijs voor het edelmetaal steeg naar 1.903 dollar per ounce. Dat is niet ver verwijderd van het record van 1.913,50 dollar, dat dateert van 23 augustus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$