Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2371 tot 2375
Bron: BeursVisie.eu
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Was correctie in GOUDPRIJS overdreven?

De GOUDPRIJS heeft ditmaal zijn rol van veilige vluchthaven niet kunnen waarmaken. De beleggers verkochten vooral in de twee laatste dagen van vorige week blindelings alles en nog wat. Mark Hulbert, stichter van Hulbert Financial Digest, ziet nochtans geen redenen om de posities in goud in sneltreinvaart af te bouwen. Integendeel zelfs, het inflatiegevaar is in de afgelopen maanden zelfs toegenomen.

 Niet alleen de VS en Europa drukken in snel tempo geld. De Japanse regering zal in de komende jaren veel meer geld moeten uitgeven dan waar ze op had gerekend. Niet alleen moet het land heropgebouw worden, ook zal de koers van de yen worden ondersteund.

Bron: de Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Belegger verwacht stijging GOUDPRIJS

[...]

Over de GOUDPRIJS is meer eenduidigheid: een zeer ruime meerderheid van zowel de particuliere als institutionele beleggers verwacht dat deze de komende maanden zal stijgen tot boven de $1900 per troy ounce (circa 31,1 gram).

Dit blijkt uit de maandelijkse beleggingbarometer waarmee de Amsterdamse vermogensbeheerder en institutioneel broker OHV de stemming in de financiële markten bij haar klanten meet.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 september 2011

GOUDPRIJS stabiliseert door fysieke vraag

Na de zware verliezen vorige week en de maandag, is de GOUDPRIJS gestabiliseerd rond de $ 1.625. De daling van $ 120 op maandag heeft enkele zwakke handen uit de markt geschud, maar toonde een weerstandsniveau rond het 200-daags gemiddelde door de grote vraag naar fysiek goud.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: donderdag 29 september 2011

Nieuwe kans in Zilver

Ondanks dat de US dollar momenteel geen veilige haven is, lijkt vanwege de paniek iedereen op een of andere manier te vluchten naar de US dollar. De dollar heeft haar recente lage koersniveaus achter zich gelaten. Edelmetalen hebben het momenteel zwaar te verduren.

De goud- en zilverprijs zakten afgelopen dagen aanzienlijk. Vrijdag d.d. 23/09/2011 liet de GOUDPRIJS haar grootste daling in 5 jaar zijn. De zilverprijs liet zelfs de grootste daling zien sinds 1980.

Goud en zilvermijnen worden in de malaise meegetrokken, terwijl hier geen reden voor is, want de winsten en marges van de mijnbouwbedrijven blijven rendabel ondanks de daling van de goud- en zilverprijs.

Bron: Soundmoney
Geplaatst: dinsdag 27 september 2011

Hoe centrale bankiers de GOUDPRIJS laag houden

The gold lease rate (which can also be understood as gold Libor, the gold interest rate or the cost of shorting gold) is becoming increasingly negative at the short end.

This is the natural consequence of Gofo rates rising ever more greatly beyond Libor costs at the front end. Since the gold lease is derived from the calculation of Libor minus Gofo, any instance where Gofo is greater than Libor leads to a negative gold lease rate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$