EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 2376 tot 2380 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: zaterdag 14 januari 2012

Goud positief de week uit

De afgelopen week is de GOUDPRIJS gestegen met 1% naar een goudkoers van 1637 dollar per troy ounce. De prijs van goud was begin deze week 1609 dollar per troy ounce en behaalde op donderdag het hoogtepunt van 1661 dollar per troy ounce. Belangrijkste redenen voor het stijgen van de GOUDPRIJS zijn de aanhoudende problemen in Europa en de berichten vanuit de Verenigde Staten na aanleiding van het beige boek van de FED.

[...]

Lees verder op Prijs van Goud.nl
Geplaatst op: woensdag 11 januari 2012

De prijs van goud... sinds 1265!

We lezen zelden iets over de prijs van goud in de vorige eeuwen. Meestal beperkt het zich tot de prijs onder Amerikaanse goudstandaard tegen 35 dollar/ounce in het begin van 1900.

We lezen zelden iets over de prijs van goud in de vorige eeuwen. Meestal beperkt het zich tot de prijs onder Amerikaanse goudstandaard tegen 35 dollar/ounce in het begin van 1900.

Maar goud heeft alle munten uit het verleden overleeft. Goud bestond al duizenden jaren vooraleer de Amerikaanse dollar is uitgevonden.

De langste prijsgrafiek dateert vanaf 1265, uitgedrukt in Britse pond. (via ZH)

[afbeelding]

Zoals te zien zitten met de huidige GOUDPRIJS in pond nog altijd niet aan de recordprijzen rond 1500.

Wat eveneens opvalt, is dat de prijs van goud omhoog schiet sinds de wereldreservemunt, de Amerikaanse dollar, ontkoppeld werd van goud in 1971 door president Richard Nixon.

Daarenboven bestonden er in het verleden geen vehikels zoals ETF’s om goud te kopen, merkt Goldman Sachs op.

Gezien de globale schuldenberg vandaag een veelvoud is van de vorige eeuwen, mogen we ons in de komende jaren aan nieuwe recordprijzen voor goud verwachten uitgedrukt in pond, dollar, euro, …

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: woensdag 11 januari 2012

Goud doorbreekt zijn 200-daagse gemiddelde

Weet u nog dat verschillende professoren en hoge economen zeiden al uw goud te verkopen omdat goud zijn 200 DMA (dagelijks gemiddelde) was geschonden aan de keerzijde en nooit meer terug zou gaan. ZeroHedge reageerde al duidelijk en eenvoudig  op die stelling met: “Velen zijn bezig hun best te doen om op een of andere manier economische theorie en technisch gegevens samen te smelten en te beweren dat een schending van de 200 DMA in goud indicatief is voor een dreigende ineenstorting van de GOUDPRIJS.”

[...]

Lees verder op AmsterdamGold.com
Geplaatst op: dinsdag 10 januari 2012

3 redenen die de GOUDPRIJS tegen houden

De GOUDPRIJS zit al enkele maanden in het slop. Na de piek begin september corrigeerde goud een kleine 20 %. Er zijn enkele factoren die de stijging van het goud momenteel tegenhouden.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 10 januari 2012

GOUDPRIJS naar record van 2500 dollar in 2012

Instellingen Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben in de outlook van 2012 aangegeven dat goud het populairste blijft om in te beleggen. Door de GOUDPRIJS welke blijft stijgen (de prijs van goud is dit jaar al reeds opgelopen van 1570 dollar per troy ounce naar een goudkoers van 1610 dollar per troy ounce) zou de GOUDPRIJS volgens deze banken kunnen oplopen tot een record van 2500 dollar per troy ounce goud!

[...]

Lees verder op Prijs van Goud.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs