Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2401 tot 2405
Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

Stopt de goudstier hier?

Het was te verwachten dat na het onophoudelijke succes van de GOUDPRIJS er een krachtige correctie zou komen. Teveel beleggers sprongen opeens op de rug van deze stierenmarkt. De stier schudt hier even wat beleggers van zijn rug door bruusk te remmen op de voorste poten.

Waarom zo’n krachtige daling? Ik denk dat de reden hierboven de belangrijkste is. Winstnames die al reeds een paar dagen geleden begonnen ondanks de verdere stijging, een markt die tijdelijk zo sterk gestegen was dat het niet exponentieel meer kopers naar zich toe kon trekken.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

Goud, het barbaarse metaal! Zelfs politici worden geïnteresseerd!

In deze crisistijd blijkt weer overduidelijk dat steeds meer mensen veiligheid zoeken door hun spaarcenten te beleggen in goud of zilver. Logisch is, dat door de grotere vraag, de aanbodsprijs stijgt. Toen aan het begin van dit jaar de GOUDPRIJS $ 1200 per ounce was, waren er zeer uiteenlopende meningen/adviezen over de toekomst van de prijs.

Enerzijds waarschuwingen dat de prijs nu zo hoog was dat kopen werd ontraden. Maar anderzijds ook adviezen dat de prijsstijging nog veel verder zou gaan en dat aan het eind van 2011 wel een prijs van $ 2000 verwacht kon worden.

Sindsdien kwam het ene record na het andere, en de prijs heeft nu al even de $ 1900 geraakt. Die $ 2000 is dus nu al helemaal binnen bereik.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Duitse politici willen goud als onderpand voor Griekse leningen

De Duitse CDU politica Ursula von der Leyen (vice voorzitter van de CDU en mogelijk opvolgster van Angela Merkel) pleit voor het gebruiken van de goudreserves van de zuidelijke eurolanden als onderpand voor de Europese steunmaatregelingen. Goud is namelijk het best mogelijke onderpand en veel zekerder dan cash of een Grieks eiland. Het goud kan eenvoudig naar Berlijn worden getransporteerd en bevindt zich dan onder de maximale controle van Duitsland. Officieel heeft de Duitse regering dit plan direct tegengesproken maar gelet op de positie die Von der Leyen inneemt, is dit ongetwijfeld een zorgvuldig gecoördineerde actie. Ondertussen zijn de goud zeepbel propagandisten “en masse” op de daling van de GOUDPRIJS gesprongen en wordt het definitieve einde van de stijging van de GOUDPRIJS aangekondigd.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Goud: Sterkste daling sinds 18 maanden

Het zal inmiddels geen enkele gold-bug ontgaan zijn dat de GOUDPRIJS tegen een stevige correctie aangelopen is. De GOUDPRIJS viel gister, 23 augustus, terug van ruim $1.905 dollar naar $1.825 dollar per troy ounce. Het betreft de grootste correctie sinds februari 2010.

Deze keer was het niet de CME Group die roet in het eten gooide.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

GOUDPRIJS knalt opeens 80 dollar omlaag

De prijs van een ounce goud (31 gram) is hard gedaald van 1.905 dollar naar 1.825 dollar, een verlies van ruim 4%.

Veel volgers denken dat goud de basis van een nieuw financiel systeem gaat worden. 1 voordeel voor de markten: van het edelmetaal kan je geen extra voorraden bijmaken. De huidige voorraad past in een pakhuis van 20 bij 20 bij 20 meter, oftewel 2 zwembaden. Een nadeel van goud is dat het geen dividend oplevert. Feitelijk wordt het goud diep onder de grond gedolven, om het daarna weer veilig diep onder de grond te bewaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$