Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2411 tot 2415
Bron: Nu Z
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Goudbubbel staat op knappen

Sommige analisten...

De GOUDPRIJS staat op het punt van instorten. Dit denken analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo. Speculanten hebben de GOUDPRIJS zo omhoog gedrukt dat de bubbel binnenkort wel moet barsten, volgens deze analisten.

We hebben gezien wat voor economische schade bubbels kunnen toebrengen en we voelen ons gedwongen om mensen te waarschuwen”, aldus de analisten in een rapport.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Wat gaat goud doen

De GOUDPRIJS is de laatste weken enorm hard gestegen. We zagen eerder zo'n patroon bij zilver.

Is het daarmee zeker dat de GOUDPRIJS dezelfde duikeling gaat maken die zilver maakte toen het zo hard was gestegen? Neen, natuurlijk niet. Maar wel is het zo dat de enorme onzekerheid die is ontstaan mogelijk tijdelijk minder gaat worden zodat investeerders 'vergeten' dat ze de veiligheid van goud zochten. Door deze run op goud zijn er ongetwijfeld traders en speculanten in de problemen gekomen. Die hadden zo'n stijging niet verwacht en moesten hun short positie dekken. Daarmee ontstond nog meer vraag naar goud en als zo'n situatie zich voordoet, dan schiet de koers even te ver omhoog.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Transparantie - Een Gouden Kans

De GOUDPRIJS gemeten in nagenoeg alle belangrijke valuta bereikt dagelijks nieuwe records. Mainstream analisten die goud niet begrijpen reppen over een bubbel. Gelukkig zie je ook steeds meer positieve geluiden over goud, zelfs in mainstream media.

Dit artikel dient niet om goud aan te prijzen als remedie voor de huidige kwalen. Ook al ben ik overtuigd van de monetaire kwaliteiten van goud en verwacht ik dat in een vrije markt (digitaal) goud, eventueel in combinatie met bitcoins een globaal betaalmiddel zou zijn.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2011

JP Morgan: GOUDPRIJS voor het einde van het jaar $2500

De Amerikaanse investeringsbank JP Morgan heeft op dinsdag zijn verwachting voor de GOUDPRIJS met 39% verhoogd. JP Morgan voorspelt dat de GOUDPRIJS voor het einde van het jaar $2.500 per troy ounce zal bedragen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2011

Banken zien interesse voor goud toenemen

Nu de GOUDPRIJS record na record breekt, zien de banken in ons land de interesse in het edelmetaal toenemen. Dat blijkt uit een rondvraag bij Belgische grootbanken. KBC spreekt zelfs van een verdrievoudiging in vergelijking met het normale gemiddelde aantal orders. De GOUDPRIJS overschreed vandaag voor het eerst de kaap van 1.800 dollar voor een ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$