Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2421 tot 2425
Bron: Nu.nl
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

GOUDPRIJS schiet omhoog

De prijs van goud steeg maandag fors, in reactie op de verlaging van de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten.

De grens van 1700 dollar per troy ounce (31,1 gram) werd voor het eerst in de geschiedenis doorbroken.

De GOUDPRIJS breekt al maandenlang records, omdat investeerders goud zien als een relatief veilige belegging in onzekere tijden.

Bron: NRC.nl
Geplaatst: zondag 7 augustus 2011

Koop goud, koop goud, zegt iedereen. Dat is eigenlijk heel raar

Deze zomer hebben private investeerders en centrale banken de GOUDPRIJS tot over de 1.600 dollar per ounce gedreven. Een recordhoogte. Niet verwonderlijk als je dat afzet tegen het vertrouwen in de economie. Of houden we onszelf voor de gek?

De specifieke eigenschappen van de ‘koning der metalen’ maakten goud voor millennia geschikt als drager van een waarde. Het ging door als het meest pure betaalmiddel. Maar met moderne chemische technologie zijn rhodium, palladium, zilver, platina en lithium geschikte alternatieven. Dus waarom goud?

Bron: Zerohedge
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2011

Margin Calls Force Start Of Gold Liquidation

Margin calls forceren liquidatie van goud. Zilverprijs volgt GOUDPRIJS naar beneden.

As expected, the massive global rout is shifting to the best performing asset: gold, which courtesy of pervasive repo desk margin calls (which are merely trying to preserve capital for their TBTF holding companies) is seeing liquidations to satisfy collateral margin requirements. It will be interesting if the only real dip worth buying will see buyers come out of the woodwork or if gold will proceed to plunge alongside everything else.

Bron: HP de tijd
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2011

Goud verkopen is wild gokken

Handelaren proberen u via advertenties, vooral in huis-aan-huisbladen, over te halen uw gouden en zilveren sieraden en munten te verkopen. De GOUDPRIJS blijft stijgen en bij Potma Edelmetaal in Den Haag is het zó druk in de winkel, dat de eigenaar te woord staan niet lukt. Maar is het wel zo slim om uw goud uit handen te geven? Hoogleraar Monetaire Economie Ivo Arnold: Ik zou mijn goud mooi in het ladekastje laten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

Goud dit jaar nog naar $ 1.850?

De GOUDPRIJS zit opnieuw in de lift. Nadat het Amerikaans debacle toch nog een ‘happy end’ kreeg, komt de focus weer te liggen op de macro-economische cijfers. En deze cijfers zien er niet goud uit voor zowel Europa, China en Amerika...

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$