Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2436 tot 2440
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 31 juli 2011

GOUDPRIJS zal stijgen tot $ 2500 volgens CitiGroup, prijsdaling op korte termijn te verwachten

De GOUDPRIJS is deze week opnieuw op recordhoogte gesloten. Op 29 juli 2011 sloot de GOUDPRIJS op $ 1627,20 en € 1129,76. De onrust rond de Europese en Amerikaanse schuldencrisis is niet opgelost en de laatste cijfers over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie waren zoals verwacht aanzienlijk slechter dan in eerste instantie voorspeld. De slechte staat van de Amerikaanse economie zal de FED het argument geven om opnieuw een quantitative easing (QE3) programma te starten. Dit is een positief signaal voor de prijs van de edelmetalen om dat dit net zoals de QE1 en QE2 programma’s betekent dat er meer geld wordt gecreëerd hetgeen de inflatie en een waardedaling van de dollar tot gevolg heeft. Op korte termijn is echter een tijdelijke daling van de GOUDPRIJS en zilverprijs te verwachten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2011

Ook GOUDPRIJS naar nieuwe recordhoogte

De GOUDPRIJS is vandaag door de ongerustheid van beleggers over een escalatie van de schuldencrisis in de VS naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De GOUDPRIJS piekte even op 1.625,24 dollar voor een ounce (31 gram).

Het uitblijven van een oplossing voor het Amerikaanse schuldenplafond zorgt voor steeds meer spanning op de financiële markten, zo melden handelaars. De nerveuze stemming doet beleggers in het edelmetaal bescherming zoeken tegen de Amerikaanse schuldencrisis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

Goudkoorts houdt aan

Het wachten is nog op een goudkoorts epidemie:

De GOUDPRIJS zet zijn recordjacht voort. Voor het eerst ging de GOUDPRIJS boven de 1.620 dollar per ounce.

Goud geldt als een veilige beleggershaven, en beleggers zoeken in het edelmetaal bescherming tegen de Amerikaanse schuldencrisis. De voorbije weken was de Europese schuldencrisis de grote boeman. De GOUDPRIJS steeg tot 1.624,07 dollar per ounce.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

Rente Griekenland, Italie en Spanje loopt toch weer op

De financiële markten hebben toch niet zo heel veel vertrouwen dat de problemen van de zuidelijke eurolanden zijn opgelost. De marktrentes lopen op.

[...]

Tegelijkertijd stijgt de GOUDPRIJS, terwijl ook de Zwitserse frank meer waard wordt. Dit geeft aan dat beleggers denken dat het gevaar voor Griekenland niet is geweken. Bovendien lijkt het besmettingsgevaar (naar anderel landen, zoals Spanje en Italië) niet van de baan.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2011

GOUDPRIJS stabiliseert na akkoord over tweede Griekse bailout

Donderdag zijn de leiders van de zeventien eurolanden het in Brussel eens geworden over een nieuw reddingsplan voor Griekenland. Het gaat in totaal om een bedrag van €109 miljard aan nieuwe steun.

[...]

 Het reddingsplan stelde de markten wereldwijd gerust en deed de vraag naar veilige vluchthavens afnemen. De Europese beurzen stegen en de wisselkoers van de euro ten opzichte van andere valuta verbeterde. De GOUDPRIJS daalde daarentegen tot onder de $1.590 per troy ounce en eindigde de sterke rally die begin juli werd ingezet. Afgelopen dinsdag verbrak goud het prijsrecord van $1.600 en bereikte het $1.609 per troy ounce (31,103 gram).  De zilverprijs daalde tot $39.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$