Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2451 tot 2455
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2011

GOUDPRIJS daalt tot onder de 1500 dollar en 1030 euro

De GOUDPRIJS is op de eerste handelsdag van juli 2011 gedaald met 0,92% tot $ 1.486,50. In euro’s daalde de GOUDPRIJS met 1,23% tot € 1.022,77. De GOUDPRIJS beweegt al geruime tijd in een trendkanaal tussen $ 1475 tot $ 1550 en € 1.010 tot $ 1.080. Vanuit een puur technische analyse standpunt is dit een bekend patroon van de GOUDPRIJS. De GOUDPRIJS kan enkele maanden in binnen een smalle bandbreedte bewegen om daarna snel naar een nieuw hoger niveau te stijgen.

Bron: MoneyTalk.be
Geplaatst: woensdag 29 juni 2011

Boris Cukon: GOUDPRIJS kan verder corrigeren

De GOUDPRIJS kreeg vorige week met een correctie af te rekenen, waarbij opviel dat goud tot dan goed had standgehouden. Voor een troy ounce van het edelmetaal moet nog altijd bijna 1500 dollar worden betaald, zodat de historische piekkoers binnen handbereik blijft liggen.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2011

GOUDPRIJS gaat beginnen aan explosietraject [long term]

Forbes stelde onlangs een lijst van 6 punten samen die uitwijzen dat goud de stijgende lijn doorzet. Wij vonden het absoluut waard dit met u te delen...

[...]

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zondag 19 juni 2011

Marc Faber: Real values of things

In a money printing environment it is difficult to know the REAL values of things.

Dit is precies hoe het systeem in elkaar zit. Zet de huizenmarkt bijvoorbeeld af tegenover de GOUDPRIJS en volg deze lijn voor een paar jaar. Kijk naar grondstofprijzen en zet deze af tegen de prijsontwikkeling van auto’s. Het geld klotst van de ene hoek naar de andere.

Marc Faber zet in zijn voorbeelden de S&P af tegen goud en de dollar. Door QE lijken aandelenbeurzen enorm in waarde gestegen, maar in werkelijkheid, bijvoorbeeld gemeten in goud of koopkracht, zijn ze nauwelijks van hun plaats geschoven, of zelfs gedaald!

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2011

Winbare goudreserves goudmijnen in 20 jaar uitgeput volgens U.S. Geological Survey

Op basis van de tegengestelde trends van dalende productie en stijgende vraag uit India en China verwacht Standard Charter Bank een GOUDPRIJS van $5.000 dollar in de nabije toekomst.

De stijgende goudprijzen van de afgelopen 11 jaar hebben de winstgevendheid van goudmijnen sterk verbeterd. Ook heeft de hoge GOUDPRIJS geleid tot veel nieuwe exploratie projecten naar nieuwe goudreserves. Uit het laatste onderzoek Standard Chartered Bank op basis van informatie van het U.S Geologicay Survey, blijkt echter dat er slechts beperkt nieuwe goudvoorraden worden ontdekt en dat binnen 20 jaar de goudvoorraden van de meeste goudmijnen uitgeput zullen zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$