Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 2456 tot 2460
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2011

Goud naar nieuw record in Euros

De GOUDPRIJS steeg maandag j.l. met meer dan 1% naar een nieuw prijsrecord in euro’s van €1.080 per troy ounce. De euro daalde ten opzichte van de dollar en sloot de dag op $1,40. De stijging van de GOUDPRIJS en de daling van de euro werden gedreven door het aanhoudende negatieve nieuws uit Europa.

Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Lobbyclub goudsector: vraag naar goud blijft sterk

De vraag naar goud als belegging is ook dit jaar nog altijd sterk, maar blijft steken onder de piek in de tweede helft van 2010.

[...]

De vraag naar goud nam in het tweede kwartaal van 2010 sterk toe als gevolg van de Europese schuldencrisis. Het edelmetaal wordt door beleggers gezien als veilige haven in onzekere tijden. De afgelopen achttien maanden is de GOUDPRIJS bijna 50% in waarde gestegen, tot net onder de $ 1.500 per troy ounce (31,1 gram) donderdag.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Goudverkopen US Mint op weg naar hoogste punt van 2011

De US Mint heeft sinds 1 mei in totaal al 85.000 troy ounces Gold Eagles verkocht. Daarmee lijkt de US Mint op weg te zijn naar een nieuw maandrecord voor 2011 aan verkopen van Gold Eagles. De grotere afzet aan gouden munten lijkt een gevolg te zijn van de correctie van de GOUDPRIJS. Voor veel beleggers in fysiek goud zal dit een uitgelezen instapmoment zijn geweest.

Bron: Dubai Chronicle
Geplaatst: maandag 16 mei 2011

Gold demand strong; predicted prices around $2000

Ondanks een correctie van vijf procent  vanaf het begin van deze maand (mei 2011) neemt de vraag naar goud nog steeds fors toe. Vooral vanuit Azië, en met name India zien we dat de vraag nog steeds erg sterk is. Veel analisten geloven dan ook in een GOUDPRIJS rond de 2000 dollar per troy ounce voor volgend jaar.

Physical demand for gold has raised in the Far East and Asia. Despite the 5% correction seen at the start of the month analysts continue to predict prices around the $2000 level at least by next year.

“Since the start of May, physical gold demand has been strong,” said Walter de Wet, an analyst at Standard Bank Plc in London.“While consistent physical buying interest has come from India specifically, we are witnessing a broader interest from Asia in general.”

Bron: Beurs visie
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2011

Chinese inflatie kan GOUDPRIJS richting $ 2.200 voeren

Volgens een televisiezender in Hong Kong is de inflatie in China in maart verder opgelopen, uiteraard onder invloed van de stijging van de grondstoffenprijzen. De cijfers waren uitgelekt en dus vroegtijdig gepubliceerd. Volgens goudhandelaar Brian Kelly kan de Chinese inflatie de GOUDPRIJS richting $ 2.200 voeren. Gezien het inflatieniveau, realiseren de beleggers momenteel een negatief rendement op hun spaargeld.

 Ze gaan dus op zoek naar alternatieven en belanden zo automatisch bij het goud. Chinezen waren in het verleden al gretige kopers en de honger naar goud is in de afgelopen maanden opnieuw toegenomen. Bovendien was 2010 ook niet zo’n goed beursjaar in Shanghai, wat mee verklaart waarom de Chinese beleggers zo veel goud kopen. Volgens Kelly staat het huidige inflatieniveau in China quasi garant voor een fors hogere GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$