Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2456 tot 2460
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2011

Winbare goudreserves goudmijnen in 20 jaar uitgeput volgens U.S. Geological Survey

Op basis van de tegengestelde trends van dalende productie en stijgende vraag uit India en China verwacht Standard Charter Bank een GOUDPRIJS van $5.000 dollar in de nabije toekomst.

De stijgende goudprijzen van de afgelopen 11 jaar hebben de winstgevendheid van goudmijnen sterk verbeterd. Ook heeft de hoge GOUDPRIJS geleid tot veel nieuwe exploratie projecten naar nieuwe goudreserves. Uit het laatste onderzoek Standard Chartered Bank op basis van informatie van het U.S Geologicay Survey, blijkt echter dat er slechts beperkt nieuwe goudvoorraden worden ontdekt en dat binnen 20 jaar de goudvoorraden van de meeste goudmijnen uitgeput zullen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juni 2011

Goudaandelen presteren ondermaats

[...]

De mismatch tussen goud en goudmijnaandelen kan maar twee potentiële uitkomsten opleveren: of de prijs van goud staat aan de vooravond van een forse correctie, of goudmijnaandelen staan in de startblokken voor koersexplosie.

Gezien de voedingsbodem voor de GOUDPRIJS – een negatieve reële rente in combinatie met aanhoudende financiële stress in het systeem – nog altijd aanwezig is, en zelfs nog met de dag toeneemt, verwachten we het nodige vuurwerk voor goudmijnaandelen in de tweede helft van 2011.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 12 juni 2011

Is de zomer van 2011 opnieuw een goed moment om goud te kopen?

Gedurende de afgelopen 10 jaar toen de GOUDPRIJS ieder jaar steeg en tijdens de sterke opgaande goudmarkt in de jaren 70, was de zomer altijd de beste periode om goud te kopen. De maanden juni, juli en augustus lieten relatief gezien de minste stijging zien. Of de zomer van 2011 opnieuw ditzelfde patroon in de GOUDPRIJS zal laten zien is de vraag. Diverse analisten komen tot verschillende conclusies. Het is namelijk eenvoudiger om het verleden in grafieken te verklaren dan de toekomst te voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juni 2011

Een ton goud

De superrijken van deze wereld kopen fysiek goud, wel met een ton tegelijk, lees ik op Straitstimes.com, een nieuwssite van Singapore. De vrees voor een double-dip van de wereldeconomie en een nieuwe val van de beurzen zetten beleggers ertoe aan om goudstaven te kopen, aandelen in goudmijnen en goudfondsen, aldus executive Josef Stadler van het Zwitserse UBS.

Hij beheert cliëntenrekeningen van mensen die minimum 50 miljoen dollar te investeren hebben. Stadler adviseert hen om zeven tot tien procent van hun vermogen in edelmetalen te beleggen, in hoofdzaak in goud. De GOUDPRIJS is goed op weg om zijn tiende jaar in een onafgebroken winstreeks neer te zetten.

Bron: Biflatie
Geplaatst: zaterdag 11 juni 2011

Goud: een hype of een slimme aankoop?

Als echte Gold Digger weet ik hoe het voelt om goudkoorts te hebben. In 2010 vond ik met mijn pikhouweel in een paar weken tijd 46,1 gram goud in de Australische Outback. Onthypen.nl duikt ook in het goud, ze gaan echter niet goudzoeken maar vragen zich af, Goud: Een hype of een slimme aankoop? 

Het vinden van goud wordt in veel culturen beschouwd als een teken van geluk. Toch is het bezit ervan vaak een teken dat je het ergste vreest. Natuurlijk zijn er mensen die het edelmetaal kopen omdat ze het mooi vinden, maar de typische goudbezitter is een belegger die verwacht dat ‘papieren’ rijkdom steeds minder waard wordt. Feit is dat de GOUDPRIJS in 10 jaar tijd 600 % is gestegen. Onthypen dook in de wereld die goud heet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$