Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2471 tot 2475
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Sell in may?

Jarenlang was dit een credo in beleggersland, waar in de zomerperiode vanwege vakanties weinig gebeurde op de beurs en door het geringe zomervolume de koersen wat opdroogden.

Dit gold ook voor goud en zilver, te meer omdat in India, van oudsher een land waar veel goud werd gekocht, in september religieuze feesten beginnen die gepaard gaan met het aankopen van goud.

Dit jarenlange credo is nu echter veranderd. De Indiase vraag bestaat nog wel vanaf september, maar China heeft de rol van India overgenomen in het aankopen van het meeste goud. En daar komt bij, dat het Europese kaartenhuis onder aanvoering van Griekenland bezig is uit elkaar te vallen. Monetaire onrust binnen de Europese gelederen zal de GOUDPRIJS in euro’s verder gaan aanwakkeren, wat over de hele wereld goud in de picture zal zetten.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2011

GOUDPRIJS in euros naar nieuw record

De GOUDPRIJS in euro’s is op 24/05/2011 gestegen naar € 1080. Dit is een nieuw hoogte record en hiermee stijgt de prijs van goud boven het voorgaande record van eind december 2010. De belangrijkste oorzaak voor de stijging de afgelopen dagen is de schuldencrisis in de eurozone en vooral de ontwikkelingen in Griekenland. Hierdoor is de koers van de euro gedaald ten opzichte van de dollar. Hiernaast is de GOUDPRIJS in dollars weer tot boven de $ 1500 gestegen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2011

Goud naar nieuw record in Euros

De GOUDPRIJS steeg maandag j.l. met meer dan 1% naar een nieuw prijsrecord in euro’s van €1.080 per troy ounce. De euro daalde ten opzichte van de dollar en sloot de dag op $1,40. De stijging van de GOUDPRIJS en de daling van de euro werden gedreven door het aanhoudende negatieve nieuws uit Europa.

Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Lobbyclub goudsector: vraag naar goud blijft sterk

De vraag naar goud als belegging is ook dit jaar nog altijd sterk, maar blijft steken onder de piek in de tweede helft van 2010.

[...]

De vraag naar goud nam in het tweede kwartaal van 2010 sterk toe als gevolg van de Europese schuldencrisis. Het edelmetaal wordt door beleggers gezien als veilige haven in onzekere tijden. De afgelopen achttien maanden is de GOUDPRIJS bijna 50% in waarde gestegen, tot net onder de $ 1.500 per troy ounce (31,1 gram) donderdag.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Goudverkopen US Mint op weg naar hoogste punt van 2011

De US Mint heeft sinds 1 mei in totaal al 85.000 troy ounces Gold Eagles verkocht. Daarmee lijkt de US Mint op weg te zijn naar een nieuw maandrecord voor 2011 aan verkopen van Gold Eagles. De grotere afzet aan gouden munten lijkt een gevolg te zijn van de correctie van de GOUDPRIJS. Voor veel beleggers in fysiek goud zal dit een uitgelezen instapmoment zijn geweest.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$