Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2476 tot 2480
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

Turbulente week voor goud en zilver, begin of einde van een correctie van de GOUDPRIJS?

Nadat er nieuwe prijsrecords waren neergezet voor goud en zilver is zowel de GOUDPRIJS als de zilverprijs 4 dagen op rij gedaald. De GOUDPRIJS daalde deze week met 4,49% tot $ 1.495,40. De zilverprijs daalde met 25,70% tot $ 35,62. In euro’s was de daling minder door de sterk gestegen dollarkoers. De GOUDPRIJS in euro’s daalde deze week met 1,20% tot € 1.044,35. De zilverprijs daalde met 23,14% tot € 24,88. Is dit het einde van de stijging van de edelmetaalprijzen of een correctie en een goed koopmoment?

Deze week is de prijs van vrijwel alle grondstoffen sterk gedaald. Van olie tot katoen en van koper tot goud en zilver. In de algemene media wordt deze daling verklaard ten gevolge van een stijgende dollar en tegenvallende globale economische verwachtingen waardoor de verwachte vraag naar grondstoffen minder zal zijn dan verwacht. Wanneer we echter naar de fundamentele oorzaken kijken die hebben gezorgd voor de stijging van de grondstoffen prijzen de afgelopen jaren dan zijn deze fundamentele oorzaken nog steeds onverminderd van kracht en is er geen reden om aan te nemen dat deze op korte termijn zullen wijzigen. De belangrijkste hiervan zijn

Bron: NUZakelijk
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Zilver op weg naar forse daling

Zilver is op weg om de grootste daling in één week te maken sinds twintig jaar. Na vorige week nog een hoogtepunt in 31 jaar te hebben bereikt, halen investeerders nu hun geld uit het metaal. Hierover schrijven verschillende media donderdag.

Zilver heeft in een week tijd 20 procent van zijn waarde verloren. Vorige week maandag kostte zilver bijna 50 dollar per ons. Rond donderdag 15.00 uur betalen handelaren bijna 40 dollar per ons zilver. De GOUDPRIJS bleef nagenoeg stabiel.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Is de goud en zilver boom voorbij?

Een groot fonds van George Soros is goud en zilver aan het dumpen, aldus Wall Street Journal woensdag. Tegelijkertijd voorspelt John Paulson een GOUDPRIJS van 4.000 dollar, dankzij de draaiende geldpers in de VS en inflatiedruk.

Bron: Zilver Goud Winkel.nl
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Zilver naar $936?

Centrale banken hebben alle belang bij een structureel lage zilver en GOUDPRIJS. Wanneer deze namelijk sterk stijgt is dit een teken dat veel geld het huidige banksysteem verlaat en er blijkbaar een gebrek aan vertrouwen is. Al jaren lang wordt de prijs van zilver en goud daarom gemanipuleerd door grote Amerikaanse financiële instellingendoor in de vorm van futures contracten zilver en goud te verkopen. De markt wordt zodoende overspoeld met aanbod van zilver en goud dat fysiek niet aanwezig is waardoor de prijs daalt.

Bron: Welingelichte Kringen.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2011

GOUDPRIJS naar nieuw record, dollar in moeilijkheden

Goud heeft de grens van 1500 dollar per ounce genomen. In het deel van de wereld waar Pasen niet of maar een dag wordt gevierd zijn de financiële markten gewoon open. En daar valt op dat goud (en zilver) massief worden gekocht en dus nieuwe prijsrecords hebben gebroken.

Dat past bij veel geruchten over grote institutionele beleggers en centrale  banken die bezig zijn zich te ontdoen van dollars. Want de twilight zone voor de Amerikaanse munt is misschien wel bereikt.
Vaak al aangekondigd, vaak al niet doorgegaan, maar het zou dit keer ernst kunnen zijn.

De Amerikaanse economie en schuldenpositie rechtvaardigen de waarde van de dollar niet. De fundamentele politieke onenigheid iets te doen aan de begrotingstekorten dragen bij aan de twijfel aan de dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$