Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2476 tot 2480
Bron: Goud Portal
Geplaatst: zondag 5 juni 2011

Goud verder omhoog | zilver onzeker

Dankzij nieuwe economische cijfers omtrent de werkloosheid en de huizenmarkt in de Verenigde Staten komend uit maand Mei, zien we een enorme verkoopgolf in de maak op Amerikaanse aandelenbeurzen. Goud daarentegen blijkt voor de zoveelste keer opnieuw een veilige haven voor beleggers die graag hun geld parkeren in deze gouden asset class.

De trage economie die maar niet op gang komt in combinatie met veel onzekerheid op de financiële markten ondersteunen de omhoog bewegende GOUDPRIJS, aldus Shawn Hackett:, president van Hackett Financial Advisors. Hackett beweert terecht dat de falende markten de oorzaak zijn van het feit dat goud als wettig alternatief gezien wordt in de valutawereld.

De laatste statistieken volgens Kitco:

On the week, August gold futures prices on the Comex division of the New York Mercantile Exchange settled at $1,541.70 an ounce up 0.29% on the week.  July silver settled at $36.191 an ounce, down 4.42% on the week.

Afgelopen vrijdag nam goud een sprint omhoog nadat enkele neerwaartse economische statistieken boven water kwamen drijven.

Wat betreft zilver zijn analisten voorzichtiger met voorspellingen. Verwacht wordt dat zilver zal blijven schommelen rond zijn huidige koers. Men moet wel in gedachten houden dat de zilvervoorraden enorm aan het slinken zijn terwijl de vraag naar fysiek zilver nog steeds aan het toenemen is.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 1 juni 2011

Interview met Greyerz door James Turk

Egon von Greyerz van Matterhorn Asset Management en James Turk van goldmoney.com bespreken in het onderstaande interview uitvoerig de goudmarkt.


De Europese schuldencrisis, de financiële en fiscale problemen van zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk en de Chinese rol in de economie passeren de revue. Doordat centrale banken met hun geldpersfinanciering wereldwijd de waarde van valuta’s steeds verder uithollen, zal de GOUDPRIJS blijven stijgen. 

[VIDEO]

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Sell in may?

Jarenlang was dit een credo in beleggersland, waar in de zomerperiode vanwege vakanties weinig gebeurde op de beurs en door het geringe zomervolume de koersen wat opdroogden.

Dit gold ook voor goud en zilver, te meer omdat in India, van oudsher een land waar veel goud werd gekocht, in september religieuze feesten beginnen die gepaard gaan met het aankopen van goud.

Dit jarenlange credo is nu echter veranderd. De Indiase vraag bestaat nog wel vanaf september, maar China heeft de rol van India overgenomen in het aankopen van het meeste goud. En daar komt bij, dat het Europese kaartenhuis onder aanvoering van Griekenland bezig is uit elkaar te vallen. Monetaire onrust binnen de Europese gelederen zal de GOUDPRIJS in euro’s verder gaan aanwakkeren, wat over de hele wereld goud in de picture zal zetten.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2011

GOUDPRIJS in euros naar nieuw record

De GOUDPRIJS in euro’s is op 24/05/2011 gestegen naar € 1080. Dit is een nieuw hoogte record en hiermee stijgt de prijs van goud boven het voorgaande record van eind december 2010. De belangrijkste oorzaak voor de stijging de afgelopen dagen is de schuldencrisis in de eurozone en vooral de ontwikkelingen in Griekenland. Hierdoor is de koers van de euro gedaald ten opzichte van de dollar. Hiernaast is de GOUDPRIJS in dollars weer tot boven de $ 1500 gestegen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2011

Goud naar nieuw record in Euros

De GOUDPRIJS steeg maandag j.l. met meer dan 1% naar een nieuw prijsrecord in euro’s van €1.080 per troy ounce. De euro daalde ten opzichte van de dollar en sloot de dag op $1,40. De stijging van de GOUDPRIJS en de daling van de euro werden gedreven door het aanhoudende negatieve nieuws uit Europa.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$