Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2481 tot 2485
Bron: Zilver Goud Winkel.nl
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Zilver naar $936?

Centrale banken hebben alle belang bij een structureel lage zilver en GOUDPRIJS. Wanneer deze namelijk sterk stijgt is dit een teken dat veel geld het huidige banksysteem verlaat en er blijkbaar een gebrek aan vertrouwen is. Al jaren lang wordt de prijs van zilver en goud daarom gemanipuleerd door grote Amerikaanse financiële instellingendoor in de vorm van futures contracten zilver en goud te verkopen. De markt wordt zodoende overspoeld met aanbod van zilver en goud dat fysiek niet aanwezig is waardoor de prijs daalt.

Bron: Welingelichte Kringen.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2011

GOUDPRIJS naar nieuw record, dollar in moeilijkheden

Goud heeft de grens van 1500 dollar per ounce genomen. In het deel van de wereld waar Pasen niet of maar een dag wordt gevierd zijn de financiële markten gewoon open. En daar valt op dat goud (en zilver) massief worden gekocht en dus nieuwe prijsrecords hebben gebroken.

Dat past bij veel geruchten over grote institutionele beleggers en centrale  banken die bezig zijn zich te ontdoen van dollars. Want de twilight zone voor de Amerikaanse munt is misschien wel bereikt.
Vaak al aangekondigd, vaak al niet doorgegaan, maar het zou dit keer ernst kunnen zijn.

De Amerikaanse economie en schuldenpositie rechtvaardigen de waarde van de dollar niet. De fundamentele politieke onenigheid iets te doen aan de begrotingstekorten dragen bij aan de twijfel aan de dollar.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zondag 24 april 2011

Goudkoers stijgt tot boven 1500 dollar, einde QE2 en uw belegging in goud

In de week voor pasen 2011 is de GOUDPRIJS voor het eerst gestegen tot boven de $ 1.500,- en sloot op  21/04 op $ 1.507,70. In euro’s steeg de prijs naar € 1.035,25. De stijging in euro’s was deze week minder groot ten gevolge van de opnieuw dalende dollar. De dalende dollar wordt gezien als het steeds verder afnemende vertrouwen in de Amerikaanse overheid en de FED om de juiste acties te nemen om hun zeer grote begrotingstekort daadwerkelijk aan te pakken en de politiek te beëindigen van onbeperkt nieuwe dollars te creëren en daarmee Amerikaanse staatsleningen op te kopen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 22 april 2011

Marc Fiorentino: Goud op $ 1.500

Het was zo overduidelijk dat het te makkelijk leek. De consensus was dat de GOUDPRIJS, als absolute `win-win', zou stijgen. En de consensus kreeg gelijk.

Goud staat op $ 1.500 en laat nog geen tekenen van verzwakking zien
Doe geen moeite om veruit de beste belegging van de afgelopen maanden te vinden. Het was zo simpel, te simpel, dat het maar moeilijk te geloven was dat het ook zou gebeuren.

Maar goud heeft precies gedaan wat de consensus verwachtte: stijgen. Geleidelijk en op het juiste moment. Zonder een echte stevige correctie. Kleine correcties van 4% à 5%, meer niet.

Bron: Willem Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

Goud door $1.500

Goud bereikte gisteren de $1.500 per troy ounce. De GOUDPRIJS blijft in lijn met de constante berichtgeving over de escalerende fiscale situaties van verschillende landen stijgen. De Griekse solvabiliteit werd afgelopen week opnieuw in twijfel getrokken. Daarnaast trok de kredietbeoordelaar Standard&Poor’s afgelopen maandag ook de fiscale houdbaarheid van de Verenigde Staten in twijfel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$