Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2486 tot 2490
Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

Peter Schiff: interessante zomer voor edelmetalen


Hoewel de statistieken van de afgelopen tien jaar ons duidelijk maken dat de zomermaanden matige periodes zijn voor de ontwikkeling van de goud en zilverprijs, voorziet Peter Schiff voor 2011 een interessante zomer wat betreft de prijsontwikkeling van edelmetaal.

Volgens Schiff was het de hoogste tijd dat deze correctie voor goud en zilver aanbrak. $50 dollar per troy ounce voor zilver was een vanzelfsprekende weerstand daar het de all time high uit 1980 is. Maar geen van ieder fundament waar de toekomstige goud en zilverprijs op berust, is veranderd. De Amerikaanse dollar is nog steeds zinkende, opkomende economieën zijn nog steeds groeiende en wereldwijde rentestanden zijn nog steeds negatief in reële termen (nominale rente minus inflatie).

Peter legt uit hoe we de afgelopen koersdaling dienen te beschouwen: Whether the selloff was motivated by the CME raising margin requirements three times in one week or by some deluded notion that Bin Ladens murder would restore US greatness, theres only one way for an investor to view it: as an opportunity.

De correctie, vooral die in zilver, is enorm, wat niet wegneemt dat zilver tijdelijk nog dieper weg kan zakken. Echter is het leeuwendeel nu wel uit de zilverprijs weggeslagen. Heel veel speculanten zijn short gegaan op zilver omdat ze dachten dat zilver een bubbel was die is gaan knappen. Helaas zullen deze short-sellers straks onnoemelijk veel zilver moeten bijkopen om hun verliezen te compenseren wanneer ze verrast zullen worden met het feit dat zilver zijn stijgende lijn gaat hervatten. Dit zal mogelijk een snelle piek in de zilverprijs teweeg brengen die mogelijk boven de $50 zal uitkomen.

Onderstaande kaart geeft de gemiddelde GOUDPRIJS per maand weer gemeten over 2002 tot en met 2010.

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

Sinds de crisis... is het al goud wat blinkt

Wie over goud spreekt, trekt volle zalen. Handelaars in edele metalen doen gouden zaken. De GOUDPRIJS schommelde gisteren rond 1.020 euro per ounce, of liever 32.750 euro per kilo. ‘Wie in goud wil beleggen moet in grammen denken’, zegt goudhandelaar Jan Van Cutsem. ‘Elke correctie is een opportuniteit om het absolute gewicht van goud in je portefeuille te verhogen.’

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

Turbulente week voor goud en zilver, begin of einde van een correctie van de GOUDPRIJS?

Nadat er nieuwe prijsrecords waren neergezet voor goud en zilver is zowel de GOUDPRIJS als de zilverprijs 4 dagen op rij gedaald. De GOUDPRIJS daalde deze week met 4,49% tot $ 1.495,40. De zilverprijs daalde met 25,70% tot $ 35,62. In euro’s was de daling minder door de sterk gestegen dollarkoers. De GOUDPRIJS in euro’s daalde deze week met 1,20% tot € 1.044,35. De zilverprijs daalde met 23,14% tot € 24,88. Is dit het einde van de stijging van de edelmetaalprijzen of een correctie en een goed koopmoment?

Deze week is de prijs van vrijwel alle grondstoffen sterk gedaald. Van olie tot katoen en van koper tot goud en zilver. In de algemene media wordt deze daling verklaard ten gevolge van een stijgende dollar en tegenvallende globale economische verwachtingen waardoor de verwachte vraag naar grondstoffen minder zal zijn dan verwacht. Wanneer we echter naar de fundamentele oorzaken kijken die hebben gezorgd voor de stijging van de grondstoffen prijzen de afgelopen jaren dan zijn deze fundamentele oorzaken nog steeds onverminderd van kracht en is er geen reden om aan te nemen dat deze op korte termijn zullen wijzigen. De belangrijkste hiervan zijn

Bron: NUZakelijk
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Zilver op weg naar forse daling

Zilver is op weg om de grootste daling in één week te maken sinds twintig jaar. Na vorige week nog een hoogtepunt in 31 jaar te hebben bereikt, halen investeerders nu hun geld uit het metaal. Hierover schrijven verschillende media donderdag.

Zilver heeft in een week tijd 20 procent van zijn waarde verloren. Vorige week maandag kostte zilver bijna 50 dollar per ons. Rond donderdag 15.00 uur betalen handelaren bijna 40 dollar per ons zilver. De GOUDPRIJS bleef nagenoeg stabiel.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Is de goud en zilver boom voorbij?

Een groot fonds van George Soros is goud en zilver aan het dumpen, aldus Wall Street Journal woensdag. Tegelijkertijd voorspelt John Paulson een GOUDPRIJS van 4.000 dollar, dankzij de draaiende geldpers in de VS en inflatiedruk.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$