Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2496 tot 2500
Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

Goud, de hedge voor falend beleid

De GOUDPRIJS bereikte dinsdag en woensdag een recordprijs van 1.500 dollar. In dezelfde week verlaagde Standard & Poors de outlook voor de VS en nemen de 'Club Med' zorgen weer toe. Edelmetaal als betrouwbare mondiale credit default swap.

Goud is “een hedge tegen beleidsmakers die de controle verliezen over hun fiscale en monetaire maatregelen”, zo schrijft NRC Handelsblad woensdagmiddag terecht . “Alles komt in de GOUDPRIJS samen: schuldencrisis, de zwakke dollar, inflatie en hogere vraag”, aldus Jonathan Barratt van Commodity Broking Services tegenover Reuters. Hij vergeet dan nog even de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten en de hoge olieprijs. Kortom, een ‘perfect storm’ voor edelmetaal.

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: maandag 18 april 2011

Stop metaal in uw portefeuille

De GOUDPRIJS lijkt goed op weg om binnenkort ook de kaap van 1.500 dollar per ounce te nemen. Amper 10 jaar geleden kon u het gele metaal nog op de kop tikken voor minder dan 300 dollar per ounce. In het zog van goud doen ook de andere edele metalen het uitstekend. Zo bereikte de zilverprijs onlangs haar hoogste niveau in 31 jaar en doorbreken ook platinum en palladium hun grenzen.

Zilver, platinum en palladium
Als beleggingscategorie zijn die 3 edele metalen veel minder bekend. Terwijl er voor goud heel wat beleggingsvormen zijn, kunnen de andere edele metalen nauwelijks als aparte belegging gekocht worden. En dat terwijl zilver, palladium en platinum naast hun status van edelmetaal zelfs meer industriële toepassingen hebben dan goud.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 15 april 2011

Goud en Zilver opnieuw naar recordprijzen

Zoals gewoonlijk werd er in de conventionele media geen aandacht besteed aan de recordprijzen van goud en zilver.

Vrijdag is opnieuw een goede dag voor de goud- en zilverprijs. Nadat vorige week vrijdag de GOUDPRIJS een nieuwe record liet zien en de zilverprijs naar het hoogste niveau in 31 jaar steeg is het vandaag opnieuw raak. De GOUDPRIJS brak door de grens van $1.480 per troy ounce en is daarmee op het hoogste nominale punt ooit. Zilver bevindt zich met een prijs van boven $42.60 per troy ounce op het hoogste punt van de afgelopen 31 jaar. Daarmme is de zilverprijs nog minder dan $10 verwijderd van de hoogste intra-day high ooit.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 14 april 2011

GFMS 2010 Goud Rapport

Het in edelmetalen gespecialiseerde Britse consultancy bedrijf GFMS bracht het lang geanticipeerde goudrapport over 2010 uit. Voorzitter van GFMS, Philip Klapwijk, stelde tijdens een toelichting op het rapport dat de GOUDPRIJS waarschijnlijk de laagste niveaus voor 2011 al heeft laten zien. In januari daalde de GOUDPRIJS naar bijna $1.300 per troy ounce. Volgens Klapwijk is een stijging van de GOUDPRIJS boven de $1.600 per troy ounce voor het einde van dit jaar waarschijnlijk. Wel wijst hij op een mogelijke neerwaartse correctie van de GOUDPRIJS.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: woensdag 13 april 2011

Help... Mijn goudzoeker stijgt niet mee

Hoewel de GOUDPRIJS in dollars gemeten nieuwe records zet, gaat het bij de goudzoekers niet overal echt lekker. Mijn eigen Romarco Minerals (waarnaar mijn zoon is vernoemd) verloor vorige week 20% omdat een vergunning nog niet werd afgegeven. Waanzin die daling, maar wel realiteit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$