Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2501 tot 2505
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VIII:De manipulatie van de goud en zilverprijs

Het achtste deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de manipulatie van de goud en zilverprijs.

De kunstmatige onderdrukking van de goud en zilverprijzen komt ten einde
Dankzij het werk van de Gold Anti-Trust Action Commitee (www.gata.org) zijn er inmiddels legio aanwijzingen dat een consortium van Westerse centrale banken en op Wall Street opererende grootbanken een geheime goudpolitiek uitoefent om de prijs van goud te onderdrukken. Inmiddels is het geen publiek geheim meer dat Westerse centrale banken in de jaren 60 van de vorige eeuw de GOUDPRIJS op een kunstmatig (laag) niveau hielden via de ‘London Goldpool’. Deze gaf echter aan het eind van de jaren zestig de geest als gevolg van politieke spanningen en vrijemarkt krachten.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

Goldman Sachs:Goud naar $1.480

De Amerikaanse investeringsbank Golman Sachs publiceerde een rapport waarin zij hun geloof in een Goud rally nogmaals kenbaar maakt. Goldman Sachs verwacht dat de GOUDPRIJS binnen drie maanden naar $1.480 per troy ounce zal stijgen.

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: maandag 14 maart 2011

Goud, zilver omhoog wegens multi-factoren

Deze week wordt belangrijk voor de edelmetalen en zoveel meer. Gaat de GOUDPRIJS krachtig door de top rond 1430-1445$ kunnen breken? Zal zilver in 1 week parabolisch gaan, vooraleer een correctie aankomt? Deze week wordt echt belangrijk. Het is slechts een gevoel dat nu in me zit. En sinds vorige week denk ik eraan om winst nemen op speculatieve posities in zilver. Deze week zou dat wel eens kunnen gebeuren als we verder parabolisch gaan.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: maandag 14 maart 2011

De invloed van een stijgende rente op de prijs van edelmetalen

De tijd van extreem lage rentes lijkt voorbij. Door de sterk stijgende inflatie speculeren veel centrale bankiers over renteverhogingen later in dit jaar. Zowel in de Verenigde Staten, het Verenigd Koningkrijgt als in de Euro zone wordt gesproken over de noodzakelijkheid om de rente te verhogen. Alasdair Macleod heeft een analyse gemaakt wat een stijgende rente voor invloed zal hebben op de prijs van goud en zilver. Naar zijn mening zal de GOUDPRIJS hierdoor niet sterk onder druk komen te staan omdat de inflatie en verdere geldontwaarding nog sneller zal stijgen en bezitters van fysiek goud geen reden zullen zien om massaal hun goud te verkopen. Fysiek goud heeft namelijk enkele eigenschappen die niet gecompenseerd kunnen worden door een hogere rente op papieren geld.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

GOUDPRIJS terug op record niveau, zilverprijs naar hoogste punt ooit

De GOUDPRIJS heeft in de eerste week van maart 2011 zijn opmars verder voortgezet. De GOUDPRIJS sloot op 4-3-2011 op $ 1.432,80 terwijl eerder in de week een nieuw record van $ 1.440 werd neergezet. Zilver liet een nog sterkere stijging zien waarbij de zilverprijs op 4-3-2011 op het hoogste niveau in 30 jaar sloot van $ 35.67. In euro’s waren de stijgingen minder sterk door de sterke daling van de euro/dollar koers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$