Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2511 tot 2515
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDPRIJS bereikt nieuw record

De GOUDPRIJS heeft vandaag een nieuw record bereikt. De koers wordt de hoogte ingestuwd door de spanningen in de Arabische wereld en de politieke crisis in Portugal.

De prijs van het goud bereikte omstreeks 16 uur onze tijd 1.447,82 dollar per ounce, om daarna opnieuw licht te dalen. Het vorige record werd bereikt op 7 maart, met 1.444,95 dollar.

De zilverprijs steeg tot het hoogste niveau in 31 jaar, 38,16 dollar per ounce.

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Edelmetalen bereiken recordprijzen

Edelmetalen stijgen naar recordniveau door opgelaaide onzekerheid over de Europese schulden en de situatie in Libië. Ook de onstabiele kernreactoren in Japan doen een duit in het zakje. Beleggers vluchten naar producten die als veilig te boek staan, zoals goud en zilver.

Een handelaar in goud verklaart tegenover persbureau Bloomberg dat de GOUDPRIJS in de komende drie tot vier jaar zal stijgen naar 5000 dollar per ounce.

Bron: zilvergoudwinkel Blog
Geplaatst: woensdag 23 maart 2011

Waarom zilver kopen, waarom nu?

8 redenen om zilver te kopen

In deze blog zetten wij uiteen waarom juist nu zilver een interessante investering is. Wij gaan hier meer in op zilver dan op goud. De reden hiervan is dat de GOUDPRIJS al door zijn record van 1980 van $850 heen is en zilver nog niet. Zilver heeft naar ons idee nog een langere weg omhoog te gaan dan goud.

Bron: Z24! Zakelijk Nieuws
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

Goudinflatie: waarde goudklomp overtreft GOUDPRIJS

Goud is hot, en niet zo'n beetje ook. Op een Amerikaanse veiling is een goudklomp verkocht voor bijna drie keer de waarde in goud.

Goud is altijd zn eigen gewicht waard, luidt een bekend adagium. Dat maakt het volgens sommigen betrouwbaarder dan papier geld.

Maar afentoe levert goud zelfs meer dan zn eigen gewicht op. Woensdag 16 maart bracht een goudklomp bij een veiling in het Amerikaanse Sacramento liefst 400 duizend dollar op, ofwel 283 duizend euro.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VIII:De manipulatie van de goud en zilverprijs

Het achtste deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de manipulatie van de goud en zilverprijs.

De kunstmatige onderdrukking van de goud en zilverprijzen komt ten einde
Dankzij het werk van de Gold Anti-Trust Action Commitee (www.gata.org) zijn er inmiddels legio aanwijzingen dat een consortium van Westerse centrale banken en op Wall Street opererende grootbanken een geheime goudpolitiek uitoefent om de prijs van goud te onderdrukken. Inmiddels is het geen publiek geheim meer dat Westerse centrale banken in de jaren 60 van de vorige eeuw de GOUDPRIJS op een kunstmatig (laag) niveau hielden via de ‘London Goldpool’. Deze gaf echter aan het eind van de jaren zestig de geest als gevolg van politieke spanningen en vrijemarkt krachten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$