Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2521 tot 2525
Bron: SlimBeleggen
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

CEO Newmont Mining:“Goud gaat $1500 dit jaar

De topman van Newmont Mining, een van de belangrijkste goudproducenten ter wereld, verwacht dat de GOUDPRIJS richting 1.500 dollar/ounce zal koersen dit jaar, alhoewel het verloop volatiel zal zijn.

For me this is a year where we see gold trade between $1300 – $1500 trading range. It will be volatile, but I see continued upside from there over the next couple years. This super cycle mentality, creating a middle class in China, demand for gold as an investment….The worry point for us would be if the economy really slows down and we don’t see growth, particularly in China and India. If that forecast is wrong, then gold goes down. Otherwise we’re in a great spot. I think there’s a lot of shine in this metal.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Evaluatie van de GOUDPRIJS in 2010

De GOUDPRIJS is voor het tiende opeenvolgende jaar gestegen, dit door onder andere de wereldwijde onzekerheid over de economie. Wat opvalt over het afgelopen jaar is niet alleen de stijging van de GOUDPRIJS maar vooral ook dat de prijs niet erg volatiel was.

[...]

De GOUDPRIJS is uiteraard niet alleen gestegen door de situatie op de economische markt. Ook de investeringsvraag heeft hier een grote invloed op. De levering van fysiek goud is alleen in het vierde kwartaal al gestegen met 33%, voornamelijk door Chinese investeerders die enkel een fysieke levering accepteren. In China heeft de “Bank of China” een plan gelanceerd voor haar klanten om fysiek goud in handen te krijgen. Dit plan is uiterst succesvol met meer dan 1 miljoen nieuwe klanten en 11,5 ton aan goud dat hiermee is binnengehaald.

Bron: Goldonomic
Geplaatst: maandag 31 januari 2011

Cash is geen oplossing

Het belang van goud in een portfolio wordt ook algemeen onderschat vandaag de dag.

[...]

Grondstoffen zijn reële activa en hun prijs gaat omhoog en omlaag afhankelijk van vraag en aanbod. Goud is geen uitzondering, en papier of digitaal geld is dat ook niet. Het verschil tussen goud en papiergeld is dat het aanbod van het eerste niet door de autoriteiten of de bankiers kan vermeerderd worden, terwijl fiat geld kan bijgemaakt worden met een druk op een enter-knop van een computer.

Als we de goudreserves in de wereld delen door de hoeveelheid Amerikaanse schuld van 14 biljoen, dan komen we uit bij een GOUDPRIJS van $16.000 per ounce. Als we daarbij nog eens de Europese schulden optellen, komen we makkelijk aan een cijfer van $32.000 per ounce. Het is duidelijk dat er geen sprake is van een zeepbel in goud.

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: zondag 30 januari 2011

Revoluties zonder grenzen

Je kan nooit echt zeggen dat een land revolutionair is. Er is steeds een tijd die revolutionair is. Revolutie is als bloed. Het gaat waar het niet gaan kan.

Wat we nu zien, is niet het einde. Daarvan ben ik overtuigd. Er staan ons meer volkerenopstanden te wachten. Waarschijnlijk dit jaar en ook de komende jaren wanneer massieve inflatie zich verder manifesteert.

Wat aan het gebeuren is in Noord-Afrika is zeer belangrijk en moet goed opgevolgd worden. Het kan zeer snel gaan zoals in 1989 ook het geval was.

We hebben nu een revolutie in Tunesië en Egypte en het dreigt over te slaan in de richting van het Midden-Oosten, specifiek Jordanië, Syrië. In Saudi-Arabië wordt het ook onrustig. En dan wordt het wachten wat er in Iran gebeurt.

[...]

Als de revolutiegolf overslaat naar het Midden-Oosten kan er iets ‘speciaals’ gebeuren. Hou de GOUDPRIJS en andere edelmetalen in de gaten.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 30 januari 2011

Wat betekent de uitstroom van goud in de GLD ETF voor de GOUDPRIJS?

Iedere uitstroom van goud uit de GLD ETF betekent de instroom voor een andere klant die blijkbaar meer behoefte heeft aan fysiek goud dan in aandelen GLD. Dit is een duidelijk signaal dat de fysieke goudmarkt steeds krapper wordt en dat de prijs voor fysiek goud zich los koppelt van de papieren prijs.

De GOUDPRIJS is na een periode van dalingen op vrijdag 29 januari 2011sterk gestegen met $ 23,50 tot  $ 1338,40 en met € 25,56 tot € 982,74 Tijdens de daling van de GOUDPRIJS de afgelopen weken, hebben diverse analisten erop gewezen dat er al geruime tijd een uitstroom van fysiek goud was in het grootste goud exchange traded fund (ETF): GLD en dat dit een signaal was van de aankomende dalingen. FOFOA heeft een interessant artikel geschreven waarin wordt aangetoond dat deze uitstroom niet is was het lijkt en juist een zeer positief signaal is voor de prijs van goud.

De hoeveelheid goud dat is ondergebracht in de GLD ETF is de laatste 7 maanden gedaald met 100 ton. Om de GLD ETF goed te kunnen begrijpen dienen we ons een aantal zaken te realiseren:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$