EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
24
kliks
Bron: BNR.nl
20
kliks
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 2526 tot 2530 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: vrijdag 20 mei 2011

Lobbyclub goudsector: vraag naar goud blijft sterk

De vraag naar goud als belegging is ook dit jaar nog altijd sterk, maar blijft steken onder de piek in de tweede helft van 2010.

De vraag naar goud als belegging is ook dit jaar nog altijd sterk, maar blijft steken onder de piek in de tweede helft van 2010.

[...]

De vraag naar goud nam in het tweede kwartaal van 2010 sterk toe als gevolg van de Europese schuldencrisis. Het edelmetaal wordt door beleggers gezien als veilige haven in onzekere tijden. De afgelopen achttien maanden is de GOUDPRIJS bijna 50% in waarde gestegen, tot net onder de $ 1.500 per troy ounce (31,1 gram) donderdag.

Lees verder op FD.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

Goudverkopen US Mint op weg naar hoogste punt van 2011

De US Mint heeft sinds 1 mei in totaal al 85.000 troy ounces Gold Eagles verkocht. Daarmee lijkt de US Mint op weg te zijn naar een nieuw maandrecord voor 2011 aan verkopen van Gold Eagles. De grotere afzet aan gouden munten lijkt een gevolg te zijn van de correctie van de GOUDPRIJS. Voor veel beleggers in fysiek goud zal dit een uitgelezen instapmoment zijn geweest.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: maandag 16 mei 2011

Gold demand strong; predicted prices around $2000

Ondanks een correctie van vijf procent  vanaf het begin van deze maand (mei 2011) neemt de vraag naar goud nog steeds fors toe. Vooral vanuit Azië, en met name India zien we dat de vraag nog steeds erg sterk is. Veel analisten geloven dan ook in een GOUDPRIJS rond de 2000 dollar per troy ounce voor volgend jaar.

Ondanks een correctie van vijf procent  vanaf het begin van deze maand (mei 2011) neemt de vraag naar goud nog steeds fors toe. Vooral vanuit Azië, en met name India zien we dat de vraag nog steeds erg sterk is. Veel analisten geloven dan ook in een GOUDPRIJS rond de 2000 dollar per troy ounce voor volgend jaar.

Physical demand for gold has raised in the Far East and Asia. Despite the 5% correction seen at the start of the month analysts continue to predict prices around the $2000 level at least by next year.

“Since the start of May, physical gold demand has been strong,” said Walter de Wet, an analyst at Standard Bank Plc in London.“While consistent physical buying interest has come from India specifically, we are witnessing a broader interest from Asia in general.”

Lees verder op Dubai Chronicle
Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2011

Chinese inflatie kan GOUDPRIJS richting $ 2.200 voeren

Volgens een televisiezender in Hong Kong is de inflatie in China in maart verder opgelopen, uiteraard onder invloed van de stijging van de grondstoffenprijzen. De cijfers waren uitgelekt en dus vroegtijdig gepubliceerd. Volgens goudhandelaar Brian Kelly kan de Chinese inflatie de GOUDPRIJS richting $ 2.200 voeren. Gezien het inflatieniveau, realiseren de beleggers momenteel een negatief rendement op hun spaargeld.

 Ze gaan dus op zoek naar alternatieven en belanden zo automatisch bij het goud. Chinezen waren in het verleden al gretige kopers en de honger naar goud is in de afgelopen maanden opnieuw toegenomen. Bovendien was 2010 ook niet zo’n goed beursjaar in Shanghai, wat mee verklaart waarom de Chinese beleggers zo veel goud kopen. Volgens Kelly staat het huidige inflatieniveau in China quasi garant voor een fors hogere GOUDPRIJS.

Lees verder op Beurs visie
Geplaatst op: woensdag 11 mei 2011

Goud Dichtbij Eurorecord

Nadat de GOUDPRIJS afgelopen week te maken had met een stevige correctie steeg de GOUDPRIJS vandaag sterk. De GOUDPRIJS maakte in dollars een deel van het verlies van afgelopen week goed maar steeg vooral in euro’s sterk. Met een prijs van €1.050 per troy ounce nadert de GOUDPRIJS het record uit december 2010 van €1.072. De sterke stijging van de GOUDPRIJS in euro’s volgt nadat de kredietwaardigheid van Griekenland afgelopen maandag verlaagd werd en de euro terrein verloor.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs