Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2526 tot 2530
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 februari 2011

Interview tussen GATAs Chris Powell en James Turk

Het onderstaande filmpje (klik: lees verder) toont twee gerenomeerde ingevoerden in de goud en zilvermarkt. James Turk, oprichter van Goldmoney.com, interviewt Chris Powell, penningmeester en secretaris van de Gold Anti Trust Assocciation. GATA zet zich al jaren in om de prijsmanipulatie in de markten voor edelmetalen aan de kaak te stellen. Chris Powell bespreekt in detail de belangrijke activiteiten van GATA. De manipulaties in de GOUDPRIJS worden scherp en duidelijk uitgelegd. Voor iedereen met interesse in goud een ruim half uur kijkplezier.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 21 februari 2011

GOUDPRIJS stijgt, zilverprijs explodeert, inflatie alarmen klinken wereldwijd

In de week eindigend op 18 februari 2011 is de GOUDPRIJS verder gestegen tot $1.389,10 en €1.013,72. De GOUDPRIJS is hierbij gestegen boven zowel het 50 daags als het 200 daags gemiddelde. Door technisch analisten wordt dit als positief signaal gezien, en dit zou een nieuwe periode van goud aankopen door technische beleggingsfondsen kunnen inluiden. Van de edelmetalen maakte de zilverprijs deze week de grootste sprong. Achtereenvolgens werden de belangrijke niveaus van $30, $31 en $32 per troy ounce zilver gebroken. De zilverprijs eindigde deze week op $32,66 en €23,83. Deze snelle stijging is nog niet vaak voorgekomen. De negatieve berichten van de anti-goud analisten in januari 2011 lijken alweer ver achter ons te liggen. Onderschat de anti-goud analisten en pro-papierengeld analisten echter niet. Zij zullen iedere mogelijkheid aangrijpen om het einde van stijging van goud en zilver aan te kondigen.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

GOUDPRIJS herstelt zich van daling in januari

Op 27 januari 2011 werd de daling van de GOUDPRIJS beëindigd op een prijs van $1.314,90. Een daling van 7% vanaf het record in november 2010. In euro’s werd eveneens op 27 januari het laagste punt genoteerd van €958,38. Inmiddels is de GOUDPRIJS weer gestegen tot boven de $1.355 en €1.000. De grote groep anti-goud analisten was er in januari direct bij om te verkondigen dat dit het einde was van de opgaande prijs in goud (en zilver) en dat het nu weer tijd was om ‘normaal’ in allerlei papieren producten te investeren. Alhoewel een markt alleen maar kan bestaan doordat men tegengestelde conclusies trekt uit dezelfde gegevens, zijn wij het op alle punten oneens met de anti-goud analisten.

[...]

Wij zijn van mening dat de vraag naar goud de komende jaren verder zal stijgen vooral in Azië ondanks het trage herstel van de economie. Deze vraag wordt verder gevoed door toenemende onzekerheden op het gebied van de schuldenposities van landen. In 2010 was de vraag naar goud door investeerders voor het eerst hoger dan de vraag naar goud voor juwelen aldus de GFMS.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

China meer goud dan Fort Knox

Op de website www.miningweekly.com werd gemeld dat China haar goudreserves wel eens boven het niveau van de huidige grootste opslagplaats voor fysiek goud zou kunnen laten stijgen. Momenteel is  Fort Knox in de Verenigde Staten met meer dan 8.100 ton de grootste opslagplaats voor fysiek goud in de wereld. China heeft daarentegen maar iets meer dan 1.050 ton goud in de reserves. De waarde van dit goud bedraagt ongeveer 45 miljard dollar en is maar een fractie van de totale Chinese reserves van 2,8 biljoen dollar.

Meerdere Chinese officials hebben voorgesteld dat China haar reserves naar 10.000 ton goud moet vergroten. Dit zou betekenen dat China meer goudreserves zou hebben dan Fort Knox momenteel in opslag heeft. De goudmarkt heeft een jaarlijkse productie van 2.500 ton en logischerwijs zou een Chinese accumulatie van goud een sterk stuwend effect op de GOUDPRIJS hebben.

 

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 februari 2011

Zilver terug aan de top

Het kleine broertje van goud blijft goed presteren. Nadat in januari zowel de goud- en zilverprijs een neerwaartse correctie kenden, hebben beide edelmetalen zich hersteld.

De GOUDPRIJS daalde op 28 januari naar een laagste punt van de afgelopen maanden van $1.313 per troy ounce terwijl goud in december nog recordprijzen van boven de $1.420 liet zien. Momenteel is de GOUDPRIJS gestegen naar een prijs van $1.363 en is daarmee sinds het lage punt van 28 januari met 3,8% gestegen.

Toch blijft het herstel van goud achter bij het herstel van zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$