Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2536 tot 2540
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 28 januari 2011

Goud naar laagste punt sinds 10 weken

Voor de lange termijn wordt verwacht dat de GOUDPRIJS de weg naar boven gaat hervatten.

De GOUDPRIJS heeft deze week het laagste punt sinds oktober laten zien. Met prijzen van onder de $1,320 per troy ounce is januari de slechtste maand in dertien maanden tijd. Sterke vraag vanuit Azië zorgt wel voor een stevige bodem van rond de $1,320 dollar. 

 

Een hele reeks aan positieve berichten uit de Verenigde Staten en weinig slecht nieuws over de Europese schuldencrisis worden aangehaald als de belangrijkste redenen in de omslag van het marktsentiment. Maar er zijn ook andere geluiden die juist benadrukken dat de correctie gedreven wordt door verkoop van termijncontracten. De prijscorrectie is ondanks de steeds kleinere voorraden een feit.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Rentestijging drukt GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS kreeg een gevoelige klap nadat de Braziliaanse overheid een renteverhoging van een half procent aankondigde.   Als de Chinese overheid ook de rente gaat verhogen, zou de GOUDPRIJS nog zo’n gevoelige klap krijgen.

Beide landen hebben te maken met een oplopende inflatie; een hogere rente is dan meestal het  monetaire instrument van keuze voor de centrale bank. Mensen die edelmetaal hebben als belegging moeten zich hier tegen indekken.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

De GOUDPRIJS aan de top?

Nog niet eerder heeft een fiat geldsysteem zich zo lang weten te handhaven.

De vraag of de GOUDPRIJS aan haar top zit, is dat serieus een Technische Analyse vraag, of moeten we naar heel de economie kijken? Daarbij ga ik er overigens vanuit dat goud wel degelijk een rol binnen het geldsysteem heeft, al is die rol de laatste veertig jaar (tijdelijk) enorm teruggebracht.

Het zwakke punt aan de Technische Analyse op de goud/Dollar of goud/Euro, is het feit dat het kijkt naar een koersverloop in een verzonnen munt. Als die munt qua hoeveelheid in omloop alsmede haar waarde verzonnen is, hoe kan daar dan een serieuze grafiek uit komen?

Waarom is goud de laatste jaren zo in prijs gestegen?
Allereerst was dat in mijn ogen door onrust over waarde van de Dollar en de Euro. De eerder zo vertrouwde munten zijn hun status aan het verliezen.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: zondag 23 januari 2011

GOUDPRIJS daalt tot onder 1000 euro door winstnemingen en zwakke dollar

De GOUDPRIJS is in januari 2011 gedaald tot onder de 1000 euro. De belangrijkste oorzaken hiervoor moeten worden gezocht in winstnemingen door investeerders en een sterke daling van de dollar en een stijging van de euro. Alhoewel alle fundamentele redenen voor een verdere stijging van de GOUDPRIJS op de langere termijn nog steeds aanwezig zijn, is een verdere daling op korte termijn niet uit te sluiten.

In de sterke opgaande goudmarkt van de afgelopen tien jaar zijn er regelmatig sterke dalingen geweest. Iedere keer waren de ‘deskundigen’ er direct bij om aan te kondigen dat dit het einde van de stijging van de GOUDPRIJS was. Tot op heden hebben deze deskundigen nog geen enkele keer gelijk gehad.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 18 januari 2011

Chinese vraag ondersteunt GOUDPRIJS

De Chinese vraag heeft de val van de GOUDPRIJS gestut:

De GOUDPRIJS is sinds het record van $1,431.95 per troy ounce in december deze week teruggezakt naar een prijs van rond de $1,360. Aanleiding is het optimistische sentiment over groei van de Amerikaanse economie. Dit heeft volgens de Financial Times de aandacht van Westerse beleggers ten gunste van andere investeringen bij goud weggetrokken.

De Chinese vraag is daarentegen sinds het begin van het jaar sterk gegroeid. Handelaren stellen dat de vraag sinds kerst met 30%-50% is gestegen. Er wordt een premie van meer dan $3 per troy ounce boven de marktprijs betaald, het hoogste niveau sinds 2008. Dit duidt op een sterke krapte binnen de goudmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$