Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2587 artikelen gevonden. Artikel 2541 tot 2545
Bron: FondsИieuws
Geplaatst: maandag 13 september 2010

Goud blijf stijgen, ongeacht economie

De GOUDPRIJS zal blijven stijgen, ongeacht wat de economie doet. Nog voor het einde van dit jaar zal de prijs voor goudfutures stijgen tot 1500 dollar per troy ounce.

Dat zeggen analisten in en peiling die is afgenomen door Bloomberg.

Ze houden het op een stijging dit jaar van nog eens 18 procent ten opzichte van het op 21 juni bereikte record van 1.266,50 dollar.

Beleggers kopen vooral fysiek goud. Eén van hen is George Soros, de hedgefondsmanager heeft 5,24 miljoen aandelen in het ETF-fonds SPDR Gold Trust.

Bron: ForexNews
Geplaatst: vrijdag 3 september 2010

GOUDPRIJS naar $1500 denken analisten

De GOUDPRIJS is dit jaar al met 14% gestegen, maar analisten denken dat de koers van goud nog verder kan stijgen, tot de psychologische grens van $1500. Het voorlopige record van dit jaar werd afgelopen 21 juni bereikt, toen de actuele GOUDPRIJS $1.265,30 per ounce noteerde op de Comex in New York. Als de koers van het goud dit jaar hoger sluit dan eind vorig jaar, zal dat het voor het 10e jaar op rij zijn dat de GOUDPRIJS stijgt.

Bron: Wegwijs.nl
Geplaatst: donderdag 2 september 2010

Goud op het hoogste podium

Het is nog maar een paar maanden geleden dat de euro er niet zo best op stond. Griekenland zakte hevig door het ijs en andere eurolanden als Spanje, Italië, Ierland en Portugal hoorden het ijs onder hun voeten vervaarlijk kraken. Doemvoorspellingen over het mogelijke einde van de euro zorgden voor een grote waardedaling van de munt en beleggers zochten en masse hun heil in het goud. De GOUDPRIJS brak records. Inmiddels is de grootste kou rond de euro uit de lucht. Maar de GOUDPRIJS weet van geen zakken.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: zondag 29 augustus 2010

Wat als goud ‘door het dak gaat’?

Stel even, er is een gebeurtenis waardoor ineens de GOUDPRIJS (of de zilverprijs) extreem omhoog knalt. Wat moet je dan met je goud en zilver? Verkopen? Maar zodra je dat doet, dan krijg je weliswaar heel veel papier geld in de vorm van euro’s of dollars, maar wil je die dan wel?

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 28 augustus 2010

China, sparen, goud en sociale zekerheid

In september 2009 maakte de Chinese centrale bank bekend dat zij haar goudreserves had verhoogd van 400 ton naar 1054 ton. Dit was het begin van de sterke stijging van de GOUDPRIJS die nog steeds aanhoudt en werd internationaal gezien als een belangrijk signaal.  Minder bekend is dat de Chinese bevolking in vergelijking met de centrale bank grotere kopers van goud zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$