Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 2546 tot 2550
Bron: Cash.be
Geplaatst: zondag 4 juli 2010

Iedereen praat over goud

In de afgelopen dagen viel de correctie bij de grondstoffen opnieuw op. De financiële markten anticiperen op een economische groeivertraging, die onvermijdelijk een verminderde vraag naar grondstoffen met zich gaat meebrengen. Maar er was nog een andere opvallende vaststelling: de GOUDPRIJS hield goed stand. Wil dat zeggen dat we een hogere GOUDPRIJS mogen verwachten?

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): “Ik was onlangs in Canada en daar had iedereen de mond vol over maar één ding: goud. Of twee eigenlijk, want goudmijnaandelen kregen eveneens alle lof toegezwaaid. Van andere grondstoffen lusten de beleggers blijkbaar geen pap meer.”

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juli 2010

GOUDPRIJS daalt met 60 euro per troy ounce onder de 1000 euro

De GOUDPRIJS is vandaag gedaald met bijna € 60 tot € 956,84 per troy ounce de daling in dollars was $ 43,80 tot $ 1198,60. Sinds lange tijd sluit de GOUDPRIJS onder de 1000 euro en onder de 1.200 dollar. Een combinatie van slechte economische berichten uit de Verenigde Staten en China gaf aanleiding tot een massale verkoop van aandelen en grondstoffen. Zoals al vaker aangegeven in onze analyses gaan de edelmetalen en de aandelen van goud- en zilvermijnen ook mee in deze algehele daling.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010

GOUDPRIJS verder ondersteunt door China

China heeft een overeenkomst afgesloten met de Amerikaanse Kensington Alaska goudmijn onderdeel van Coeur d’Alene Mines.  China zal al het goud concentraat van deze mijn kopen en verder raffineren tot zuiver goud door de China National Gold goud raffinaderij. Dit is de eerste deal die China maakt met een Amerikaanse goudmijn en moet als ondersteunend worden gezien voor de GOUDPRIJS.

Het is al lange tijd bekend dat China grote hoeveelheden grondstoffen zoals olie, staal, aluminium aankoopt en hiervan grote voorraden aanlegt. China is eveneens de grootste goudproducent ter wereld, heeft de laatste jaren zijn officiële en niet-officiële goudvooraden meer dan verdubbeld en stimuleert Chinese burgers actief om te investeren in goud en zilver door middel van tv-reclames. Er zal weinig twijfel over bestaan dat ook de Chinese overheid bezig is haar goud reserves verder te verhogen.

Bron: Z24! Business nieuws
Geplaatst: zaterdag 19 juni 2010

GOUDPRIJS bereikt nieuw record

De GOUDPRIJS heeft vrijdag 18 juni een nieuw recordniveau bereikt van 1257,85 dollar (1016 euro) per ounce (31,1 gram). Het vorige record lag op 1251,20 dollar.

Bron: Willem Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 18 juni 2010

GOUDPRIJS kan nog jaren stijgen

Een prijsdoel geef ik niet af, maar als we naar de fundamentele ontwikkelingen kijken dan kan de GOUDPRIJS nog jaren stijgen. Waarom? Omdat de productie in 2001 een piek heeft bereikt.

Dat zegt Evy Hambro, fondsmanager van het BlackRock World Gold Fund, in een gesprek met Fondsnieuws. Het interview is vandaag verschenen in een special van Fondsnieuws over alternatieve beleggingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$