Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2546 tot 2550
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 3 januari 2011

GOUDPRIJS in 2010 gestegen in alle valuta. Vooruitblik goud in 2011

In 2011 voorspellen wij dat zal blijken dat de stimulerings-maatregelingen van de afgelopen jaren niet gewerkt zullen hebben.

De GOUDPRIJS is in 2010 in alle valuta gestegen. De goudkoers is gestegen voor het tiende jaar op rij. In 2010 steeg de GOUDPRIJS in dollars met 29%. In euro’s steeg de GOUDPRIJS in 2010 met 39%. In Britse Ponden steeg de GOUDPRIJS in 2010 met 33% en in Japanse Yen met 13%. In dit artikel kijken we terug op 2010 en vooruit naar de GOUDPRIJS verwachtingen over 2011.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 23 december 2010

De Chinese vlucht in goud en zilver

Ben Davies, Hinde Capital CEO werd geïnterviewd over de vooruitzichten van goud op CNBC Europe. Hij ziet goud opnieuw onderdeel worden van het internationale monetaire systeem. En als dat gebeurt dan zal de GOUDPRIJS aanzienlijk hoger worden. In plaats van terug te vallen zoals in de jaren 1980 zal dat lange tijd zo blijven. Zeker wanneer China een vloer zal zetten onder de goudmarkt.

De visie van Ben Davies komt niet uit de lucht vallen. Robert Zoellick, president van de wereldbank en insider en kenner van het huidige wereldwijde financiële stelsel, riep al eerder op haast te maken met hervormingen en daarbij goud een plaats te geven in een nieuw internationaal monetair raamwerk. Door de toenemende tekorten van de Amerikaanse overheid die door Ben Bernanke indirect gefinancierd worden, is China begonnen om haar dollarreserves in een verhoogd tempo om te zetten. Bij voorkeur in goud en zilver.

Bron: Beursbrief.be
Geplaatst: zondag 12 december 2010

China wordt steeds belangrijkere factor bij bepalen GOUDPRIJS

China zal goud bijkopen om yuan als wereldmunt te ondersteunen

China beschikt voorlopig over voldoende goud om de yuan als wereldmunt te ondersteunen, zo stelt Adrian Ash. Ash is bij BullionVault head of research, hij is van mening dat het land zich niet zomaar de wet zal laten opleggen door de Verenigde Staten. De stijging van de GOUDPRIJS gisteren tot een nieuw recordslotniveau is volgens Ash onder andere te danken aan Chinese aankopen.

Washington gaat China ongetwijfeld bestempelen als een manipulator van de valutamarkten, maar daar ligt Beijing ongetwijfeld niet wakker van. De Chinezen geloven namelijk in de kracht van de eigen munt.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 10 december 2010

Einde JP Morgan en zilver manipulatie?

Het is inmiddels algemeen bekend dat JP Morgan een extreem grote shortpositie heeft in zilver. Sommige kenners beschuldigen J.P Morgan zelfs ervan dat ze zich gedragen als een vertegenwoordiger van de FED. Elke stijging in de prijs van goud en/of zilver ondermijnt het vertrouwen in de dollar, waar een lage GOUDPRIJS helpt het vertrouwen in de dollar en andere valuta hoog te houden.

Door het verkopen van grote hoeveelheden waardepapieren in de future markt is het JP Morgan gelukt om de prijs van edelmetaal te onderdrukken. We kunnen er vrijwel zeker van uitgaan dat deze shortposities van  JP Morgan niet gedekt worden door enig fysiek zilver. Sterker nog, in een artikel van Max Keiser op 2 december 2010 wordt beschreven hoe de shortpositie van JP Morgan 3,3 miljard ounce in zilver bedraagt. Deze short positie is groter dan de aanwezigheid van fysiek zilver in de hele wereld. (!)

[...]

Een ander feit dat laat zien dat JP Morgan haar shortpositie in zilver op lange termijn niet meer kan handhaven is dat JP Morgan voor $1,5 miljard koper heeft gekocht om zichzelf in te dekken tegen mogelijk verliezen. Volgens ‘The Telegraph’ heeft JP Morgan tussen de 50 en 80 procent van de 350.000 ton die aanwezig is bij de London Metal Exchange aangekocht.

Bron: Cash.be
Geplaatst: vrijdag 10 december 2010

Zilverprijs kan in 2011 met 30 procent stijgen, goud met 10 procent

Fondsbeheerder U.S. Global Investors Fund publiceerde een zeer positief rapport over de edelmetalen. Die kunnen namelijk vanaf de huidige prijsniveaus nog een forse stijging neerzetten. John Derrick, director of research bij U.S. Global Investors Fund, ziet de zilverprijs in 2011 nog met 30% stijgen, terwijl de GOUDPRIJS nog 10% hoger kan gaan richting 1550 dollar per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$