Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2546 tot 2550
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 28 november 2010

GOUDPRIJS in euro’s op recordniveau door daling koers euro

De prijs van goud in euro’s is in de derde week van november 2011 opnieuw gestegen tot recordniveaus. Op 27 november 2010 sloot de goudkoers op € 1.030,84 en stijging van 4,19% in 1 week. In dollars sloot de goudkoers op $ 1.364,- slechts 0,75% hoger ten opzichte van een week geleden. De belangrijkste oorzaak van de stijging van de GOUDPRIJS wordt veroorzaakt door de sterke daling van de euro/dollar koers tot 1,32. De nieuwe financiële crisis in Ierland, Portugal en Spanje in de eurozone heeft nieuwe onzekerheid veroorzaakt.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Nieuw: 1 troy ounce puur goud GATA munten

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om exclusieve GATA jubileummunten te bestellen bij The Silver Mountain. De Gold Anti Trust Action Committee (GATA) is een organisatie uit Amerika die zich sterk maakt tegen de manipulatie en onderdrukking van de GOUDPRIJS. Deze organisatie is opgericht in 1999 en bestond in 2009 dus 10 jaar. Ter ere van dit jubileum is er een gouden munt geslagen in 1 troy ounce puur goud. De eerste oplage is gelimiteerde tot slechts 500 stuks.
Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 25 november 2010

Onzekerheden kunnen GOUDPRIJS opnieuw hoger duwen

Vanmorgen steeg de GOUDPRIJS in Seoul door richting 1382,50 dollar per troy ounce, alvorens weer terug te vallen richting 1375 dollar. Ook zilver, platina, palladium enzovoort werden duurder.

De bewegingen bij de edelmetalen kunnen niet los worden gezien van de oplopende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook andere onzekerheden kunnen de GOUDPRIJS opnieuw hoger duwen.

Bron: Wijs.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Zilver, voer voor speculanten

Al maanden stijgt de GOUDPRIJS. De zilverprijs liep de afgelopen periode echter nog veel meer op, vanaf rond de $ 11,- per ounce begin 2009 naar recent $ 29,33. Er is al lang een duidelijke prijsverhouding tussen goud en zilver. Om die verhouding ‘recht te doen’ zou de zilverprijs nog een stuk verder moeten oplopen. Analisten wijzen erop dat er momenteel sprake is van een toenemende vraag naar zilverbeleggingen. Zo steeg in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen vijf weken het aantal klanten dat een zilverrekening houdt bij BullionVault met 23%.

Bron: Cash.be
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Import van goud in India met 65 procent gestegen

De import van goud is in oktober met 65% gestegen, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. Het bericht stond te lezen in de Financial Express, dat zich baseerde op cijfers van de Bombay Bullion Association.

In totaal importeerde India vorige maand 43 ton goud, waar dat twaalf maanden geleden maar 26 ton was. Oktober is een belangrijke maand voor de import van goud in India, met de Diwali-feesten op komst.

[...]

De vrees voor inflatie kan de GOUDPRIJS doen blijven stijgen, maar op korte termijn lijkt het stijgingspotentieel beperkt vanwege de vrees voor een stijging van de Chinese basisrente.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$