Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2551 tot 2555
Bron: Belegger.nl
Geplaatst: donderdag 11 november 2010

Goud is geen bubble

AMSTERDAM (Belegger.nl) – Er is geen enkele reden dat de GOUDPRIJS niet verder zal stijgen, stelt Paul Duncombe van Schroders. ‘In deze onzekere tijden is goud misschien wel een van de weinige asset classes met het potentieel verder te stijgen’.

[...]

Volgens Duncombe wordt goud gekocht door mensen die zich zorgen maken, en dat zijn er op dit moment veel. Papieren valuta worden minder waard en de vrees voor een valutaoorlog komt hoog op de politieke agenda. "Valuta zijn de wapens die gekozen worden in de economische strijd tussen Oost en West."

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 10 november 2010

Goud doorbreekt de $1400 grens!

Wederom is een mijlpaal doorbroken. De GOUDPRIJS steeg gisteren met gemak door naar ruim boven de $1400 per troy ounce. Wij zijn van mening dat het einde nog lang niet in zicht is. Het huidige tekort in aanbod en $600 miljard nieuwe dollars die op zoek gaan naar rendement, zullen de stijging in de GOUDPRIJS versterken.

Uit cijfers van de World Gold Council blijkt dat de vraag naar goud in het derde kwartaal van 2010 is gestegen naar ruim 1.000 ton. Met een geprojecteerde wereldwijde vraag van 4.000 ton en een jaarlijks aanbod van 2.300 ton achten wij een prijsdoel van tal van gerenommeerde banken zoals Citibank, Credit Suisse, Erste Bank en Credit Agricole boven de $2.000 per troy ounce op korte termijn zeer reëel.

Bron: Telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 31 oktober 2010

Goudzoekers: DĂ© top is nog ver weg

Door een groeiende media aandacht zal het enthousiasme over het beleggen in goud alleen maar verder toenemen. Gedreven door een pure hebzucht verliezen beleggers op een gegeven moment het risico uit het oog en bereikt de GOUDPRIJS haar top. Op het moment dat uw huisbank vervolgens een goudfonds gaat adviseren, of wanneer de GOUDPRIJS dagelijks in het 10-uur Journaal wordt genoemd (zoals met de Nasdaq in 1999 het geval was!) weet u dat de gekte een kookpunt heeft bereikt.

Wanneer dat moment wordt bereikt en welke prijs er dan voor een troy ounce wordt betaald, is het betere giswerk. Maar wie naar bovenstaande grafiek kijkt, zal zich realiseren dat we nog enkele duizenden dollars te gaan kunnen hebben… Riemen vast dus!

Bron: Cash.be
Geplaatst: zaterdag 30 oktober 2010

China kan posities in goud verder uitbreiden

Gaat China op grote schaal goud kopen en zo de GOUDPRIJS verder ondersteunen. De krant International Business Daily meldde vanmorgen dat China nieuwe aankopen van goud overweegt.

Aanleiding zou de diversificatie van de reserves zijn, reserves die momenteel hoofdzakelijk uit dollars bestaan. De International Business Daily heeft banden met het Chinees ministerie van Handel en geldt dus als een betrouwbare bron.

Bron: Weblogs.VPRO
Geplaatst: woensdag 27 oktober 2010

Aflevering Goud - Uitzending: woensdag 27 oktober, 19.25 uur, Nederland 2

Goudzoekers duikt in goud en onderzoekt of goud een nieuwe zeepbel is of dat het edelmetaal iedereen rijk gaat maken.

De GOUDPRIJS breekt alle records en dus zijn veel mensen op zoek naar gouden sieraden die omgesmolten en verkocht kunnen worden. In Duitsland worden in rap tempo automaten opgesteld waar je goud kunt pinnen. En er worden initiatieven opgestart om met goud te kunnen betalen, zoals in Drachten.

Waar komt deze hype vandaan? Heeft het te maken met berichten in de media over de euro of Griekenland? Of zijn het optredens van mensen als Willem Middelkoop die zeggen dat je geld niet meer veilig is?

Een gesprek met voormalig journalist en goudbelegger Willem Middelkoop en Matthijs Bouwman als de criticaster.

Bekijk de promo:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$