Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2551 tot 2555
Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 25 november 2010

Onzekerheden kunnen GOUDPRIJS opnieuw hoger duwen

Vanmorgen steeg de GOUDPRIJS in Seoul door richting 1382,50 dollar per troy ounce, alvorens weer terug te vallen richting 1375 dollar. Ook zilver, platina, palladium enzovoort werden duurder.

De bewegingen bij de edelmetalen kunnen niet los worden gezien van de oplopende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook andere onzekerheden kunnen de GOUDPRIJS opnieuw hoger duwen.

Bron: Wijs.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Zilver, voer voor speculanten

Al maanden stijgt de GOUDPRIJS. De zilverprijs liep de afgelopen periode echter nog veel meer op, vanaf rond de $ 11,- per ounce begin 2009 naar recent $ 29,33. Er is al lang een duidelijke prijsverhouding tussen goud en zilver. Om die verhouding ‘recht te doen’ zou de zilverprijs nog een stuk verder moeten oplopen. Analisten wijzen erop dat er momenteel sprake is van een toenemende vraag naar zilverbeleggingen. Zo steeg in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen vijf weken het aantal klanten dat een zilverrekening houdt bij BullionVault met 23%.

Bron: Cash.be
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Import van goud in India met 65 procent gestegen

De import van goud is in oktober met 65% gestegen, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. Het bericht stond te lezen in de Financial Express, dat zich baseerde op cijfers van de Bombay Bullion Association.

In totaal importeerde India vorige maand 43 ton goud, waar dat twaalf maanden geleden maar 26 ton was. Oktober is een belangrijke maand voor de import van goud in India, met de Diwali-feesten op komst.

[...]

De vrees voor inflatie kan de GOUDPRIJS doen blijven stijgen, maar op korte termijn lijkt het stijgingspotentieel beperkt vanwege de vrees voor een stijging van de Chinese basisrente.

Bron: Belegger.nl
Geplaatst: donderdag 11 november 2010

Goud is geen bubble

AMSTERDAM (Belegger.nl) – Er is geen enkele reden dat de GOUDPRIJS niet verder zal stijgen, stelt Paul Duncombe van Schroders. ‘In deze onzekere tijden is goud misschien wel een van de weinige asset classes met het potentieel verder te stijgen’.

[...]

Volgens Duncombe wordt goud gekocht door mensen die zich zorgen maken, en dat zijn er op dit moment veel. Papieren valuta worden minder waard en de vrees voor een valutaoorlog komt hoog op de politieke agenda. "Valuta zijn de wapens die gekozen worden in de economische strijd tussen Oost en West."

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 10 november 2010

Goud doorbreekt de $1400 grens!

Wederom is een mijlpaal doorbroken. De GOUDPRIJS steeg gisteren met gemak door naar ruim boven de $1400 per troy ounce. Wij zijn van mening dat het einde nog lang niet in zicht is. Het huidige tekort in aanbod en $600 miljard nieuwe dollars die op zoek gaan naar rendement, zullen de stijging in de GOUDPRIJS versterken.

Uit cijfers van de World Gold Council blijkt dat de vraag naar goud in het derde kwartaal van 2010 is gestegen naar ruim 1.000 ton. Met een geprojecteerde wereldwijde vraag van 4.000 ton en een jaarlijks aanbod van 2.300 ton achten wij een prijsdoel van tal van gerenommeerde banken zoals Citibank, Credit Suisse, Erste Bank en Credit Agricole boven de $2.000 per troy ounce op korte termijn zeer reëel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$