Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2566 tot 2570
Bron: Cash.be
Geplaatst: zaterdag 30 oktober 2010

China kan posities in goud verder uitbreiden

Gaat China op grote schaal goud kopen en zo de GOUDPRIJS verder ondersteunen. De krant International Business Daily meldde vanmorgen dat China nieuwe aankopen van goud overweegt.

Aanleiding zou de diversificatie van de reserves zijn, reserves die momenteel hoofdzakelijk uit dollars bestaan. De International Business Daily heeft banden met het Chinees ministerie van Handel en geldt dus als een betrouwbare bron.

Bron: Weblogs.VPRO
Geplaatst: woensdag 27 oktober 2010

Aflevering Goud - Uitzending: woensdag 27 oktober, 19.25 uur, Nederland 2

Goudzoekers duikt in goud en onderzoekt of goud een nieuwe zeepbel is of dat het edelmetaal iedereen rijk gaat maken.

De GOUDPRIJS breekt alle records en dus zijn veel mensen op zoek naar gouden sieraden die omgesmolten en verkocht kunnen worden. In Duitsland worden in rap tempo automaten opgesteld waar je goud kunt pinnen. En er worden initiatieven opgestart om met goud te kunnen betalen, zoals in Drachten.

Waar komt deze hype vandaan? Heeft het te maken met berichten in de media over de euro of Griekenland? Of zijn het optredens van mensen als Willem Middelkoop die zeggen dat je geld niet meer veilig is?

Een gesprek met voormalig journalist en goudbelegger Willem Middelkoop en Matthijs Bouwman als de criticaster.

Bekijk de promo:

Bron: IEX.nl
Geplaatst: maandag 18 oktober 2010

Middelkoop: Geen goud voor Gilissen

In juli 2009, bij een GOUDPRIJS onder de $1000, verscheen voor het eerst sinds jaren een goudrapport van de hand van analist Peter Heijen van Theodoor Gilissen onder de titel Bergen van goud? In het rapport van maar liefst 18 pagina’s werd het beleggen in goud bijna tot op het bot afgekraakt.

Ondanks het feit dat fysiek goud in euros de afgelopen 10 jaar gemiddeld met meer dan 10 % per jaar in waarde steeg was er geen bank of vermogensbeheerder in ons land die openlijk het bezit van goud promootte. Nog sterker, tijdens elke presentatie vraag ik mijn zaal wie er de afgelopen tien jaar door zijn bank of adviseur is getipt over de sterkste bullmarkt sinds 2000. Nul, nada, zero, niemand werd getipt.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 18 oktober 2010

GOUDPRIJS stijgt 38 procent in 1 jaar

Het afgelopen jaar (van oktober 2009 tot oktober 2010) is de GOUDPRIJS gestegen van € 710 naar € 980. Dit is een stijging van 38% in 1 jaar. Recent is de GOUDPRIJS in dollars sterk gestegen en heeft een nieuw record neergezet van $ 1380. In euro’s is de GOUDPRIJS recent niet sterk gestegen en beweegt zich tussen het € 950 en € 1.000 niveau. De belangrijkste oorzaak van het achterblijven van de GOUDPRIJS in euro’s is de sterk gedaalde dollar/euro koers. Sinds juni is de euro 16% duurder geworden t.o.v. van de dollar.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 12 oktober 2010

Goldman Sachs: GOUDPRIJS over jaar op 1650 dollar

De GOUDPRIJS mag zich dan rond recordhoogte begeven, volgens Goldman Sachs is de opmars van het goedje nog lang niet gestuit.

1.650 dollar
De zakenbank heeft zijn verwachting voor de GOUDPRIJS over 12 maanden opgeschroefd tot 1.650 dollar per ounce. Momenteel kost dezelfde hoeveelheid 1.352,30 dollar. “Nu de groei van de Amerikaanse economie afkoelt en de overheid de geldvoorraad waarschijnlijk verder laat groeien, verwachten we dat de GOUDPRIJS blijft stijgen”, aldus de bank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$