Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 2566 tot 2570
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010

GOUDPRIJS verder ondersteunt door China

China heeft een overeenkomst afgesloten met de Amerikaanse Kensington Alaska goudmijn onderdeel van Coeur d’Alene Mines.  China zal al het goud concentraat van deze mijn kopen en verder raffineren tot zuiver goud door de China National Gold goud raffinaderij. Dit is de eerste deal die China maakt met een Amerikaanse goudmijn en moet als ondersteunend worden gezien voor de GOUDPRIJS.

Het is al lange tijd bekend dat China grote hoeveelheden grondstoffen zoals olie, staal, aluminium aankoopt en hiervan grote voorraden aanlegt. China is eveneens de grootste goudproducent ter wereld, heeft de laatste jaren zijn officiële en niet-officiële goudvooraden meer dan verdubbeld en stimuleert Chinese burgers actief om te investeren in goud en zilver door middel van tv-reclames. Er zal weinig twijfel over bestaan dat ook de Chinese overheid bezig is haar goud reserves verder te verhogen.

Bron: Z24! Business nieuws
Geplaatst: zaterdag 19 juni 2010

GOUDPRIJS bereikt nieuw record

De GOUDPRIJS heeft vrijdag 18 juni een nieuw recordniveau bereikt van 1257,85 dollar (1016 euro) per ounce (31,1 gram). Het vorige record lag op 1251,20 dollar.

Bron: Willem Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 18 juni 2010

GOUDPRIJS kan nog jaren stijgen

Een prijsdoel geef ik niet af, maar als we naar de fundamentele ontwikkelingen kijken dan kan de GOUDPRIJS nog jaren stijgen. Waarom? Omdat de productie in 2001 een piek heeft bereikt.

Dat zegt Evy Hambro, fondsmanager van het BlackRock World Gold Fund, in een gesprek met Fondsnieuws. Het interview is vandaag verschenen in een special van Fondsnieuws over alternatieve beleggingen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 18 juni 2010

Antwoord op lezersvraag over manipulatie GOUDPRIJS en zilverprijs

Een van de lezers van dit blog stelde de vraag hoe lang de onderdrukking van de edelmetaalprijs nog doorgaat, hoe je zou kunnen zien dat men de controle verliest en wat de signalen zijn waarop je als belegger zou moeten letten.  Ik hoop hier in onderstaand artikel antwoord op te geven.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 16 juni 2010

GOUDPRIJS terug op 1000 euro en gestegen met 30 procent in 1 jaar

De GOUDPRIJS is vandaag 15 juni 2010 terug op het belangrijke 1.000 euro niveau. Na de stijging begin juni 2010 tot € 1.045,- is de goudkoers gestaag gedaald tot € 1.000,-. De euro is in deze periode sterker geworden ten opzichte van de dollar. Ondanks het feit dat in deze periode een all time high van de GOUDPRIJS in dollars is neergezet, is de prijs in euro’s gedaald. Ten opzichte van 1 jaar geleden is de GOUDPRIJS gestegen met 30%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$