Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2571 tot 2575
Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 19 september 2010

Platina – het andere edelmetaal

Goud en zilver zijn de niet enige edelmetalen. Zouden we alleen naar de prijs kijken dan is platina zelfs de meest edele van de drie. De prijs van één gram platina is op dit moment bijna €8 hoger dan de één gram GOUDPRIJS en niet lang geleden was het verschil zelfs €17. Maar er zijn andere factoren dan de prijs die moeten worden meegewogen.

Bron: FondsИieuws
Geplaatst: maandag 13 september 2010

Goud blijf stijgen, ongeacht economie

De GOUDPRIJS zal blijven stijgen, ongeacht wat de economie doet. Nog voor het einde van dit jaar zal de prijs voor goudfutures stijgen tot 1500 dollar per troy ounce.

Dat zeggen analisten in en peiling die is afgenomen door Bloomberg.

Ze houden het op een stijging dit jaar van nog eens 18 procent ten opzichte van het op 21 juni bereikte record van 1.266,50 dollar.

Beleggers kopen vooral fysiek goud. Eén van hen is George Soros, de hedgefondsmanager heeft 5,24 miljoen aandelen in het ETF-fonds SPDR Gold Trust.

Bron: ForexNews
Geplaatst: vrijdag 3 september 2010

GOUDPRIJS naar $1500 denken analisten

De GOUDPRIJS is dit jaar al met 14% gestegen, maar analisten denken dat de koers van goud nog verder kan stijgen, tot de psychologische grens van $1500. Het voorlopige record van dit jaar werd afgelopen 21 juni bereikt, toen de actuele GOUDPRIJS $1.265,30 per ounce noteerde op de Comex in New York. Als de koers van het goud dit jaar hoger sluit dan eind vorig jaar, zal dat het voor het 10e jaar op rij zijn dat de GOUDPRIJS stijgt.

Bron: Wegwijs.nl
Geplaatst: donderdag 2 september 2010

Goud op het hoogste podium

Het is nog maar een paar maanden geleden dat de euro er niet zo best op stond. Griekenland zakte hevig door het ijs en andere eurolanden als Spanje, Italië, Ierland en Portugal hoorden het ijs onder hun voeten vervaarlijk kraken. Doemvoorspellingen over het mogelijke einde van de euro zorgden voor een grote waardedaling van de munt en beleggers zochten en masse hun heil in het goud. De GOUDPRIJS brak records. Inmiddels is de grootste kou rond de euro uit de lucht. Maar de GOUDPRIJS weet van geen zakken.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: zondag 29 augustus 2010

Wat als goud ‘door het dak gaat’?

Stel even, er is een gebeurtenis waardoor ineens de GOUDPRIJS (of de zilverprijs) extreem omhoog knalt. Wat moet je dan met je goud en zilver? Verkopen? Maar zodra je dat doet, dan krijg je weliswaar heel veel papier geld in de vorm van euro’s of dollars, maar wil je die dan wel?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$