Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 2571 tot 2575
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juni 2010

GoudMarkt: Ben Bernanke over de GOUDPRIJS

Wij geloven niet dat Ben Bernanke zo dom is dat hij niet weet waarom de GOUDPRIJS stijgt. Integendeel hij is zich heel goed bewust van de onderliggende oorzaken maar kan dit vanuit zijn functie als voorzitter van de FED nooit toegeven. De werkelijke reden voor het stijgen van de koers van goud is dat goud niet als grondstof moet worden beschouwd maar als een alternatieve veilige munteenheid die niet onder controle staat van politici en centrale banken.

Bron: ForexNieuws
Geplaatst: woensdag 9 juni 2010

GOUDPRIJS naar record hoogte - vrees voor nieuwe crisis drijft prijs op.

De GOUDPRIJS heeft gisteravond een nieuwe record hoogte bereikt. Nadat de koers van goud een paar weken geleden de $1.250 al tot 30 dollar cent was genaderd, moest de psychologisch belangrijke grens er gisteren daadwerkelijk aan geloven. De GOUDPRIJS noteerde op het hoogtepunt gisteravond $1.254, 50 per troy ounce.

De afgelopen jaren is de GOUDPRIJS explosief gestegen. Zo werd er begin 2003 nog geen $280 betaald voor een troy ounce. Nu is dat dus bijna $1.000 meer. Beleggers in goud hebben daarmee over de afgelopen 7 jaar een rendement van meer dan 400% gehaald. Zie hieronder de kwartaal grafiek van de ontwikkeling van de GOUDPRIJS (iedere candle is 1 kwartaal).

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 6 juni 2010

GOUDPRIJS sluit opnieuw boven 1000 euro

Op 4 juni 2010 is de koers van goud gesloten op € 1.018,75 naast een absoluut record in euro’s is de GOUDPRIJS opnieuw terug boven de duizend euro. Een combinatie van factoren heeft aanleiding gegeven tot deze sterke stijging van de GOUDPRIJS begin juni 2010. Ten eerste de steeds zwakker wordende euro, ten tweede de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten en ten derde het plotselinge bericht dat de financiële situatie in Hongarije een stuk slechter is dan tot nu toe werd gerapporteerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 juni 2010

Is de bullmarkt in goud voorbij?

Gemeten in dollars is de GOUDPRIJS de afgelopen negen jaar op rij met gemiddeld 17,1% per jaar gestegen. Tijdens deze periode apprecieerde goud ten opzichte van alle andere valuta met dubbelcijferige percentages, waaronder met 11,9% gemiddeld per jaar ten opzichte van de euro. Goud is duidelijk één van de asset klassen die het beste presteerde het afgelopen decennium.

Met dergelijke uitzonderlijke resultaten over zo’n lange periode, is het logisch om jezelf af te vragen of de bullmarkt in goud over is. Het antwoord is een duidelijke nee. De reden is dat de koopkracht van alle nationale valuta wereldwijd nog steeds wordt uitgehold.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 juni 2010

Verwachte stijging in de zilverprijs in 2010: Prijs van $20 per troy ounce

De zilverpijs zal gedurende 2010 volgens Philip Klapwijk kunnen stijgen tot een niveau boven de $20 per troy ounce. Philip Klapwijk is de Executive Chairman van GFMS Ltd., uitgever van de World Silver Survey 2010.

[...]

Philip Klapwijk verwacht dat de zilverprijs harder zal gaan stijgen dan de GOUDPRIJS, aangezien de economische groei ervoor zal zorgen dat er meer elektronica (zoals plasma TV’s, batterijen etc.) verkocht zullen worden met een hogere vraag naar zilver voor industriële doeleinden als gevolg. Daarnaast zijn er weer nieuwe toepassingen voor zilver die populairder zullen worden, zoals het gebruik van zilver in de Nano technologie en zilver in antibacteriële toepassingen. “De vraag naar zilver is afhankelijk van de economie, niet van de zilverprijs” aldus Klapwijk. “De industriële vraag is in een hoog tempo toegenomen vanaf het laagtepunt gedurende 2009 en ik kan me voorstellen dat we dit jaar een hoge vraag naar zilver blijven zien”.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$