Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2581 artikelen gevonden. Artikel 2571 tot 2575
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 15 mei 2010

GOUDPRIJS van 1000 euro per ounce in zicht en de wet van Gresham

De huidige stijging van de goud- en zilverprijs moet worden gezien als een van de eerste tekenen dat zowel de dollar en euro als munteenheid in waarde dalen ten opzichte van goud. Alle discussies of het nu zinvoller is om van de euro in de dollar over te stappen zijn zinloos. Zowel de euro als de dollar als de yen zijn papieren munteenheden met een reële waarde van nul.  Alle papieren valuta zullen te zijner tijd dalen ten opzichte van de munteenheden goud en zilver. De vraag is alleen welke papieren valuta sneller daalt ten opzichte van de andere.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 mei 2010

Goud wordt s werelds nieuwe betaalmiddel

Steeds meer beleggers geloven dat het schuldenprobleem aanpakken door meer schulden te creëren zich vroeg of laat zal wreken en dat iedereen papiergeld gaat wantrouwen. Dat goud in de lift zit bewijst het feit dat de GOUDPRIJS niet enkel in Amerikaanse dollars stijgt, maar in alle belangrijke munten, op de Canadese dollar na.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 8 mei 2010

Athene in rep en roer, GOUDPRIJS stijgt door angst over Euro

Na de eerste wereldoorlog werd Duitsland verlamd door de betaling van de gigantische oorlogsschadevergoedingen. Deze vergoedingen dwongen Duitsland ertoe om vele miljoenen Duitse Marken bij te printen. Het resultaat hiervan was de bekende ‘Weimar inflatie’, die op zijn hoogtepunt de prijs van een brood deed opdrijven naar 1 biljard Duitse Marken. Op het eind van dit hoogtepunt werd de kachel opgestookt papiergeld omdat dit minder waard was dan kolen of hout. Echter goud behield zijn waarde, als resultaat steeg de lokale koopkracht sterk. Er werd gezegd dat je op een bepaald punt met één enkele one-ounce gouden munt een hele wijk kon kopen in Frankfurt.

Terwijl de Federal Reserve en andere grote centrale banken in groot tempo geld bij printen heeft dit nog niet de vorm aangenomen van het Weimar Duitsland. Wel zijn er vele indicaties dat we deze richting opgaan. De wereld beschikt nu over een overschot aan papieren valuta die voor een verhoogde inflatie kan zorgen op wereldwijde schaal. Maar inflatie is niet het enige probleem! Ooit was het ondenkbaar dat er een financiële ineenstorting kon plaatsvinden, maar dit ligt nu op de loer.

Bron: US Markets
Geplaatst: zaterdag 8 mei 2010

Wat is een goede prijs voor een kilogram goud?

Zowel goud als zilver hebben de voor bankiers en politici onhebbelijke eigenschap dat ze niet kunnen worden bijgedrukt. De megalomane geldschepping die nu nodig is voor het handhaven van de overheidsbegrotingen van bijvoorbeeld Griekenland (Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, enz.) was in het verleden onmogelijk. Het is die situatie die de wereldberoemde econoom Keynes blijkbaar barbaars achtte.

Als we de totale hoeveelheid geld die in omloop is gebracht door centrale banken in verhouding brengen tot de totale hoeveelheid goud die de centrale banken in reserve houden, dan krijgen we een schatting van de bovengrens van de GOUDPRIJS.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 8 mei 2010

Ook in Europa gaan de geldpersen harder draaien

Na de paniekduik van de aandelenmarkten afgelopen donderdag lijkt de rust weer enigszins teruggekeerd. De euro trekt weer wat aan, de GOUDPRIJS stabiliseert. Het gerucht doet de ronde dat de ECB, de Europese Centrale Bank, dit weekend een bail-out bekend maakt van 1100 Europese banken met een leenfaciliteit van 600 miljard. De banken kunnen dit geld dan lenen tegen 1 %. Dit zou betekenen dat op grote schaal geld bijgedrukt gaat worden, want waar haalt Europa, toch al overladen met schulden, anders dat geld vandaan?

Het maakt eigenlijk niet zo veel uit of Europa naar Anglo-Saksisch model nog enige tijd overeind wordt gehouden of niet. We zijn het point-of-no-return al lang gepasseerd. Een bail-out zorgt er vooral voor dat we nog enige tijd kunnen doen alsof er niets aan de hand is. Het vervelende is echter dat een bail-out de schuldenlast alleen nog maar groter maakt, en dat al dat geld-uit-het-niets-gecreëerd op den duur zal leiden tot (hyper)inflatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$