Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2586 tot 2590
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 24 juli 2010

Bewijs van GOUDPRIJS manipulatie door Adrian Douglas

Adrian Douglas een van de bestuursleden van GATA, heeft opnieuw een uitgebreide analyse gemaakt over de ontwikkeling en de manipulatie van de GOUDPRIJS de afgelopen 30 jaar. Zijn belangrijkste conclusies:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010

Goud daalt, leve goud!

De GOUDPRIJS is de laatste dagen gedaald, naar het niveau dat het voor het eerst in mei dit jaar haalde.

De redenen hiervoor zijn, voor zover ik kan zien, vrij eenvoudig.

Bron: Cash.be
Geplaatst: zondag 4 juli 2010

Iedereen praat over goud

In de afgelopen dagen viel de correctie bij de grondstoffen opnieuw op. De financiële markten anticiperen op een economische groeivertraging, die onvermijdelijk een verminderde vraag naar grondstoffen met zich gaat meebrengen. Maar er was nog een andere opvallende vaststelling: de GOUDPRIJS hield goed stand. Wil dat zeggen dat we een hogere GOUDPRIJS mogen verwachten?

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): “Ik was onlangs in Canada en daar had iedereen de mond vol over maar één ding: goud. Of twee eigenlijk, want goudmijnaandelen kregen eveneens alle lof toegezwaaid. Van andere grondstoffen lusten de beleggers blijkbaar geen pap meer.”

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juli 2010

GOUDPRIJS daalt met 60 euro per troy ounce onder de 1000 euro

De GOUDPRIJS is vandaag gedaald met bijna € 60 tot € 956,84 per troy ounce de daling in dollars was $ 43,80 tot $ 1198,60. Sinds lange tijd sluit de GOUDPRIJS onder de 1000 euro en onder de 1.200 dollar. Een combinatie van slechte economische berichten uit de Verenigde Staten en China gaf aanleiding tot een massale verkoop van aandelen en grondstoffen. Zoals al vaker aangegeven in onze analyses gaan de edelmetalen en de aandelen van goud- en zilvermijnen ook mee in deze algehele daling.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010

GOUDPRIJS verder ondersteunt door China

China heeft een overeenkomst afgesloten met de Amerikaanse Kensington Alaska goudmijn onderdeel van Coeur d’Alene Mines.  China zal al het goud concentraat van deze mijn kopen en verder raffineren tot zuiver goud door de China National Gold goud raffinaderij. Dit is de eerste deal die China maakt met een Amerikaanse goudmijn en moet als ondersteunend worden gezien voor de GOUDPRIJS.

Het is al lange tijd bekend dat China grote hoeveelheden grondstoffen zoals olie, staal, aluminium aankoopt en hiervan grote voorraden aanlegt. China is eveneens de grootste goudproducent ter wereld, heeft de laatste jaren zijn officiële en niet-officiële goudvooraden meer dan verdubbeld en stimuleert Chinese burgers actief om te investeren in goud en zilver door middel van tv-reclames. Er zal weinig twijfel over bestaan dat ook de Chinese overheid bezig is haar goud reserves verder te verhogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$