Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 2591 tot 2595
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 juni 2010

Verwachte stijging in de zilverprijs in 2010: Prijs van $20 per troy ounce

De zilverpijs zal gedurende 2010 volgens Philip Klapwijk kunnen stijgen tot een niveau boven de $20 per troy ounce. Philip Klapwijk is de Executive Chairman van GFMS Ltd., uitgever van de World Silver Survey 2010.

[...]

Philip Klapwijk verwacht dat de zilverprijs harder zal gaan stijgen dan de GOUDPRIJS, aangezien de economische groei ervoor zal zorgen dat er meer elektronica (zoals plasma TV’s, batterijen etc.) verkocht zullen worden met een hogere vraag naar zilver voor industriële doeleinden als gevolg. Daarnaast zijn er weer nieuwe toepassingen voor zilver die populairder zullen worden, zoals het gebruik van zilver in de Nano technologie en zilver in antibacteriële toepassingen. “De vraag naar zilver is afhankelijk van de economie, niet van de zilverprijs” aldus Klapwijk. “De industriële vraag is in een hoog tempo toegenomen vanaf het laagtepunt gedurende 2009 en ik kan me voorstellen dat we dit jaar een hoge vraag naar zilver blijven zien”.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: zaterdag 29 mei 2010

Inveztor over goud

Bubbel
Zit goud in een bubbel? Waarschijnlijk wel en bij Inveztor zijn we daar blij om. Bubbels zijn een normaal fenomeen in de markt. De vraag is hoe je er mee omgaat.

We denken dat goud nu flink aan betekenis en kracht wint. De GOUDPRIJS kan technisch zakken tot het 200daags gemiddelde dat nu op $ 1070 ligt voordat we negatief worden. Maar ondanks alle heisa zitten de meeste beleggers die we spreken niet in goud. Maar het begint nu te komen. Van een melt-up is nog geen sprake. Wanneer goud dezelfde richting opgaat als de S&P en de Nasdaq tijdens hun bubbels, dan kan de prijs nog gemakkelijk verdubbelen.

Bron: PlusPost Economie
Geplaatst: vrijdag 21 mei 2010

Goud of zilver kopen, of geen van beiden?

Naar mate het crisisgevoel toeslaat, stijgt de belangstelling voor met name goud, maar ook voor zilver. Niet voor niets dat de GOUDPRIJS naar recordhoogte is gestegen. De vraag is nu wie de laatste is die het licht uit gaat doen. 

Uiteraard kan de prijs nog veel verder stijgen. Per slot van rekening kent een koopfrenzy geen ratio en er zijn voldoende ontwikkelingen in de financiële markten om je zorgen over te maken. 

Bron: Willem Middelkoops goud.com
Geplaatst: woensdag 19 mei 2010

Willem Middelkoop: GOUDPRIJS naar recordhoogte

Op de site http://goud.com:

In het NOS 20.00 uur journaal van 18 mei een item over goud. Steeds meer particulieren investeren in goud en de goudkoorts is nog niet over...

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: woensdag 19 mei 2010

Goud veilige toevluchtshaven

Goud blijft stijgen, ondanks het Europese reddingsplan Wat het nieuws ook is, vrijwel elke dag stijgt de GOUDPRIJS. De eerste paradox hierbij is dat het goud stijgt, terwijl de dollar stijgt. Want over het algemeen daalt het goud zodra de dollar stijgt.

Andere verrassing: toen Europa zijn reddingsplan bekend had gemaakt, ontspanden alle markten zich, behalve de goudmarkt. Integendeel. Want meer dan ooit is goud nu een veilige toevluchtshaven geworden, en wel een toevluchtshaven voor beleggers die opvattingen hebben die lijnrecht tegenover de toekomst van de economie en de financiƫle markten staan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$