Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2591 tot 2595
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 16 juni 2010

GOUDPRIJS terug op 1000 euro en gestegen met 30 procent in 1 jaar

De GOUDPRIJS is vandaag 15 juni 2010 terug op het belangrijke 1.000 euro niveau. Na de stijging begin juni 2010 tot € 1.045,- is de goudkoers gestaag gedaald tot € 1.000,-. De euro is in deze periode sterker geworden ten opzichte van de dollar. Ondanks het feit dat in deze periode een all time high van de GOUDPRIJS in dollars is neergezet, is de prijs in euro’s gedaald. Ten opzichte van 1 jaar geleden is de GOUDPRIJS gestegen met 30%.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juni 2010

GoudMarkt: Ben Bernanke over de GOUDPRIJS

Wij geloven niet dat Ben Bernanke zo dom is dat hij niet weet waarom de GOUDPRIJS stijgt. Integendeel hij is zich heel goed bewust van de onderliggende oorzaken maar kan dit vanuit zijn functie als voorzitter van de FED nooit toegeven. De werkelijke reden voor het stijgen van de koers van goud is dat goud niet als grondstof moet worden beschouwd maar als een alternatieve veilige munteenheid die niet onder controle staat van politici en centrale banken.

Bron: ForexNieuws
Geplaatst: woensdag 9 juni 2010

GOUDPRIJS naar record hoogte - vrees voor nieuwe crisis drijft prijs op.

De GOUDPRIJS heeft gisteravond een nieuwe record hoogte bereikt. Nadat de koers van goud een paar weken geleden de $1.250 al tot 30 dollar cent was genaderd, moest de psychologisch belangrijke grens er gisteren daadwerkelijk aan geloven. De GOUDPRIJS noteerde op het hoogtepunt gisteravond $1.254, 50 per troy ounce.

De afgelopen jaren is de GOUDPRIJS explosief gestegen. Zo werd er begin 2003 nog geen $280 betaald voor een troy ounce. Nu is dat dus bijna $1.000 meer. Beleggers in goud hebben daarmee over de afgelopen 7 jaar een rendement van meer dan 400% gehaald. Zie hieronder de kwartaal grafiek van de ontwikkeling van de GOUDPRIJS (iedere candle is 1 kwartaal).

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 6 juni 2010

GOUDPRIJS sluit opnieuw boven 1000 euro

Op 4 juni 2010 is de koers van goud gesloten op € 1.018,75 naast een absoluut record in euro’s is de GOUDPRIJS opnieuw terug boven de duizend euro. Een combinatie van factoren heeft aanleiding gegeven tot deze sterke stijging van de GOUDPRIJS begin juni 2010. Ten eerste de steeds zwakker wordende euro, ten tweede de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten en ten derde het plotselinge bericht dat de financiële situatie in Hongarije een stuk slechter is dan tot nu toe werd gerapporteerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 juni 2010

Is de bullmarkt in goud voorbij?

Gemeten in dollars is de GOUDPRIJS de afgelopen negen jaar op rij met gemiddeld 17,1% per jaar gestegen. Tijdens deze periode apprecieerde goud ten opzichte van alle andere valuta met dubbelcijferige percentages, waaronder met 11,9% gemiddeld per jaar ten opzichte van de euro. Goud is duidelijk één van de asset klassen die het beste presteerde het afgelopen decennium.

Met dergelijke uitzonderlijke resultaten over zo’n lange periode, is het logisch om jezelf af te vragen of de bullmarkt in goud over is. Het antwoord is een duidelijke nee. De reden is dat de koopkracht van alle nationale valuta wereldwijd nog steeds wordt uitgehold.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$