Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 271 tot 275
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Marc Faber ziet goud verder stijgen

Marc Faber, gekend van zijn Gloom, Boom, & Doom rapport en zijn krasse uitspraken, liet in een gesprek met de grondstoffenspecialist Kitco verstaan dat goud en goudmijnaandelen nog een flinke rit te gaan hebben. Hij verwacht ook geen renteverhogingen door de Fed.

Faber vindt dat het belangrijk is niet uit het oog te verliezen dat edele metalen recent zijn gestegen van extreem lage niveaus. Hij onderstreept daarenboven dat: “de GOUDPRIJS en de koers van heel wat goudmijnen goedkoper zijn dan op het eind van de jaren ’90 wanneer je ze vergelijkt met de hoeveelheid geld en krediet in de wereld vandaag en rekening houdt met het aanhoudende drukken van geld door centrale banken.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Tijdperk van hogere inflatie duwt GOUDPRIJS de hoogte in

Deflatie, dat is zowat één van de belangrijkste zaken dat alle centrale banken het liefst willen vermijden. Dat doen ze door middel van hun ondertussen welbekende soepele monetaire beleidsvormen. Veel beweging is er voorlopig nog niet, maar de stijgende GOUDPRIJS zou wel eens een voorteken kunnen zijn voor een periode van stijgende inflatie.

Analisten geraken er steeds meer en meer van overtuigd dat het beleid van de centrale banken onrechtstreeks leidt tot een stijgende GOUDPRIJS. Al jaren wordt er gestreden om deflatie de kop in te drukken maar voorlopig blijven de resultaten uit en blijft de inflatie op een laag niveau hangen.

Volgens marktkenners is er een transitie in de maak, die wordt verraden door de stijgende GOUDPRIJS. De periode van deflatie of extreem lage inflatie zou binnenkort wel eens achter de rug kunnen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Het westen heeft weldra niets meer te zeggen over de GOUDPRIJS

De westerse banken druipen een voor een met de staart tussen hun benen af van de goudmarkt. Hoogmoed en manipulatie tijdens de topjaren van goud krijgt hen op de knieën waardoor ze hun goudkluizen moeten verkopen op het meest aantrekkelijke moment. En Chinese banken gaan graag met de juwelen lopen.

Eind 2014 nam de Chinese ICBC Standard Bank al een kluis over van Deutsche Bank voor 1.500 ton goud en zilver. De Chinese bank gaf toen aan de leegte te willen opvullen die westerse banken nalaten nadat ze zich –verplicht- terugtrekken van de markt voor grondstoffen en edelmetalen. Maar de honger van ICBC Standard Bank was blijkbaar nog niet gestild.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

De GOUDPRIJS heeft momenteel 1 grote vijand

De GOUDPRIJS zit al een tijdje gevangen tussen $1.200 en $1.300. Het is al van 10 februari geleden dat de GOUDPRIJS nog buiten deze bandbreedte noteerde. Het sentiment rond goud is de laatste maanden bijzonder positief en juist dat kan er voor zorgen dat de GOUDPRIJS nog een tijdje gevangen blijft binnen deze trading range.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Beleggers staan in de rij voor goud!

Goud is tot nu toe de grote winnaar van dit beursjaar. De GOUDPRIJS is sinds het begin van dit jaar al met vele procenten in waarde gestegen en als gevolg daarvan beginnen steeds meer beleggers te geloven in de kansen die het gele edelmetaal te bieden heeft.

Volgens World Gold Council (WCG) is de vraag naar goud het afgelopen kwartaal uitgekomen op 1289 ton. Dit is een van de grootste stijgingen in jaren. Voornamelijk de handel in ‘papiergoud’ is tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar explosief gestegen. Tijdens het eerste kwartaal stroomde ruim 363 ton aan goud richting de goud ETF’s en dat was de grootste instroom sinds het jaar 2009.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$