Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 291 tot 295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

De goudmunten vliegen over de toonbank

De verrassing van dit beursjaar is toch wel de flinke opleving binnen de goudsector. Deze sector is de afgelopen jaren verguisd en de beren leken daarom ook vrij spel te hebben. Maar de goudkevers hebben zich de afgelopen maanden van hun ‘gouden’ kant laten zien en steeds meer beleggers beginnen weer te geloven in de goudmarkt.

Volgens US Global Investors is de stijging van de GOUDPRIJS ook goed te merken aan de vraag dat er naar goud is. Zo kunnen we op de grafiek hierboven zien dat de verkopen van Amerikaanse goudenmunten de afgelopen maand sterk is gestegen. Ook centrale banken lijken zich steeds meer te gaan storten op de goudmarkt.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 15 mei 2016

GOUDPRIJS naar $1400 volgens JP Morgan

De GOUDPRIJS zal naar $1400 stijgen volgens JP Morgan. De Amerikaanse bank verwacht dat goud binnen.....

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

JP Morgan: Nieuwe bull market voor goud is begonnen

De GOUDPRIJS is dit jaar al 20% gestegen, maar volgens analiste Solita Marcelli van JP Morgan is dit nog maar het begin van een nieuwe en langdurige bull market in goud. De bank adviseert haar klanten zelfs om goud te kopen, omdat het edelmetaal door de extreem lage rente een interessant alternatief is geworden voor staatsobligaties. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

De ups en downs van goud

In 2011 tikte de GOUDPRIJS $1.921 per ounce aan, beleggers zochten een veilige haven voor de wrakken van de financiële crisis. Maar in plaats van hoge inflatie en een imploderende aandelenmarkt, toverden de centrale banken een enorm wit konijn uit hun hoed en goud verloor zijn glans. De geschiedenis van goud kent zo al langer zijn ups en downs.

Mansa Musa leefde van goud, de Inkas aanbidden het en in de 19e eeuw ontstond er een ware rush naar in Californië terwijl schepen vandaag nog steeds de bodem van de zee aftasten naar gezonken goud. Het gele edelmetaal beroerde menig harten maar verloor veel van zijn glans sinds 2013.

Bron: Prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

GOUDPRIJS doet een stapje terug: $1300 uit het zicht

Vandaag doet de GOUDPRIJS een stapje terug, na een week met een mooi positief resultaat. Handelaren lijken de winsten te nemen en het effect van het banen rapport uit de VS van vorige week lijkt te zijn uitgewerkt. Sloot goud de vorige handelsweek nog af op een stand van $1.289 per troy ounce, doet het edelmetaal nu een stap terug naar een GOUDPRIJS van $1.272.

Vandaag doet de GOUDPRIJS een stapje terug, na een week met een mooi positief resultaat. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$