Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2581 artikelen gevonden. Artikel 311 tot 315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 12 maart 2016

Zilver was nog nooit zo erg ondergewaardeerd

Een aantal maanden geleden moest haast niemand wat hebben van de edelmetalen. Toch is die gedachten sinds het begin van dit jaar compleet veranderd. De edelmetalen zijn immers op dit moment de best presterende producten van dit beursjaar. Ook de goud- en zilvermijnaandelen doen dit jaar enorm goede zaken.

Bloomberg maakte recent door middel van een grafiek duidelijk dat zilver nog nooit zo ondergewaardeerd is geweest. Deze onderwaardering is verrassend genoeg niet in verhouding met de aandelenmarkten, maar met de GOUDPRIJS zelf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Beleggen in zilver was nog nooit zo interessant als vandaag

Zilver was niet meer zo goedkoop ten opzichte van goud sinds de Financiële Crisis. Fundamentele factoren en de onderwaardering kunnen er voor zorgen dat deze verhouding zal dalen de komende maanden en jaren. Dit wil zeggen dat de zilverprijs fors kan stijgen, (veel) meer dan goud.

Zilver is klaar om uit de schaduw van goud te treden. Voor het eerst in meer dan 10 jaar zal de jaarproductie in 2016 lager liggen dan het vorige jaar. De vraag naar zilver zal voor het 4e jaar op rij hoger liggen dan het aanbod. Een sterke stijging van de zilverprijs staat dan ook in de sterren geschreven.

De GOUDPRIJS steeg dit jaar al 20% terwijl de zilverprijs met een stijging van 12%  wat achterblijft. Dit zorgt ervoor dat de goud/zilver ratio momenteel boven 80 staat, het hoogste niveau sinds 2008 en ver boven het 10-jarig gemiddelde van 60.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Willem Middelkoop “Een herwaardering van de GOUDPRIJS naar bijv. $8.400 zou veel problemen oplossen.”

Met zijn boek ‘The Big Reset’ verwierf Willem Middelkoop internationale roem op het gebied van het globale monetaire systeem. Middelkoop is er van overtuigd dat goud een belangrijke rol zal spelen in het volgende systeem en dat China daarvoor zal zorgen.

Epoch Times had een zeer interessant interview met Middelkoop over de rol van China en goud.

Epoch Times: Hoe kijkt China naar goud?

Middelkoop: ... ...

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

GOUDPRIJS stijgt 20%

De GOUDPRIJS is dit jaar al 20% gestegen. Een trend aan het begin van het jaar zoals in de afgelopen 4 jaar is gezien. Het grote verschil in 2016 is......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Klaar voor de volgende beweging van de GOUDPRIJS … naar beneden?

Vorige week vrijdag eindigde de zegereeks van de GOUDPRIJS. Goudkevers verwachten nu een tussentijdse consolidatie, maar AG Thorson van Gold-Eagle verwacht dat goud een top neerzette en dat het gele edelmetaal zich nu mag opmaken voor de (laatste) rit naar beneden.

AG Thorson zag in de bewegingen van goud en zilver afgelopen vrijdag hetzelfde patroon als begin 2014 wanneer de GOUDPRIJS van januari tot maart steeg met 18% om daarna terug te vallen tot een nieuw dieptepunt. De GOUDPRIJS steeg parabolisch door terwijl de zilverprijs faalde een nieuw top te bereiken. Hetzelfde patroon zien we ook in 2016. (klik grafiek om te vergroten)Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$