Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 316 tot 320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 april 2016

De echte reden waarom de GOUDPRIJS wordt gemanipuleerd, is simpel

Een barbaars relikwie als goud heeft achter de schermen zo veel macht dat een manipulatie van de GOUDPRIJS niet uitzonderlijk is. De GOUDPRIJS wordt in verschillende vormen al decennia lang gemanipuleerd. Nu manipuleert vooral China de GOUDPRIJS, onder het toeziend oog van de Verenigde Staten.

In eerste instantie lijkt het bizar, maar de Verenigde Staten laat toe dat het goud van west naar oost vloeit. China manipuleert de GOUDPRIJS om zo goedkoop mogelijk goud in te slaan en de Verenigde Staten laat dit oogluikend toe. (maar of dit zal blijven met Donald Trump als President, is nog maar de vraag)

De VS laat dit toe omdat China voldoende ‘chips’ aan de (poker)tafel moet hebben wanneer de onderhandelingen over een nieuw monetair systeem starten. Historisch gezien zal men deze onderhandelingen uitstellen tot het monetaire systeem in elkaar klapt en een hervorming onvermijdelijk is. Tot die dag moet China aan zo veel mogelijk goud zien te geraken.

Bron: Prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

GOUDPRIJS omhoog door falende aandelen markten

De afgelopen twee dagen kende goud een neerwaartse beweging, maar inmiddels is de weg omhoog weer ingeslagen! Goud staat nu op een prijs van 1231 dollar per troy ounce, een plus van ruim 1,1% ten opzichte van de slotstand van gisteren.

De afgelopen twee dagen kende goud een neerwaartse beweging, maar inmiddels is de weg omhoog weer ingeslagen! Goud staat nu op een prijs van 1231 dollar per troy ounce, een plus van ruim 1,1% ten opzichte van de slotstand van gisteren.

 

Dit had twee redenen: Falende beurzen en de onrust in de wereld economie.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Rusland profiteert van hogere GOUDPRIJS

De stijging van de GOUDPRIJS in de eerste drie maanden van dit jaar pakt goed uit voor de centrale bank van Rusland, want daardoor groeide de totale waarde van haar reserves aan tot $380 miljard. In 2015 voegde de centrale bank meer dan 200 ton goud aan haar reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

GOUDPRIJS heeft beste kwartaal achter de rug in 30 jaar

Op een gegeven moment stond de GOUDPRIJS gisteren op $1.234,56. Uiteindelijk sloot de GOUDPRIJS enkele centen lager af waarmee het in het eerste kwartaal meer dan $150 of 15% steeg. Dit is de sterkste kwartaalprestatie sinds 1986.

De GOUDPRIJS opende 2016 aan $1.065 en piekte even boven $1.280 om daarna terug te vallen. Heel even stond de GOUDPRIJS meer dan 20% hoger waardoor het officieel in een stierenmarkt vertoefde. Maar van zero to hero in 1 kwartaal is niet evident, zeker niet als je weet dat maart traditioneel de zwakste maand van het jaar is voor de GOUDPRIJS.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Beste kwartaal voor goud in 25 jaar

Goud heeft sinds 1990 niet meer zo’n sterk kwartaal gekend als het eerste kwartaal van dit jaar. De GOUDPRIJS in dollars steeg met 16% als gevolg van onrust op de wereldwijde aandelenmarkt en toenemende twijfels over de effectiviteit van centrale banken. Goud profiteert van haar status van veilige haven, nu de zorgen over de groei van de wereldeconomie weer toenemen. Het was ook het eerste kwartaal sinds juni 2014 waarin de GOUDPRIJS een stijging liet zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$