Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 326 tot 330
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 februari 2016

Volgende halte voor goud: $1.400

De GOUDPRIJS kende een parabolische start van 2016 met een stijging van bijna $200 op enkele weken. Nu consolideert de GOUDPRIJS deze winst. Een top-analist omschrijft goud als een superheld in turbulente beurstijden. Wanneer de turbulentie aanhoudt, kan de GOUDPRIJS nog door stijgen tot $1.400.

Terwijl Goldman Sachs zijn klanten aanraadt om goud te verkopen, blijft de prijs goed standhouden boven $1.200 en daalt de kans op een renteverhoging door de Federal Reserve in maart van 50% naar 10%. Dit ondersteunt een verdere stijging van het gele edelmetaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Georgette Boele: “Trend goudmarkt fundamenteel gedraaid”

Analiste Georgette Boele van de ABN Amro verhoogde onlangs haar koersdoel voor goud. Hield ze begin december nog rekening met een verdere daling van de GOUDPRIJS naar $900, nu voorziet ze een stijging richting $1.300 per troy ounce tegen het einde van dit jaar. Marketupdate sprak met Georgette Boele over deze plotselinge koerswijziging en over de goudmarkt in het algemeen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

De goudmarkt staat op zijn kop en kan ieder moment exploderen

Deze eeuw heeft er een immense verandering plaatsgevonden op de goudmarkt. Voor overheden en centrale banken is het een angstaanjagende transformatie. De goudmarkt staat op zijn kop en heeft niet veel meer nodig om te exploderen.

Voor 2008 waren de globale centrale banken nog netto verkopers van goud. Op die manier konden ze de GOUDPRIJS drukken. Wanneer je begrijpt dat goud de grootste vijand is van het papieren geldsysteem, begrijp je ook ineens dat onderstaande verandering een immense impact zullen hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

5 redenen waarom de GOUDPRIJS kan stijgen als Donald Trump president wordt

Donald Trump is een absoluut buitenbeentje in de race naar het Amerikaanse presidentschap later dit jaar. Maar de Republikein veegt tot op heden de vloer aan met zijn tegenstanders. En een overwinning van Trump zou wel eens goed kunnen uitpakken voor de GOUDPRIJS.

Donald Trump is een presidentskandidaat die er in de moderne tijd nog nooit is geweest. Zijn voorliefde voor een valutaoorlog en zijn creatieve manier van denken kunnen wel eens in de kaart van goud spelen.

Speelt de stijging van de GOUDPRIJS al in op een overwinning van Donald Trump? Het zou best wel eens kunnen. Lear Capital vond 5 redenen die een belangrijke impact kunnen hebben op de Amerikaanse economie, de waarde van de Amerikaanse dollar en de GOUDPRIJS mocht Donald Trump het effectief schoppen tot President van de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Wil de goud/zilver ratio ons iets zeggen?

In het verleden is de goud/zilver ratio een goede indicator geweest voor de economische en monetaire toestand. De stress in het financieel systeem uit zich door een stijging van deze ratio die momenteel op 80 staat – aan de hoge kant historisch gezien.

Dit komt waarschijnlijk omdat de GOUDPRIJS als eerste stijgt, zilver is meer een achterblijvende indicator. Centrale banken, overheden en de rijken kopen goud bij de eerste signalen van financiële stress.

Goud is de munt van de Koningen, zilver van de Heren. Wanneer de bevolking merkt dat er iets niet klopt, willen ze mee op de edelmetalentrein. De meesten kiezen dan voor zilver waardoor de zilverprijs aan een inhaalbeweging begint en de goud/zilver ratio daalt.

Dit is wat de geschiedenis tot nu toe vertelde:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$